keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Fyssarikäynti

Jedin elämän ensimmäinen fysioterapia oli maanantaina aamulla ja siksi jäi myös illan treenit välistä. Itselläni on nyt kesätöitä joten en Jedin suureen hetkeen päässyt osallistumaan ja äitini vei siis sen hoitoon. Ensinnäkin Jedin liikkeet tsekattiin ja niissä ei kuulemma ollut mitään moitetta vaan täysin normaalisti liikkui. Tämä vähän itseäni ihmetytti kun sen liikkeitä on aina näyttelyissä parjattu. Jedi sai myös hyvin perusteellisen hieronnan ja ilahduttavan hyvässä kunnossa oli myös lihakset. Rintarangan ja lavan kohdilta oli pientä jumia luultavasti tuon puomiepisodin jäljiltä, mutta ei kuitenkaan edes mitään kovin suurta. Lisäksi niskassa oli aavistus kireyttä, ehkä tokosta vaikkei ollakaan nyt paljoa treenattu.

Jedi ei ollut myöskään saanut mitään moitetta että olisi liian vähän lihaksia, mikä on sekin mukavaa. Kyllä musta itsestänikin tuntuu että sille on tullut massaa viime aikoina. Mutta Jedi on tosiaan lihaksistoltaan lievästi toispuoleinen ja saatiin paljon vinkkejä oikean puolen treenaamiseen. Jedille tehtiin muutamia testejä joilla poissuljettiin se mahdollisuus että toispuoleisuus olisi rakenteellinen tai neurologinen ongelma. Ja kuitenkin ihmisetkin ovat vasen- tai oikeakätisiä, Jedikin on luultavasti siis vasenjalkainen. Siltikin tätä eroa yritetään vähän tasoittaa päivittäisillä jumppahetkillä. Saatiin myös käsky opettaa Jedi seuraamaan myös oikealla puolella, siitä on kyllä hyötyä jos joskus päädytään rally-tokon pariin. Jedi oli ihan ihmeissään kun yritin opettaa sille oikean puolen perusasentoa, meni aina nenä siihen suuntaan mihin minun takaraivoni osoittaa. Liian tottunut siihen että on oikea kylki jalkaa vasten. :D

Tiistaina sitten treenikaveri kaipasi seuraa hallille joten mentiin vähän treenaamaan kun maanantaina piti ohajatut jättää välistä. Tehtiin tätä tulevan Agirodun rataa. Oli aika hyvän mielen treenit, tosi moni asia onnistui. Serpentiinejä ei olla tehty oikeastaan ollenkaan ja se on ollut treenilistalla, mutta päätin kokeilla kylmiltään mitä Jedi sanoo. 12-hypyllä olin aika myöhässä, mutta Jedi meni silti oikealta puolelta kun vaan hihkasin että takaa, mutta seuraavakin hyppy tuppasi menemään takaakierroksi. Piti vaan välissä sanoa että tähän ja johan homma pelitti! Huh, musta tuntuu välillä että tuo koira käy itsekseen treenailemassa. Takaaleikkaus kepeillä toimi oikein mainiosti, Jedi oli hyvin määrätietoinen tehtävästään. Pujotteli myös ihan vauhdilla. Ainoa mikä ei toiminut oli keinu radan osana, eka kerta hyvin mutta seuraavalla kerralla oli hyvin varovainen. Päätin tehdä rataa vain A:han asti ja otin sitten keinua yksittäisenä, ja ei kyllä selvästikään jäänyt mitään traumoja Jedille. Se livahti itse keinulle ja siitä sai hirveät kehut. Musta vähän tuntuu että keinun pohjatyöt tehtiin huolellisesti mutta lopussa kiirehdettiin liikaa joten nyt sitten palataan askel taaksepäin. Onneksi päästään viikonloppuna pujottelu- ja kontaktikoulutuspäiville niin siellä sitten korjaillaan keinun vahinkoa. Elokuun viralliset vielä vähän mietityttää, en tiedä tuleeko keinu kuntoon siihen mennessä, mutta ainakin mennään hyppyradalle. Jedin kepitkin on nyt edistynyt niin hienosti viime viikkojen aikana etten näe osallistumiselle mitään estettä. (Hah, agilitypuujalka.)

Kesälomalukemista. Yksi tokokirjakin siellä on seassa yrittäen saada mun tokomotivaatiota takaisin mutta toistaiseksi kaveri on epäonnistunut tehtävässä.

2 kommenttia:

  1. Alkaa agility kahtakauheammin kiinnostaa, kun luen sun postauksia :) Puuttuu vain lajiin sopiva koira, pöh. Ja muutenkaan en varmaan uskaltaisi aloittaa, koska pelkään todella rikkovani sen koiran, kun olen ihan keltanokka. Kovasti olisi intoa treenata kotona, ei laiskuuden, vaan sen takia että yksikin kurssi maksaa aika paljon... Täytyy ehkä seuraavan sessen kohdalla selvitellä enemmän, jos pääsisi lajin pariin :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva toimia innoittajana! Jos ei tavoitteet hirveän korkealla ole niin kyllähän agilityyn sopii jos jonkinmoinen koira, kunhan terveys ja rakenne sallivat sen tekemisen. Tsemppiä agilitykoiran etsintään ;)

      Poista