tiistai 16. heinäkuuta 2013

Jälleen kerran pientä treenipäiväkirjaa

Noniin, eilen päästiin pitkästä aikaan taas aksakentälle. Tällä kertaa oli ihan yksityistunti, mikä oli ihan mukavaa, kun pystyi tekemään lyhyitä toistoja jauseita lyhyitä taukoja - eikä pitempiä treenipätkiä ja pitempiä taukoja niin kuin ryhmätunneilla luonnollisesti joutuu pitämään. Sain tällä kerralla huomata kuinka fiksu tuo koira oikein onkaan, hieman liiankin fiksu!


Aluksi harjoiteltiin takaakiertoa, jonka Jedi oppi melkeinpä ensimmäisestä toistosta. Tietysti vieläkin käytän erittäin paljon vartaloapuja, mutta idean se ymmärsi. Siitä siten tehtiin muutaman hypyn sarjaa + putki.Olin erittäin yllättynyt kun heitin lelun putkeen ja se meni koko putken loppuun asti. Niin yllättynyt, että jäin vain paikalleni seisomaan kun olisi pitänyt itsekin juosta putken toiseen päähän... En vain ajatellut että Jedi menisi sen koska aiemmin se ei ollut oikein ymmärtänyt sitä ja yleensä tuli pois samasta suusta.


Keppejäkin tehtiin taas, helpommalta puolelta eli niin että minä olen oikealla kepeistä sujuu jo oikein sujuvasti. Harjoiteltiin sitten myös toista puolta ja minullahan meni jalat ihan sekaisin! Lisäksi huomasi kuinka herkkä koira Jedi on, jos otin liian suuren harppauksen ohjatakseni sitä oikeaan väliin se tulkitsi sen niin että 'pysy kaukana!'. Piti siis olla aika tarkka siitäkin.

Rimpulajalka...

Rengasta harjoitellessa syntyi pienoinen ongelma. Jedi kun kerran tuli kehikon läpi minun luokseni, se jotenkin palkkautui siitä kun on niin kivaa olla minun lähelläni... En sanonut sille mitään, en antanut namia mutta silti se ajatteli että tämä on se oikea tapa tehdä tätä. Lopulta peitimme kehikon reunat, mutta silloin se meni lähinnä koko esteen ohi. Kyllä sinne saatiin useampikin onnistuminen, mutta ne taisivat olla lähinnä vahinkoja. :D Noh, jätettiin sen treenaaminen kivaan onnistumiseen ja jatketaan siitä sitten myöhemmin.


Iltalenkillä tein myös ihan vähän tokoilua. Hiekkakentällä paljon leikkimistä ja vähän sivulletuloja ja paikkamakuuta. Siinä Jedi oli ihan super, pysyi aivan paikallaan vaikka läheltä meni koira ohi ja ajattelin jo mielessäni kuinka saan sen nopeiten pysäytettyä mikäli se päättää lähteä perään :D Mutta ei, nätisti oli paikallaan, katteli vain sinne suuntaan. Nyt yritän vain pitää homman simppelinä ja hauskana, ja sitten kun syksyllä alkaa taas ohjatut treenit niin ihan ohjaajien neuvoilla alkaa työstämään asiaa syvemmin.

Ensi viikolla olen menossa yksin Jedin kanssa hallille kertaamaan asioita, joten olisiko kellään suositella hyvää agilitykirjaa, sellaista jossa olisi hyviä neuvoja, noh, miten tehdä asioita? :D Myös tokokirjoja voi suositella! Olen vain ihan hukassa ilman minkäänlaista apua enkä tahtoisi tehdä mitään täysin väärin.

2 kommenttia:

  1. Tokokirjoista voin suositella Korrien "Tavoitteena Huippukoira", siinä sivutaan pk-tottisliikkeitäkin, mutta mielestäni erinomainen kirja tokon aloittelijallekin :)

    https://www.booky.fi/tuote/korri_susanna/tavoitteena_huippukoira_koiran_tottelevaisuuskoulutus_/9789510364970#!product_id=9789510364970

    Agilitykirjoista Salme Mujusen Agilityradat 1 & 2, sisältää ratapiirroksia, joista voi tehdä omia muunnelmia :)

    http://personal.inet.fi/yritys/koirataito/agikirja.htm

    VastaaPoista