sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kaikenlaista kivaa

Flunssan syvästä suosta noustu ja ollaan päästy tekemään kaikenlaista kivaa! :) Perjantaina käväistiin lenkillä shelttiporukalla. Paikalla oli yhteensä seitsemän shetlantilaista, kolme trikkiä, kolme soopelia ja yksi ainoa merle, Jedin Lumi-täti. Jedillä oli oikein hauskaa, se touhotti menemään niin innoissaan. Yhteen trikkineitoseen se iski silmänsä ja oli koko ajan sen perässä... Jedistä on tullut varsinainen naistenmies, yksi päivä oltiin koirapuistossa ja siellä Jedi ihastui dalmisneitokaiseen. Olivat aika hauska pari!

Kaikki kuvat ottanut Jasmin EkYritettiin ottaa yhteiskuvaa, mutta siitä ei tullut oikein mitään. Kaikki koirat pysyivät hetken ja lähtivät sitten omille teilleen eikä koskaan olleet kaikki samaan aikaa paikallaan - ainoastaan Jedi istui hienosti koko ajan ja tuntui katsovan muita ilmeellä mitä ihmettä te säädätte. Olin tosi ylpeä!


Lauantaina käytiin mätsärissä. Jedistä on kuoriutunut oikea kehäkettu! Jälleen kerran se tuli itse eteeni seisomaan myös kun odoteltiin kehää. Tällä kertaa liikkeetkin menivät odotettua hienommin, se ravasi sopivan lähellä minua, usein se nimittäin menee sivusuunnassa aika kauas minusta. Tällä kertaa sijoituttiin punaisten toiseksi! Jedi on kyllä ryhtynyt aika hienosti tienaamaan oman elantonsa, saatiin nimittäin taas nappulaa palkinnoksi.

Muhun on taas vähän puraissut tokokärpänen! Meidän kehän jälkeen treenasin vähän seuraamista ja jääviä, Jedi keskittyi tosi superisti ja muutenkin meni tosi kivasti. Ainoastaan vasemmalle kääntyminen on hankalahkoa, mutta on sekin ruvennut luonnostumaan huomattavasti paremmaksi ajan myötä. Aiemmin seuraaminen vähän levisi oikealle kääntyessä ja täyskäännöksissä, nyt se on enää harvoin ongelmana. Pitää hyödyntää useammin mätsärit ja muut tapahtumat häiriötreeniin. Ihan ensimmäiseksi tahtoisin vahvistaa leikkimistä. Kun on muita koiria paikalla, Jedi ei revi lelua ihan niin innokkaasti kuin kotona ja päästää tosi helposti irti lelusta. Ei muuta kuin vahvistusta, vahvistusta.

Yksi ilta otin myös noutokapulan esille. Jedi ei ole sitä nähnyt moneen kuukauteen ja nouto on aina ollut sille hyvin epämiellyttävä asia josta se on helposti paineistunut. Nyt Jedi näytti todellista osaamistaan. Ensin palkkasin pelkästä kapulan tökkäyksestä, ja heti seuraavaksi Jedi nappasikin sen suuhun ja pian jo toi luokse. Ehkä se ei olekaan ihan toivoton liike! Nyt syksyn tullen olisi suunnitelmissa käydä taas tokon ohjatuissa. :)

Ja tänään meillä oli myös Sampo Kokkosen agikoulutus, siitä juttua sitten kun saan videot käsiini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti