lauantai 12. heinäkuuta 2014

Viikon agilitykuulumiset

 
Nyt on taas lomaa! Olin kaksi viikkoa kesätöissä, ja kun päivän oli kaupassa hyllyttänyt tavaraa niin ei loppupäivästä sitten ollut niin paljoa energiaa puuhata koiran kanssa saatika sitten kirjoittaa blogia, vaikka paljon olisi ollut asiaa postattavaksi. Mutta onpahan nyt rahaa käytettäväksi, joidenkin mielestä turhaan mutta omasta mielestäni maailman tärkeinpään asiaan, nimittäin tuohon karvakorvaan. :DViime viikonloppuna meillä oli kaksi koulutuspäivää, lauantaina keskityttiin keinuun ja sunnuntaina pujotteluun. Lähinnä päätin mennä sinne siksi että Jedi saa kokemusta erilaisista halleista, vielä ei olla tehty aksaa paljoa erilaisissa halleissa. Olihan tuo viileä, vanha teollisuushalli vähän erilainen kuin tuo aina niin turkasen kuuma kasvihuonehalli! Keinussa harjoiteltiin päähänjuoksua niin ettei keinu vielä liikkunut kuin ihan vähäsen vasta viimeisillä toistoilla. Pitää nyt oikeasti opettaa se juoksemaan ihan loppuun asti, Jedi kun jää usein ihan siihen puolivälin tuntumaan ja raapaisee muutaman kerran etutassuillaan keinua, en kyllä todellakaan tajua miksi se niin tekee :D

Sunnuntaina sitten pujotteluun oli tarkoitus hakea lisää vauhtia, mutta hallissa oli aika liukas matto joten Jedi ei yksinkertaisesti pystynyt menemään kovin lujaa. Muutaman kerran se kaatusikin. Aika ikävää, mutta toisaalta, ainakin tuli kokemusta erilaisesta pohjasta. Saatiin kuitenkin treenattua varmuutta ja itsenäisyyttä. Jedi pujotteli vaikka vedätin sitä vahvasti sekä pujotteli hienosti kun jätin sen odottamaan ja kutsuin ihan keppien toisesta päästä. Pujotteli myös hienosti vaikka oli lelunheitäntähäiriötä, pari kertaa jätti viimeiset välit tekemättä mutta sitten tajusi virheensä ja sen jälkeen pujotteli aina loppuun asti. Hieno pieni! Saatiin tosi paljon kehuja (molemmat) siitä kuinka taitava Jedi oli, liian usein näkee kuulemma niitä jotka ovat ensimmäisen koiransa kanssa liikkellä hällä väliä -asenteella. Tuli hyvä mieli. :)


Tiistaina sitten käytiin hallilla treenaamassa. Tehtiin keppejä, keinua, vähän A:ta, pieniä takaakiertoharjoituksia ja pöytää. Kuulostaa paljolta ja siltä se tuntuikin, Jedi jaksoi tosi upeasti helteestä huolimatta! Luulen että nyt kun on pakon sanelemana jouduttu pitämään taukoa ohjatuista treeneistä ja kun ollaan kisailtu paljon niin Jedin into lajiin on koko ajan kasvanut ja kasvanut. Lisäksi kun tehtiin yksittäiset esteet ensin (kepit ja keinu) ja vasta lopuksi iloista putki-takaakiertorallattelua, oli lopputulos parempi; yleensä teen ensin rataa ja lopuksi yksittäisiä esteitä mutta silloin Jedin vire alkaa jo hiipua. Se innostuu helpommin ratarallattelusta kuin tylsistä, yksittäisitä esteistä.


Perjantaina käytiin jälleen kerran mölleilemässä, tällä kertaa Pyhtäällä. Mentiin sekä mölli- että kisaavien rata kun kisaavilla ei ollut keinua. Mua ihan hävettää kuinka lepsua mun ohjaus on; olen selvästi katsonut liikaa näitä hyvin eleettömiä maksiohjaajia joiden ohjaus on kyllä superhienon näköistä, mutta ei vaan toimi Jedin kanssa! Tämän takia kaipaan niitä ohjattuja, tarviin jonkun vähän potkimaan persuksille!

 Möllirata tuntui tosi hankalalta, oli useampi kohta joihin en vain keksinyt järkevää ratkaisua ja näissä tulikin sitten kaarroksia, kielto ja väärä putkensuu. Lopussa unohin kokonaan mikä hyppy tulee seuraavaksi ja valssi oli luonnollisesti myöhässä, eikä olla ennakoivia valsseja pitkään aikaan treenattu joten siitäkin tuli kaarrosta. Mutta vauhti ja asenne oli kohdallaan! Olin myös tyytyväinen siihen että luotin Jediin, meni renkaan oikein vaikka se on aiemmin mennyt kehikosta jos minä olen kauempana.

Mölliradan jälkeen odotin kauhulla kisaavien rataa mutta onnekseni se oli profiilitaan ehkä jopa helpompi kuin mölleillä. Siinä oli myös pari estettä vähemmän. Alussa Jedi livahti selkäni taakse, mitä se ei oikeastaan koskaan tee. Olin vähän hämmentynyt. Tästä tuli siis kielto. Puomilla se jäi alastulon puoliväliin jumittamaan, mikä vähän harmitti. Varmaan ajatteli sitä keinuksi kun ollaan niin paljon sitä treenattu nyt. Molemmat esteet vaan tarvii vielä niiin huimasti treeniä... A:lla oli kanssa kontakti ihan hilkulla, ärsyttävää! Kepeillä meni vasta toiseen väliin, olihan se vähän hankala kun oli suoraan putkesta ja välimatka oli aika suuri. Sitten vielä viimeisen esteen ohi ja siten hylky! Tyytyväinen olin kuitenkin siihen ettei ihan varsinaista hylkäystä tullut vaan mentiin kaikki esteet ihan oikeassa järjestyksessä. Ainoastaan kontaktit ärsytti.Alun perin oli vielä viikonloppuna mennä treenaamaan kontakteja mutta mepäs taidetaankin jäädä kotiin nauttimaan kuumista keleistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti