perjantai 13. helmikuuta 2015

Ärrieri is back

Maanantain treeneistä yksi asia: Jedi leikki! Tosin ainoastaan radalla, ei ennen eikä jälkeen. Kokeilin niin että annan lelun suoraan sille suuhun revittäväksi enkä heitä, toimi. Jos heitin niin nenä tippui maahan ja hajut vei voiton. Silti, eräänlainen virstaanpylväs tämäkin.

Tänään käväistiin vapaatreenaamassa ja yllätykseni Jedi leikki tosi hyvin, innostui myös kuolleesta palkasta. Maailman paras tunne kaiken tämän miksei-se-leiki -ihmettelyn jälkeen! :) Varmaan auttoi se että ollaan otettu nyt vähän rennommin treenien suhteen. Toisaalta, Jedi aloitti leikki-innottomuuden jo heti vuoden ekoista treeneistä, joita ennen oli kyllä ollut pari viikkoa taukoa. Noh, tutkimattomat ovat koiran mielen tiet.

 Myös treeni meni varsin mukavasti. Aiheena avokulma ja itsenäinen haku kepeille, kuudella kepillä. Aivan huippupiski mulla! Olen varsin ylpeä että sillä on noinkin itsenäiset kepit vaikkei olekaan muodissa olevalla ja varsin tehokkaalta vaikuttavalla 2x2-metodilla opetettu. Mun opetustyylillä (naksuttelu ja myöhemmin vinokepit) meni kylläkin sen reilun vuoden verran ennen kuin tuntui että Jedin kepittely oikeasti toimii.

Kannattaa ehkä ottaa äänet pois ennen kuin katsoo, osaan nimittäin kiekua varsin kovaa ja korkealta kun innostun.


Treenattiin myös vähän puomia ja keinua. Nyt on selvät sävelet miten niitä ruvetaan tästä jatkamaan, että eiköhän niistä vielä hienot saada! Puomi on siis ollut hidas ja keinulla Jedi on kanssa alkanut himmaamaan. Palataan askel taaksepäin ja tehdään siis yksittäisenä keinua. Pari kuukautta sitten se vihdoin saatiin kuntoon eikä olla sitä sen koommin muuten treenattu kuin radan osana. Pitää siis jatkossakin muistaa että sitä pitäisi treenata myös yksikseen. Varmaankin herkin este hajoamaan tuo keinu, sanoisin, siinä kun on niin monta useille koirille epämiellyttävää osasta.

2 kommenttia:

 1. Tää saattaa olla nyt 1+1=3, mutta millon viimeks Jedi on käyny hierojalla/fyssarilla? Mietin että jos ei yhtäkkiä(?) enää leikki maistu ja puomilla/keinulla hidastelee niin voisiko olla etupäästä/jostain muualta jumissa? Ei halua sen takia rynniä lelulle tai tulla vauhdilla 2o2o-asentoon, vaikka aikaisemmin on niin tehnyt? Mutta niinkuin sanoin niin aika tuulesta heitetty ajatus, oon vaan ite niin vainoharhanen koiran jumeilun takia :)

  Mutta hienot on kepit kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo sama on kyllä itellänikin ollut mielessä, mutta kun tämän vuoden treenit alkoivat ja tämä ongelma ilmeni, oli Jedi käynyt edellisellä viikolla hierojalla, eli ei ainakaan pitäisi olla jumeista kyse. Lisäksi puomilla hidastelua on ollut jo varsin kauan. Oon kyllä itsekin vähän hysteerinen jumien ja lihaskunnon suhteen, joten Jedille on reilun viikon päästä varattu fyssarikäynti :) Ja kiitos!

   Poista