torstai 14. elokuuta 2014

Kenraaliharjoituksia

Monta tapaa treenata aksaa. Lomaillessakin voi harjoitella jos jonkinmoista vaikkei olisikaan esteitä.


Pieniä ongelmia kuvaamisessa ja siksi toinen klippi on väärinpäin ja toisessa pieniä katkoja. Mutta eiköhän tuosta nyt jotain selvää saa! Muutaman kerran Jedi lähti hassusti kiertämään ihan väärästä suunnasta, etenkin tuon paksumman pihlajan kohdalla, mutta ei muuta kuin uutta yritystä. Olen huomannut että ainakin takaakierrot ovat selvästi vahvistuneet myös varsinaisilla esteillä, irtoaa hyvin. Saahan tuossa myös harjoiteltua jos jonkinmoista ohjauskuvioita, niistoa, sylikäämmöstä, poispäinkäännöstä, niistosokkaria sekä pöytää. :)

Maanantaina oli pitkästä aikaa ohjatut treenit ja meni aika kivasti. Sellaista perusvarmaa suorittamista. Erityisen tyytyväinen olin siihen että puomi oli täydellinen, sitä ei olla pitkään aikaan treenattu kun taas keinua ollaan hinkattu ahkerasti, eli oli vähän "vaara" että Jedi olisi ajatellut puomia keinuksi.

Tiistaina mentiin möllikisoihin. Totta puhuen meni aika surkeasti. Mölliradalla Jedi ohitti kiihkossaan muutaman esteen ja A:n sekä meni hassusti ihan väärään putkensuuhun. Mutta puomilla pysähtyi, meni pussiin reippaasti (viimeksi kun se este oli mölleissä niin Jedi oli ihan ihmeissään) ja erityisen ylpeä olin siitä että lopussa Jedi irtosi suoraan hihnalleen ja siellä meillä oli kunnon vetoleikit terrierimeiningillä. Harmi että se ei tullut videolle!Minua kyllä vähän ihmetyttää kun aika monella mölliradalla on ollut näitä hyppysuoran tapaisia, jotka vaikuttavat ehkä helpoilta mutta oikeasti on aika hankala ohjata koira sulavasti seuraavalle hypylle... Tälläkin radalla oli tuo alku mielestäni hyvin haastava ja Jedi myös ohitti tuon yhden hypyn kun ohjasin huonosti. Loppusuorakin oli sellainen että yksi hyppy oli pois "jonosta", vähän sivummalla, ja senkin Jedi tietysti ohitti. Virallisissa kisoissa on ykkösissä ja kakkosissakin oman kokemuksen mukaan aika pitkälle hypyt suorilla ihan peräkkäin, niin luulisi että möllitkin olisivat ihan lässynlää-helppoa. Tai sitten me vaan ollaan niin paljon huonompia kuin muut, ja siksi nyt vähän valituttaa.

Kilpailevien rata meni sitten niin surkeasti etten viitsi edes videota laittaa, nyt vain yritän unohtaa sen. Asian läpikäyminen uudelleen ja uudelleen vain saisi minut harmistumaan turhaan. Mutta jos nyt jotain raapustaisi niin hypyt olivat liian korkealla Jedille, meni melkein jokaisen ohi. Keinu meni lentokeinuna ja minä en typeränä tajunnut mennä sitä uudelleen, ärsyttää! Jotenkin vähän jo nolotti sen kun joutui miltei jokaiselle hypylle ohjaamaan uudelleen niin jotenkin oli vain sellainen äkkiä-pois-radalta-fiilis. Ja minä kun raapustin tänne pari kuukautta sitten kuinka minä sitten ainakin uusin kaikki pieleen menneet esteet koska minä olen niin kamalan viisas. Niinpä niin. Mutta kun pitää sitä aina jotain positiivista keksiä, niin Jedi kyllä meni kepit ihan näpäkästi. Ja irtosi taas hyvin loppusuoralla.

Suoraan sanottuna on vähän paska fiilis nyt sunnuntain kisoihin. Pelottaa vähän että jos hypyt ovat neljässäkympissä niin Jedi ohittaa kaikki. 35 cm vielä menee hyvin. Kävin kyllä tänään hallilla vähän treenaamassa korkeita hyppyjä, suoraan lähestyessä meni ja takaakiertonakin pienen neuvottelun jälkeen. Mutta Jedi on kisoissa aina ihan eri koira ettei sitä ikinä tiedä. Kokemuksen kannalta, tulta kohti, läpi harmaan kiven ja silleen. Turha tässä kai on nyt liikaa murehtia kun kyseessähän on vain joku koiralaji. Ei kai se nyt niin vaarallista ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti