keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pinjan Do-It-Yourself koirantarvikkeet

Pieni back-up: olen varsinainen varhaismummo. Rakastan käsitöitä. Lähinnä neulomista ja virkkaamista. Ompelukonetta en oikein tunne omakseni, tosin siihenkin voisin yrittää tutustua paremmin... Mutta kuitenkin, olen varhaismummo, mutta kun pentu saapui taloon piti lankakori hävittää. Ja olisi se neulominen ollut vähän hankalaa jos toinen puree ja tuhoaa kaikkea tiellesattuvaa.(*  Noh, eihän Jedi ole ollut pentu enää pitkään aikaan, mutta kun langat olivat piilossa niin käsityöt vähän niin kuin unohtuivat. Poissa silmistä, poissa mielestä. Nyt kuitenkin tajusin että kohta on talvi ja tarvin villasukkia ja lapasia ja pipon... Kun olin tehnyt itselleni lapaset ja pipon ja huivin, niin ajattelin että tylsää aina tehdä näitä samoja. Ja kun itselleni en vielä osaa villapaitaa tehdä, niin mallina toimikin, kukas muukaan kuin Jedi!

(* Tosin nytkin tuo koira tuhosi yhden sukkapuikkoni päreiksi [se oli siis bambua] ja tuunasi yhden lankakerän lankaläjäksi. Ehkä se vaan on aina pentu?)





Älkääkä toki kuvien perusteella luulko että Jedi ei tuosta tykkäisi. Pian se nimittäin meni jalalla koreasti. Taitaa olla Gangnam Style menossa?








Jos joku tuohon paitaan ihastui niin tämän ohjeen mukaan tuon tein.

Surffaillessani blogeissa tormäsin myös ihanaan matonkuteista tehtyyn koiran köysileluun kalanruotoletillä! Jos kukaan lukijoista tai satunnaisista ohikulkijoista tietää tämän idean alkuperäisen äidin/isän niin pistäkää vain vinkkiä niin annan kunnian sille kuuluvalle, itse en valitettavasti enää muista että misä blogista tämän idean nappasin. Mutta siis, uusiokäytin vanhan hameeni koiran hyväksi.

Tällaisesta...
...tällainen!

Aika suttuinen siitä tuli kun nopeasti tekaisin mutta Jedi ainakin tykkää ihan hirveästi! Tästä tuli nyt meidän "tokolelu", minun ei tarvitse Jediä sytytellä siihen yhtään, riittää että se näkyy tuon niin se on heti valmiina toimintaan!

Onko lukijoissa tai satunnaisissa sunnuntaisurffailijoissa käsityöihmisiä? :)

4 kommenttia:

  1. voitko antaa tarkemmin ohjeet miten teit ton lelun jedille?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en sattunut ottamaan kuvia prosessista mutta siis niin että ensin leikkasin koko hameen sellaiseksi parin sentin levyiseksi kaistaleeksi, ja siitä tein noin 40 cm pitkiä pätkiä. Sitten pätkät yhteen solmulla ja alotin letittämään kalanruotolettiä, jos sitä ei ennestään osaa niin googlettamalla löytyy varmasti ohjeet. ja loppuun vaan taas solmu ja sitten siistin ylimäärät saksilla samanpituisiksi :)

      Poista
  2. Oi vitsi mä haluisin Medyalle jonkun yhtä söpön villapaidan, taidot vaan loppuu kesken (ps. mistä löysit tuon ohjeen, voisin yrittää nakittaa jotain muuta neulomaan meille vastaavaa). :c Ite oon taas ollu enemmän sinut ton ompelukoneen kanssa, ja oonkin tehnyt suurimman osan noiden koirien pannoista itse. Taikalla on tainnut olla kaupasta ostettu panta viimeksi ~2kk ikäsenä ja siitä varmaan n. vuoden ikään se käytti kaverin tekemää pantaa. Sen jälkeen on omatekemissä pannoissa kulkenut, tulee niin paljon halvemmaksi ja saa mieluisen. Nyt en oo tainnu ommella lähemmäs 1,5 vuoteen, ei oo ollu hirveetä inspistä. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitikin laittaa linkki tuonne tekstiin mutta unohtui, eli siis tämän ohjeen mukaan tein: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=42&lang=fi

      Mäkin haluaisin opetella tekemään tuolla pantoja, enpä mä muuten varmaan sitä ompelukonetta käyttäisikään :D Eläinkaupoissakin myydään vaan tylsiä nahkapantoja tai bling-blingiä, mä haluisin vaan suht perus mutta kuitenkin söpön pannan...

      Poista