perjantai 5. syyskuuta 2014

Voihan kontaktit

(Kamera on ollut hyllyssä pölyttymässä ihan hirveän kauan eli ei ole mitään uusia kuvia.  Yritin parhaani mukaan etsiä koneelta joitain kuvia joita täällä ei olisi jotta ei olisi ihan kuvaton teksti.)


Ilman kontaktiesteitä olisi agility ja elämä vaan niin paljon helpompaa! :D

 Keinu meni viimeksi kun sitä treenattiin aivan superisti. Se on nyt siis opetettu alusta uudella kriteerillä. Aiemmin Jedi sai lähteä heti kun keinu pamahtaa maahan, nyt on käytössä 2on2off. Tarkoitus oli mennä 4onilla, mutta Jedi tarjoaa aina vaan niitä etukäpäliä maahan. Vähän on mietintämyssyssä että kummalla tyylillä mennään, vähäsen nimittäin pelottaa se että keinu lyö Jediä takajaloille 2o2o-asennossa kun Jedi on niin kevyt.

Ei voi kuin ihmetellä Jedin oppimiskykyä. Takana oli yksi ainoa treeni niin että keinu on alimmassa asennossa ja päässä kosketusalusta. Kyseinen lätyskä oli tosin ihan turha, koska Jedi ei ilmeisesti tajunnut sen olemassaoloa. Pysähtyi kuitenkin. Olipahan ainakin helppoa häivyttää se pois. ;) Nyt maanantaina ennen treenejä ajattelin ulkokentällä tehdä täyskorkealla (ei-säädettävällä) keinulla päähänjuoksutreeniä, eli niin että pitäisin keinua päästä, Jedi juoksisi ihan päähän ja saisi namia ja sitten minä laskisin keinun alas, ilman räminää ja kolinaa. Päästin Jedin vapaaksi ja se karkasi itse keinulle, meni sen häntä heiluen ja innoissaan. Ajattelin heti että nyt jäi traumat ja päätin siksi tehdä ihan kokonaisen keinusuorituksen perään, ja Jedi menikin ihan täydellisesti. Vauhdilla, päähän asti, jäi odottamaan ja tuli vasta kutsusta. Kokeilin vielä muutaman kerran ja joka kerta meni ihan yhtä hienosti. Huh. Se olikin nopea projekti se, toki vielä vaaditaan paljon treeniä ennen kuin pystyn uskomaan että keinu toimii kisaradoilla.


Tämä mielestäni todistaa sen että Jedin keinu ei ollut hidas sen takia että se pelkäisi, vaan siksi että se oli aavistuksen epämiellyttävä este ja opetettu tapa ei ihan Jedille sopinut. Sehän teki vähän alta kuukausi sitten mölleissä lentokeinun eikä siitä jäänyt mitään traumoja. Nyt kun on parempi kriteeri Jedille, on vauhtikin nopeampi. Ei se vielä supernopea suoritus ole, mutta varmuuden myötä siitä tulee melko varmasti sellainen omaan mieleeni täydellinen keinusuoritus.

Ei ollut tarkoitus selittää näin paljoa keinusta mutta kerrankos sitä innostuu! Noh, käytiin kuitenkin tiistaina möllikisoissa. Vähän harmittaa että kahden hyppystartin takia ei voida enää osallistua mölliradoille muuten kuin ulkopuolisena, mutta toisaalta ei vielä voida kisaavien radallekaan mennä kun keinu ei ole vielä kisavarma. Kisatreenihän se toki on möllikisojen tärkein funktio, mutta olisi se toki mukavaa jos olisi mahdollisuus palkintoihin jos onnistuttaisiin.

Mentiin siis kaksi kertaa möllirata. Taidan sanoa näin jokaisen möllikisan jälkeen, mutta mielestäni oli tosi hankala rata mölliradaksi. Alussa aika pahaa kiemuraa ja inhoittava ansaputki.Ekalla radalla Jedi meni ansaputkeen mutta mitä muutakaan se olisi voinut tehdä kun minä ohjaan noin pliisusti! Puomi oli ikävästi todella hidas, tokikin lähtövauhti oli pieni mutta tätä on käynyt treeneissäkin.
Musta vähän tuntuu että puomi on koko ajan hidastunut vain enemmän ja enemmän. Nyt onkin tehotreenissä siis vauhti puomille.

Toisella radalla alun jaakotus toimi paremmin, olisi tosin toiminut paremmin jos olisin lähtenyt heti liikkelle, mutta katsoin syrjäsilmällä että Jedi menee kohti putkea ja luulin pelin olleen menetetty. Mutta niin vaan Jedi kääntyi! Puomi oli nopeampi mutta A jotain ihan kamalaa. Ekalla radalla Jedi menee aika lailla kontaktin reunalta, niukin naukin niin että siitä olisi vitonen rapsahtanut, toisella radalla ihan selkeästi yli kontaktin. Mutta noin muuten oli ihan ehjää rataa ja siihen olin tyytyväinen. Yhden hypyn ohi Jedi kaahotti mutta mitäpä muuta voisikaan tehdä pieni kaahaamista rakastava koira jonka omistaja on ihan myöhässä. Suorat putket ovat ihan murhaa mulle :D


Nyt olisi siis kaikille kontakteille treenattavaa. Keinulle varmuutta, puomille nopeutta ja A:lle vaan edes jokin roti. A-esteen ongelma ei siis ole ihan vastikään tullut vaan sitä vastaan ollaan jo noin kuukausi taisteltu. Aloin pysäyttämään Jediä myös A:lla ja treeneissä se onkin mennyt niin että se pysähtyy automationa ilman käskytystä (puomilla siis sanon aina kiipee mikä tarkoittaa pysähtymistä). Ekalla radalla oletin että Jedi pysähtyisi mutta ei. Nyt siis pitäisi tehdä päätös, joko rakentaa A melko lailla alusta ja opettaa se oikea rytmi, tai sitten alkaa pysäyttää ja kierrellä möllejä ahkerasti että saisi Jedin kalloon että pitää pysähtyä myös silloin kun on niin kamalan kivaa eli kun ollaan kisoissa. Kumpikin vaihtoehto on aikaa vievä ja taitaa olla niin että agilityradat eivät riipu enää pelkästään keinusta vaan myös A:sta. Päätöksiä, päätöksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti