lauantai 7. helmikuuta 2015

VAU:n kisat, vau mitä menoa!

Vaikka itse sanonkin ;)

Viikko sitten keskiviikkona Jedi oli treeneissä tosi poissaoleva, nuuhki kamalasti ja sitä kiinnosti enemmän toisen puolikkaan koirakot kuin minä tai agility. Mietin sitten siinä pääni puhki että mistä se johtui ja mitä nyt tehdään treenien, möllien ja kisojen kanssa. Päädyin sitten siihen lopputulokseen että ollaan tehty liian paljon. Kaksi edellistä viikkoa oli mennyt treeneissä, kolme kertaa per vecka. Turhan paljon. Ei ihme että Jediä väsytti. Päädyin myös siihen ratkaisuun että jätetään möllit ja maanantain treenit välistä, ja mennään silti virallisiin kisaamaan. Vähän jännitti keskiviikkona kun oli "kenraali"treenit seuralla että miten Jedi kulkee, no sehän kulki niin kovaa kuin jaloistaan pääsi :D Hyvillä mielin siis lähdettiin tänään kisaamaan vaikkei päästykään mölleihin tutustumaan uuteen halliin, ne kun pidettiin samassa hallissa.

Villähteen agilityurheilijoiden eli VAU:n järjestämiin kisoihin siis suunnattiin tänään. Kaksi agilityrataa sekä yksi hyppyrata, vaikka meillä se yksi nolla hyppyradalta jo onkin, mutta kokemuksen vuoksi! Kummallakaan agiradoista ei ollut keinua, mikä oli vähän kummallista. Täytyy myös sanoa että puitteet olivat todella mukavat, puolilämmin halli ja varsin kiva pohjakin. Ainoa miinus kaikuisuudesta, ei meinannut kuulutuksista saada mitään selvää.

Ensimmäisellä radalla olin vähän hätäinen alussa, joten tuli kielto. Lopussa Jedi meni viimeisen esteen ohi, enkä jaksanut ruveta sitä korjaamaan eli hylkyrata sieltä tuli. Ei sillä kuitenkaan ole mitään väliä tuleeko hylky vai kymppi. Tällä radalla puomi oli myös todella hiiviskelyä eikä Jedi tajunnut laittaa etutassujaan maahan.
Toisella agiradalla puomi oli jo vähän nopeampi. Puomin jälkeiset hypyt vaikuttivat meille hankalilta joten mun ohjaus oli aika tönkköä ja varmistelevaa, mutta ainakin Jedi meni ne :) Ja niinhän tuolta radalta tulikin meidän toinen LUVA! Aikaa tuhlautui kontakteilla niin paljon että tultiin vasta toisiksi, mutta vielä ne nopeammiksi saadaan! Lisäksi halusin olla johdonmukainen ja vaatia Jediä laittamaan ne etutassut maahan, kun se ei kummallakaan kerralla jostain syystä niitä laittanut vaan jäi seisomaan kaikki tassut kontaktipinnalla.
Viimeinen rata oli sitten hyppyrata ja aikamoista luukutusta olikin! Mulla alkoi jo jalka painaa joten ohjaus jäi jälkeen, Jedi meni hypyn ohi ja sitten hyppäsi sen väärästä suunnasta. Mutta muuten olin tyytyväinen rataan. Ja Jedi olisi jaksanut mennä varmaan vielä muutaman radan lisääkin...
Maailman paras Jepsankeikka unisena ja onnellisena uuden palkintonsa kanssa

Ensimmäinen nolla tuli toiselta hyppystartilta ja toinen luva ensimmäisistä "kunnon" kisoista. En tahdo nousta kakkosiin liian nopeasti kun ykkösten radat on niin mukavia ja simppeleitä, mutta ei kai sille mitään voi jos ollaan niin hyviä! :D Seuraavat kisat on sitten kahden kuukauden päästä, sitä ennen treenataan paaaljon lisää varmuutta kontakteille.

7 kommenttia:

 1. Vautsi! Tosi siistejä ratoja oli mun mielestä kaikki ja ohjaat nätisti :) Ja onnea LUVAsta!!!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköistä menoa, paljon onnea LUVAsta! :)

  VastaaPoista
 3. Nättiä on! Ja suuuuuuuret pointsit sulle että maltoit vaatia ne kontaktit! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitosta, kiitosta :) eipä mulla ainakaan toistaiseksi ole ollut radalla mielessä yhtään tulokset tai nopeus niin malttaa sitä aikaa vähän tuhlatakin :)

  VastaaPoista