sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Tukala helle

Itse pidän kesän helteistä ja kuumasta säästä, mutta kun mittari kipuaa yli kolmenkymmenen niin silloin alkaa minuakin jo hieman tuskastuttaa. Mutta en valita, ei tätä kauaa kestä. Ainoa asia mistä valitan on treenien peruuntuminen, alle kuukausi kisoihin ja me kaivataan treeniä! Olen joka viikko käynyt kerran iltasella treenaamassa yksittäisiä esteitä, enimmäkseen keinua, keppejä ja A:ta, mutta kun sitä ratatreeniäkin kaipaisi.

Helteillä paras paikka on mahdollisimman lähellä tuuletinta!
Helteillä ei tietystikään voi koiran kanssa tehdä paljoakaan. Mökillä ollaan suurin osa ajasta ja Jedi lähinnä ui ja nukkuu. Uimakoulu on tuottanut tulosta; jos pidän Jediä hihnassa, se tulee omin avuin uimaan kun sitä ihan kevyesti vedän hihnasta syvemmälle. Yhtenä päivänä satuttiin rannalle samaan aikaan vesihullun labbiksen kanssa, joka vettä nähdessään vinkui innosta, juoksi heti veteen ja veteli siellä ympyrää ties kuinka kauan. Jedi ihmetteli tätä touhua rannalta ja minun kannustukseni avulla tuli ihan omin voimin veteen uimaan! Tätä mielenhäiriötä se ei kuitenkaan ole koommin toistanut, ja useimmiten minä vain kannan sen veteen. Uiminen ei edelleenkään ole Jedin mieliasioita, mutta kun sen kannan veteen niin se saattaa jopa viitisen minuuttia pulikoida ympäriinsä, joko roiskeiden perässä tai siten että vain sanon että menes vielä vähän. Uiminen on sille vähän kuin harjaaminen; ei mitenkään kiva juttu, mutta siedetään silti ;)

Jedi pääsi myös jälleen kerran veneilemään, tällä kertaa moottoriveneellä! Hiljaa tietysti mentiin. Hetken aikaa se katseli maisemia ja sitten sanoi että booooring ja kävi nukkumaan. :D


Tehtiin pieni sateenvarjoviritelmä että Jedi pääsee vähän varjoon, kun aurinko porotti suoraan.
 Sain jälleen kerran olla varsin ylpeä Jedistä kun juhlittiin minun syntymäpäiviäni. Varmaan kuumalla säällä on vaikutuksensa, mutta Jedi oli kuitenkin hyvin rauhallinen. Lapsivieraita se viihdytti tempuillla ja hakemalla heitettyjä leluja (ja omenoita). Tuo kummini lapsi pitää kyllä koirista, mutta pelästyi aina vähän kun Jedi innostui juoksemaan hänen peräänsä tai innostuksissaan haukahti. Jedi kuitenkin suhtautui varsin rauhallisesti, ei ollut mitenkään yli-innokas eikä toisaalta myöskään pelästynyt näistä pienistä lapsen kiljahduksista.

Sain syntymäpäivälahjaksi taulun meistä viime vuoden rippikuvista. Päätynee seinälle. :)
Käytiin lauantaina mätsärissä, joka oli parkkipaikalla ja lämpöä sen kolmekymmentä astetta eli ihan mukavan lämmintä oli... Mukana oli kylmäkalleja ja Jedi viettikin suurimman osan ajasta kopassaan varjossa. Harmitti vähän kun en tiennyt kuinka kauan kestää Junior Handler -kehissä ennen meidän kehän alkua, jos olisin tiennyt paremmin niin olisin voinut pitää Jediä kauemmin viileässä lepäämässä. Mätäsri ei ollut ihan tavanomaisin, tarkoituksena oli treenata nimenomaan Maailman Voittajaa varten, joten luokkina oli pennut, juniorit, nuoret, avoin ja seniorit ja kehään ei menty pareittain vaan neljä kerrallaan. Me menimme kuitenkin vain kahden kilpakumppanin kanssa kehään kun osanottajat ei menneet neljällä jaollisesti. kun ei ollut isoja ja pieniä erikseen niin tietenkin mun tuurilla vastustajana oli saksanpaimenkoira ja irlanninsusikoira. :D Jedi ei kuitenkaan välittänyt yhtään, ei jännittänyt tai vetänyt kierroksia kun toiset menivät lujempaa. Varmasti helle vaikutti.
 
Saatiin punainen nauha ja nauhakehässä sijoituttiin sitten kolmansiksi. Jedi tassuja alkoi ilmeisesti polttaa kun ensin se tahtoi steppailla vähän paikallaan ja sitten ei oikein suostunut seisomaan vaan istui koko ajan. :/ Ei jäänyt kuitenkaan tassuihin jälkiä, onneksi. Saatiin aika kivat palkinnot, pullo Nutrolinin öljyä ja pieni säkki Belcandon ruokaa. Myös esittäjää oli ajateltu, sillä palkintoihin kuului myös kinuskikastiketta! Harmi vaan että se oli ehtinyt kuumassa mennä pilalle. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti