maanantai 14. lokakuuta 2013

Pakkovalssia ja irtokoira

Tänään uutena asiana mentiin pakkovalssia, mikä sujuikin varsin hyvin. Muutenkin meni aika mahtavasti treenit, päätin mennä aivot narikkaan -tyylillä, koska yleensä mietin liikaa ja ajattelen että no tämä ja tämä ei ainakaan tule onnistumaan.

(Miksi muuten nää kuvat muuttuu niin huonolaatusiksi kun laitan ne tänne? Koneella ihan tarkalta näyttää. Toivottavasti saatte selvää.)
Lisää kuvateksti
 Kerrankin päästiin menemään koko rata yhdellä kerralla! :) Ei se ihan sujuvasti mennyt, nelosen ja kasin takaakierto vähän takkusivat. Ykkösen jälkeen siis pakkovalssi. Vitosputken jälkeen olisin itse tehnyt persjätön, mutta kokeilin sitten niin kuin kouluttaja sanoi, eli takaakierto tuolta puolelta mistä tuli tiukempi käännös. Hyvin toimi sekin. Ja tuon putken jälkeen kaksi takaakiertoa meni tosi hyvin. Jedi tuli hyvin haltuun välissä.


Tällaista tein sitten yksin kentällä lopuksi. Ihan mukava tehdä välillä yksinkin, niin että joutuu itse päättämään miten menee ja minkä virheen teki ohjauksessa, kun koira tekikin noin. Esteet olivat siis noin jo etukäteen, päätin sitten itse että miten mennään. Alussa jätin Jedin istumaan ja kutsuin sen sitten niin, että se oli koko ajan vasemmalla puolella ohjattavana. Se ei vain jotenkin ymmärtänyt mennä putkeen, ja meni väärästä suunnasta. Vaikka olinkin itse tuon toisen suulla ja mielestäni osoitin suht selvästi sinne. Hyvin se ainakin irtoaa :D Nyt jälkeenpäin ajatellen olisi pakkovalssi ollut huomattavasti toimivampi ohjaus, en sitä sitten tajunnut vaikka juuri äsken sitä harjoiteltiin! Laho pää. Mutta, kyllä Jedi sitten meni oikeaan putkensuuhun kun otin sen tarpeeksi hyvin haltuun ennen putkea.
        Toinen ongelma oli nelosesteellä, Jedi meni aina sen takaa. Sain sen sitten toimimaan, kun ennen kolmosta sanoin hiljaa shh, eli käskin hieman jarruttamaan, ja otin sitten hyvin voimakkaasti haltuun. Loppu menikin sitten ihan mielettömästi, Jedi irtosi niin hyvin että minun ei tarvinnut kuin pysähtyä ja huutaa hyppy, putkeen, niin se meni! Ihan mieletön parannus estehakuisuudessa ja irtoamisessa.

Irtokoiralla viittasin myös siihen kun oltiin metsälenkillä loppulämmitelyksi. Jedi oli niin ihana, kun se keskittyi ihan täysillä minuun vaikka ohi menikin koiria. Ei tarvinnut edes ottaa hihnaan. Se on nykyään vaan niin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti