sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Urheilua penkillä ja radalla

Minä sitten rakastan olympialaisia! Kaikista hauskinta on seurata niitä hupsuimpia lajeja, kuten hiihdon freestyle, mahakelkkailu tai curling. Jälkimmäinen on yllätävänkin jännittävää seurata! :D Kaikista jännittävintä oli kyllä eilinen naisten hiihdon viesti. Hyvä Suomi! Otin aamupuhteeksi samalla kammata Jedin, ja kun tilanne oli jännittävimmillään niin aika tiuhaan meni käsi edestakaisin, lähti ainakin kaikki ylimääräinen karva!

Kisakatsomoa
Ollaanhan me itsekin treenattu. Tänään taas aamutuimaan suunnattiin hallille. Mulla oli suunnitelmissa treenata hyppytekniikkaa, mutta tänään myöhemmin on hallilla koulutus ja esteet oli sitä varten valmiina ratana niin en niitä ruvennut siirtelemään. Treenattiin siis tänäänkin näitä vähemmän  treenattuja esteitä, tällä kertaa pituutta, keppejä, muuria ja sitä rengasta. Vähän myös vahvistettiin irtoamista ja aloitettiin juoksukontaktit, kun hallilla oli sopivasti siihen se kehikko. Kuulostaa paljolta, mutta kaikkea vaan muutama toisto ja aikaa kului alta puoli tuntia.

Kepit 12 kappaletta meni ihan loistavasti. Aluksi yksinään ja sitten muutaman hypyn ja putken takaa. Hyvin onnistui Jedin tsempata, viimeksi treeneissä se ei kovasta vauhdista pystynyt keskittymään tarpeeksi niin vaativaan tehtävään. Vauhtiakin löytyi mukavasti, erityisesti kolmen viimeisen parin aikana. Taisi silloin tajuta että kohta tulee palkkaa, jee :D Sillä on nyt varmuus mukana, haki oikean välin joka kerta että kohta se vauhti tulee koko kepittelyyn mukaan, uskoisin. En usko että sitä tarvitsee vielä ainakaan erikseen treenata.

Muuri ja pituus on sinänsä sujunut, jos on ollut tarpeeksi vauhtia alla. Vahvistelin eri lähestymiskulmia, hyvin meni. Rengaskin sujui putken ja hypyn jälkeen, kun menin takaperin ketjuttamalla; ensin rengas, sitten hyppy ja rengas ja sitten vielä putki ennen näitä.

Ja uskomatonta miten nopeasti Jedi tajusi mitä sillä kehikko pitää tehdä. Aluksi vain palkkasin siihen katsomisesta, sitten siihen astumisesta, sen läpi ravaamisesta ja lopulta vain laukasta. Tähän meni vain noin 5 minuuttia aikaa! Nyt kun isukkiseni rakentaisi samanmoisen kotiin niin päästäisiin ihan kunnolla treenaamaan.


Olen toki nyt treenien jälkeen super_iloinen (alaviiva koska muuten näyttää että siinä lukee loinen :D) mutta kun pitkästä aikaa punnitsin Jedin niin tuli taas pieni ahdistus rintaan. Se ei ole kuukauden aikana saanut yhtään lisää painoa. Se on syönyt kohtuu hyvin ja ruoassa on niin paljon rasvaa kuin mahdollista, ollaan liikuttu paljon metsissä että lihakset kasvaisi, olen yrittänyt kaikkeni että se saisi lisää massaa. En ymmärrä, koska yhdessä vaiheessa se painoi reilut 7 kg, sitten paino putosi nirsoilun seurauksena ja nyt se on vakio 6,5 kg. Sinänsä Jedi ei ole liian laiha, mutta hyvin hoikka ja vähälihaksinen. Tokikaan numeroilla ei ole väliä, mutta sen mitat 39 cm/ 6,5 kg kuulostaa niin kovin vähäpainoiselta verrattuna muihin sheltteihin, samoissa korkeuksissa olevat painavat useamman kilon enemmän. Pitäisiköhän sitä käyttää eläinlääkärillä...?

7 kommenttia:

 1. Jos et oo Jediä ell käyttäny niin ei siitä varmaan ainakaan haittaa ole :o Kuten kai aiemminkin oon sanonu, niin Jedi on omaan korvaani hyvin pikkanen kun Atlas on yhtä korkea (voi olla inasen korkeampi) ja painaa 9,3kg. Ja sille jo tässä vaihdoin ruuan (J&V Extra energia 30/20) jotta se sai hieman massaa ja on sitä nyt joitakin satoja grammoja saanut. Toisin kun kattoo Jedin ja Atlaksen kuvia, niin onhan Jedi jo ruumiinrakenteeltaankin paljon solakampi :) Atlas on vähän tollanen massakas anyway..
  Mut ei varmasti huonoa tekis jos käyttäis! Vois auttaa sunkin stressiin, jos tutkittais kunnolla :)

  VastaaPoista
 2. Suosittelen eläinlääkäriä koska reenaatte kumminkin ihan reilusti ettei sitten jedi laihtuisi liikaa:)

  VastaaPoista
 3. Mä olen sitä eläinlääkärille menoa lykännyt kun olen ajatellut että Jedi on luonnostaan sirompikin ja kehittyy hitaasti kuten isänsä... Meilläkään ei rahaa ole ainakaan liikaa niin ei kyllä houkuttaisi maksaa useampaa kymppiä siitä että ell sanoo saman lausunnon, että se on nuori ja kehittyy vielä. Mutta sen ei-lihominen on kestänyt niin kauan että kyllä se pitää nyörtyä ja kipaista siellä lekurilla käymään.

  VastaaPoista
 4. Mä stressasin kauheesti oman sheltin painoa koko sen ensimmäisen elinvuoden. Kun ei vaan syö niin ei syö. Nyt vajaa puoltoista vuotiaana se on vasta alkanut saada vähän jotain luitten päälle. Ehkä Jedikin on vaan rakenteeltaan niin siro ja omaa nopean aineenvaihdunnan ettei sitä voi oikein verrata muihin saman kokoisiin/ikäisiin sheltteihin. Itse lopetin stressaamisen, kerää sitten lihasta ja rasvaa kroppaansa kun kerää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen tullut itsekin eläinlääkärikäynnin jälkeen samaan tulokseen, Jedi kun on kaikilta osin ihan terve verikokeitten perusteella. Kasvattajan kanssa juteltuani päätin höllätä, Jedi kun ilmeisesti on perinyt molemmilta vanhemmiltaan vähän epämiellyttävät geenit: emän puolelta huonon syömisen ja isän puolelta hitaaaan kehittymisen. Sirohan se on muutenkin ja varmaan on nopea aineenvaihdunta, nämä kaikki varmasti vaikuttavat :)

   Poista
  2. Hienoa että sai terveen paperit! Ja ehkä sekin helpottaa kun tiedät ettei Jedi ole ainoa laatuaan :)

   Poista
  3. Joo, totta tuokin, vaikkei kyllä yhtään kiva juttu kenellekään. Olen vain ihmetellyt kun usein shelttien sanotaan olevan niin loputtoman ahneita. Ei meidän yksilö ainakaan!

   Poista