sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Voi kuinka minulla on Hyvä poika

Otsikkoon ei edes sisällly sarkasmia! Jedi käyttäytyi toisi ihanasti tänään Imatran näyttelyssä. Lahden näyttelystä jäi itselleni vähän trauma hallinäyttelyistä, mutta tällä kertaa Jedi suhtautui tosi rauhallisesti muihin koiriin ja jaksoi kiinnostua minusta, ja esiintyikin varsin hienosti. Ei ihan niin hienosti kuin tiedän sen pystyvän, mutta aika kivasti kuitenkin. Pitemmittö puheitta, tällainen arvostelu saatiin:

"Mittasuhteiltaan oikea. Päässä selvä sukupuolileima. Keskivahva raajaluusto. Hiukan lyhyt kaula. Eturinta tarvitsee täytettä. Sopivasti runkoa. Riittävät kulmaukset. Hyvän mallinen pää. Ilmeikkäät, hyvät korvat. Tarpeeksi tummat silmät. Karva vaiheessa. Valitettavasti häntä kiinnittynyt kovin ylös, on liikkeessä pystyssä. Liikkeet tarvitsevat aikaa, saavat tulla vähän ulottuvimmiksi, tarvitsee lisää joustoa. Käyttäytyy hyvin. Esitetään kauniisti."

...ja se antoi meille arvosanan Hyvä.  Tuomari jakoi paljon keltaista ja vihreää lappua, ettei se sinänsä yllätyksenä tullut. Kun Jedi oli pöydällä, kuulin tuon arvostelun alkuosaa ja ajattelin, että tulisi vähintään EH, kun Vantaan näyttelyssä oltiin samalla tuomarilla. Tällöin löytyi Jedistä paljon enemmän vikoja mutta silti oli tuloksena EH. En sitten tiedä oliko tällä kertaa häntä vielä pahemmin pystyssä, mitä itse vähän näin niin mielestäni ei. Mutta ainakin Jedin kaula on lyhentynyt, silmät tummuneet ja liikkeistä kadonnut jousto. ;) Täällä on tuon Vantaan näyttelyn raportti ja arvostelu, jos tahtoo nähdä vertausta.

Samana päivänä Jedi tuli siihen kuuluisaan kisaikään, eli nyt ollaan sitten harrastustuloksia lukuun ottamatta agility- sekä tokovalioita, kun se harrastus-H on jo plakkarissa!

                          Ne kisakentät ei kuitenkaan ihan vielä kutsu. Ensi vuonna mahdollisesti...

Muuten meillä on ollut oikein kiva pääsiäinen. Käytiin sukuloimassa ja Jedi pääsi leikkimään kolmevuotiaan serkuntytön kanssa. Jedihän ei ole tottunut lapsiin, sosiaalistamisvaiheessa se ei ehtinyt tavata yhtäkään lasta kun ei mistään löydetty lapsia. Päivystettiin kyllä leikkipuistojen ympärillä, niin oudolta kuin se kuulostaakin, mutta ei tainnut kevättalvi olla niiden sesonkiaikaa kun ei lapsia sielläkään näkynyt. Tuo sukulaistyttöni on onneksi tottunut koiriin ja osaa olla rauhallisesti niiden kanssa, niin alun pakoilun jälkeen Jedi leikki oikein innoissaan tytön kanssa. Etsimme yhdessä Jedille keppejä ja käpyjä noudettavaksi ja sitten molemmat juoksivat ympäriinsä, Jedi ihan onnessaan ja tyttö nauraen. Sitä oli niin ihana katsella, molemmat niin suloisina :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti