maanantai 28. lokakuuta 2013

Kun ohjaajan vire ei ole tarpeeksi hyvä

Jedi sai tänään hirmuisesti kehuja. Ei pelkästään multa, vaan myös meidän kouluttajalta ja eräältä paikalla olleelta, agilityä kauan harrastaneelta ihmiseltä :) Tänään mentiin mukavan helppoja ratoja ja tuli ihan sujuvaakin menoa.

Klikkaamalla saa radat isommaksi.


Tällaista ekaks. Aata (a:ta? ihasama) ei menty kokonaan, vaan niin että rata lähti 2on2off-asennosta. Eipä tässä ihmeempää ollut, tuossa kutosen jälkeen Jedi meinasi irrota väärälle esteelle, joka näkyi suoraan (seuraavassa kuvassa näkyy), mutta tässättelyllä se tuli varsin näppärästi mukaan. Ongelmakohta oli sitten tuo kasiputki, Jedi vaan tuppasi menemään ohi. En tiedä, onko Jedillä jotain inhoa putkia kohtaan, kun meidän ongelmat liittyy useimmiten putkiin...? Ei se ainakaan mikään "putkihullu" ole.


Tässä sitten lisättiin yksi hyppy tuonne. Ekalla kerralla Jedi irtosi hienosti kolmoshypylle, jonka jälkeen tuli takaakierto (jota ei aiemmin olla hyppyjen kanssa tehty) mutta sitten minä liukastuin. Eipä Jedi siitä edes välittänyt, vaan jatkoi radan tekoa ja minä vaan heitin lelun seuraavan hypyn yli :D Sitten tämä mun maaginen onnistun-ensimmäisellä-kerralla-mutten-seuraavilla -moodi tuli, enkä enää osannutkaan ohjata Jedi tuonne kolmoshypylle. Ei siis päästy tekemään koko rataa.



Loppuun sitten tällaista rallattelurataa, millä Jedi meni aivan mielettömän lujaa. Niin lujaa että piti olla toinen tyyppi palkkaamassa koska en olisi ehtinyt heittää lelua :D

Itse sain noottia siitä ettei mulla ole kunnon draivia, oikeeta virettä menemiseen. Pitää käskyttää aiemmin, ponnekkaammin, ehkä jopa vähän aggressivisemmin. Tätä sitten kokeilin tuolla vikalla radalla ja osittain senkin takia Jedi meni lujempaa. Se on kova sälli, se kestää sen että sanon vähän voimakkaammin ne käskyt. Ja sen täytyy saada informaatiota aikaisemmin, ettei tule niitä kohtia että se jää himmailemaan sen takia ettei se tiedä mitä tehdä.

Välillä kyllä sitä ajattelee mitä tuosta koirasta tulisi jos sillä olisi kokenut ohjaaja, eikä tällanen kokematon pikkulikka. Sellainen joka ei jäisi murehtimaan ja miettimään, vaan tietäisi koko ajan mitä on tekemässä. Koutsi itse asiassa sanoikin, että tässä on nyt ohjaaja päässyt vähän liian helpolla koiran kanssa, kun Jedi menee niin upeesti mutta mä olen jäänyt kehityksessä vähän jälkeen, enkä myöskään mene sata lasissa niin kuin Jedi.

Ja, hallilla Jedi meni 12 keppiä, suorassa linjassa, itsenäisesti! U-pee-ta. Luonnollisestikaan vauhti ei ole vielä kovin suuri, mutta sitä aletaan nyt myohemmin treenaamaan. Ainakin se nyt ymmärtää sen ajatuksen.


Jedin mielipide kylmistä ja pimeistä syysilloista
PS. Tulee vähän motivaatiota tuon koiran kouluttamiseen tästä(klik) videosta! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti