lauantai 26. lokakuuta 2013

And they call this a vacation...

"Loma" on ollut sen verta tapahtumarikas etten ole ehtinyt (enkä jaksanut) mitään kirjoitella. Mitäs kaikkea me sitten Jedin kanssa puuhattiinkaan...

Maanantai
Agilityä taas. Ei mennyt kovin hyvin, tai ei se nyt merkittävästi huonommin mennyt kuin yleensä, mutta ei siltikään jäänyt mikään huippufiilis. Milloin meidän menosta oikein voisi tulla sujuvaa... Ei ole piirrosta radasta mutta hankalaa oli putkikulma (sivuittain irtoamista) ja hyppy-hyppy-mutkaputki -suora, jolla olin auttamattomasti myöhässä. Lisäksi yritettiin mennä puomia radan osana, mutta Jedi ei vain jotenkin millään ymmärtänyt mennä kiipeämään, aikaisemmin ollaan menty niin että se lähtee suoraan kontaktialueelta eikä vähän matkan päästä.

Ja huoh kun tuo koira on vaan niin herkkä lukemaan ohjausta. Ja minä niin huono ohjaamaan, huono yhtälö. Jos mulla ei ole pikkurilli samassa linjassa muiden sormien kanssa niin se ajattelee että ei minun pidäkään mennä putkeen, vaan sen ohi! No jaa, ei tilanne sentään ihan noin huono ole mutta melkein :D

Positiista oli se että Jedin kehonhallinta on selvästi parantunut ja lihaksetkin kasvaneet, kun tehtiin puomia yksittäisenä niin alastulokin oli hallittu eikä ryminää! Lisäksi se meni pussiin ilman että kukaan piti kangasta ylhäällä. Lopuksi pyysin että mennään hyppysuoraa, koska halusin kokeilla miten Jedi irtoaa, ja se meni loistavasti. Kokeilin niin että lähetän sen menemään neljä hyppyä, sitten niin että kutsuin sen, sitten takaakierto ja kolme hyppyä ja lopuksi vielä 4 hyppyä + muuri + putki -sarja, joka sekin meni mielettömän upeasti. Ihan hyvillä mielin siis lopetettiin.

Tiistai
Tokon ohjatut. Nää on kyllä lähinnä niin että teen siellä Jedin kanssa häiriötreeniä :D Mutta en viitsi mennä vielä jatkoryhmään koska siellä on sitten niin paljon vaativampaa ettei me vielä osata. Jedi on ymmärtänyt käännökset jo hyvin, lähinnä siis oikealle kääntyen. Vähän se käännöksen aikana jää kauemmas, mutta se on nyt sitten työn alla.

Itse aiheena oli maahanmeno, meille ihan lälly juttu! Jedi menee nykyään liikekstäkin tosi nopsasti. Ainoa huono asia treeneissä oli se että lopussa Jedillä ei selvästikään ollut enää yhtään nälkä, koska namit eivät kiinnostaneet yhtään, nenä maassa piti vaan kulkea. Ehkä sillä on myös vielä vähän teinimeininkiäkin. Onhan tuo 45 min - tunti aika pitkä aika koiralle treenata yhtä asiaa, vaikka pidinkin itse pieniä taukoja Jedille (ts. välillä leikin, välillä vähän rauhallisesti silittelin että se ei olisi koko ajan sata lasissa). Tein sitten niin että pyysin ihan vaan katsekontaktia, jeejeeleikit ja sitten lähettiin pois. Toivottavasti Jedille jäisi nyt mieleen että a) kannattaa kuunnella koko ajan mammaa ja kahtella sitä simmuihin! ja b) toko on tooosi kivaa ja vauhdikasta ja siellä mä saan aina leikkiä!

Fiksasinpa tiistaina myös keppejä takapihalla, pistin ne suoraan linjaan ja lisäsin kaksi keppiä - nyt on siis 8 keppiä. Pitääpä alkaa harjoittelemaan!

Keskiviikko
Käväistiin taas Repoveden kansallispuistossa! Käytiin siis myös heinäkuussa siellä pieni lenkki vetämässä. Minun täytyi pyörtää pyhät päätökseni olla ikinä hankkimasta fleksiä, koska sellaisen sitten ostin ja olihan se tuolla reissulla ihan hiton kätevä. Se on kuitenkin 7 metriä pitkä ja kätevämpi kuin liina, jota pitäisi koko ajan olla itse keräämässä. Ja tuo minkä ostin on siitäkin syystä hyvä että siinä on heijastimet, niin siinä narussa kuin siinä pätkässä lähellä runkoa, ettei pimeälläkään käy näitä vahinkoja että joku tulisi vastaan ja ei huomaisikaan fleksiä ja tapahtuisi katastrofi. Tosin totta kai minä käytän sitä sen verta vastuullisesti etten aio Jediä päästää hortoilemaan puolelta toiselle ;)

Viimeksi Jedi ei millään tahtonut mennä riippusillalta, joten se piti melkeinpä kantaa, mutta nyt se tuli pienellä houkuttelulla oikein reippaasti! :)

Kuvia saa siis klikkaamalla isommiksi! Hassu järjestys johtuu Bloggerin yhteistyökyvyttömyydestä.
                

            


    
                                           
  
   
     
Torstai
Jedillä oli lepopäivä. Ja pyykkipäivä! Repovedellä oli varsin kuraisaa, joten piski joutui kuurattavaksi. Samalla harjasin, karstasin ja kampasin kunnolla ja trimmasinpa vielä vähän korva- ja jalkakarvoja. On koira taas vähän paremmassa kuosissa.

Ennen...

...jälkeen!
Jedi sai myös matolääkkeen (jonka suostui syömään vasta kun sen päällä oli kunnon kerros jauhelihaa), ja illemmalla se sitten oksensi useamman kerran keltaista vaahtoa :( Toivotaan että se oli vain lääkkeen sivuvaikutuksia - ainakin tuoteselosteessa lukee että voi aiheuttaa ruokahaluttomuutta ja oksentelua.

Perjantai
Mentiin treenaamaan agilityä omatoimisesti - mutta siitä lisää myöhemmin...

Lauantai
Matka kohti Lahti KV:tä - mutta ilman koiraa. Kattelin shelttikehää ja ostelin vähän asioita... Vähän harmitti etten Jediä ilmottanutkaan sinne, mutta antaa sen nyt vielä vähän kasvaa ja kehittyä. Tammikuussa sitten taas, samaisessa paikassa!

Ostin Jedille uuden näyttelyhihnan, sekä snake-ketjun. Aiemmin olen käyttänyt vain niitä näyttelyhihnoja, missä on pantaosa samassa, mutta ne on alkanut tuntua epäkäyttöllisiltä. Ajattelin hetken että ostaisin Jedille kunnon blingbling-hihnan, mutta ostin kuitenkin mahdollisimman kevyen, koska yksi helmellinen hihna, mikä Jedillä on, aiheuttaa noloja tilanteita kun Jedi kyrsiintyy siihen että helmet helisevät ja yrittää syödän niittä liikkeestä. :D

Ostin myös itselleni Berran treeniliivin ja se on vaan i-h-a-n-a.


                         



















Teki myös mieli ostaa vaikka ja mitä, lussupalloja, ruututötsiä, metallikapulaa, grippihihnaa, fleecehihnaa, patukkaa, blingbling-pantoja.... Mutta kukkaro tuskin olisi tykännyt niin äkillisestä laihtumisesta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti