perjantai 18. lokakuuta 2013

Muistilistaa tokoon

Tästä tulee nyt vähän tylsä teksti mutta pistän nämä asiat lähinnä itselleni ylös. Kompensoidaan asiaa kuvapaljoudella? ;)



Eli siis tiistaina käytiin taas tokon ohjatuissa. Tässä nyt päälimmäiset asiat mitä jäi mieleen:

-Jedi selvästi tietää milloin Tehdään Töitä. Aina treeneissä sen vire on ihan mieletön ja se keskittyy tosi hyvin. Pitäisi saada samaan menoa omiin pikkutreeneihinkin.

-Jedillä on kaikki paikallapysyminen ihan supervahvaa, ylpeys! Tehtiin siis niin paikkaistumista kuin paikkamakuutakin, tein niin että menin noin kymmenen metrin päähän, palkkasin muutaman kerran ja sitten vapautin. Yhteensä kerralla ½-1 min. Jedi ei edes välittänyt vieressä railakkaita vetoleikkejä vetävästä belgistä

-Kontaktista saatiin kehuja. Olin itsekin tosi tyytyväinen.

-Tehtiin myös alkeellista ruutua namialustalla. Luulen että olisi mennyt paremmin lelulla, Jedi irtoaa tosi hyvin ns. kuolleellekin lelulle. Tähän tyyliin se meni kun tehtiin vähän irtoamisharjoituksia agiin:


            
  Jedi kyllä meni namin luo muttei järin vauhdikkaasti tai innokkaasti. 

Oliskos muuten kellään vinkkiä mistä hankkia ruututarpeita kotiin? Ylipäätään halpoja tötsiä? 




Koska olen luonteeltani varsin perfektionisti, niin täytyy asettaa välitavoitteita, koska muuten tavoittelen täydellistä suoritusta heti. Tanssissa olen tottunut treenaamaan niin kauan kunnes osaan täydellisesti, mutta koiran kanssa se ei oikein onnistu. Pitää muistaa treenata kohtuudella. Olin kalenteriini kirjoittanut Jedin treenilistaksi sivulletulon ja innon tokoon. Ajattelin että voisi joka kuukausi vähän laittaa tavoitteita mitä saavuttaa sen 30 päivän aikana. Loppulokakuun lista näyttää nyt siis tältä:

-Perusasennon paikkaa varmemmaksi: Jedi tulee välillä liian eteen, varsinkin jos se on tosi innoissaan tai ihan oikealla puolellani aluksi

-Seuruuta vähän pidempää pätkää, käännöksiä, juoksua. Ei liikaa erilaisia asioita mutta sen verran kuitenkin ettei aina hinkata samaa.

-Noutoa sen verta miten Jedi tarjoaa: olen nyt naksutellut sille kapulaa ja tällä hetkellä se tarttuu siihen hetkeksi hampailla kun pidän kapulaa kädessäni. Aion opettaa tämän ihan operantisti, jotta siitä tulisi Jedille kiva juttu. Se ei luonnostaan pidä asioiden suussa pitämisestä, ja minulla ei ole lainkaan kiire tämän asian kanssa.

-Maahanmeno ja seisominen liikkeestä varmaksi, kuitenkin ilman seuruuta. Maahan Jedi menee varsin nopeasti, mutta seisomisesssa se vähän steppailee paikallaan. 



Eiköhän nuo riitä täksi pariksi viikoksi! ;D Nyt on kuitenkin syysloma että eiköhän aikaa riitä kaiken tuon treenaamiseen. Agilityssä voisi projektiksi ottaa 8 kepin pujottelu suorassa linjassa ja irtoamista. Sitä on kuitenkin hieman hankalampi treenata yksin, niin mennään nyt lähinnä niillä mitä ohjatuissa tehdään. 










4 kommenttia:

  1. Ihana Jedi <3 yksi ihan mun lempparishelteistä! Ja vaikuttaa tekstin & videon perusteella tosi taitavalta -ei uskoisi että se on noin nuori! Mäkin etsiskelen vähän noita ruutukamppeita, että jos satut löytämään jostain niin vinkkaapa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitoksia paljon, tuli tosi hyvä mieli tästä kommentista! :)

      Poista
  2. Noita tötsiä löytyy monesti noista halpahalleista (meillä esim. Tokmannilta löysin lasten leluosastolta). Ihan hiekkaämpäritkin käy tuohon tarkoitukseen hyvin. Itselläni on kahdet erilaiset ja eriväriset ruutumerkit.

    Berralta löytyy sitten mm. ruutunauhaa: http://www.berrastore.fi/toko-tarvikkeet-c-40.html

    Komea Jedi ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vinkeistä! Sehän on juu totta ettei niiden mitään erityisen hienoja tarvitse olla.

      Poista