perjantai 19. syyskuuta 2014

Sampo Kokkosen koulutus 31.8.

Vihdoin jaksan ja ehdin vähän jäsennellä tästä koulutuksesta päähäni tulleita ajatuksia! Koeviikkoa tässä pukkaa joten en jaksa kaikkia pätkiä Youtuben käytettävyydeltään varsin hitaassa videonmuokkausohjelmassa muokata, mutta tärkeimmät yritin laittaa näkyville.

 Oli oikein mukava ja opettava koulutus. Pari radalla ollutta teemaa oli kuin meille tehtyjä, juuri niitä asioita joita olen pitkään ajatellut että meidän pitää treenata mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Varsinainen koulutuksen aihe oli siis ohjauksen rytmittäminen.

Aika kinkkisen radan oli Sampo meille laittanut. Käytiin ensin pienissä pätkissä ja lopuksi yritettiin päästä nollana läpi. Noh, spoiler alert, ei me nollaa onnistuttu saamaan mutta niin käy aika harvoin treeneissä. En siis yllättynyt, mutta jäi kuitenkin ihan kiva fiilis Jedin tekemisestä ja meidän yhteistyöstä ja se nyt on aina varsinaista ratasuoritusta tärkeämpää!

Ekalla pätkällä suorastaan aika inhottava siksakpätkä. Tiukkoja valsseja tarvittiin ja niiden treenaaminen tuli todella hyvään saumaan, parikin kertaa on kisoissa/mölleissä jokin kohta radasta kosahtanut siihen että olisi pitänyt valssata mutta minä vain laamailen. Näin videota katsoessa ihan nolottaa kuinka lällysti minä menen, mutta Sampo sanoi kuitenkin ihan koulutuksen lopussa että onnistuin hyvin valsseissa ja sain niihin parempaa terävyyttä. Oppimaanhan sinne mentiin! Ennen putkea piti myös odottaa hetki että koira valitsee oikean pään, voin sanoa että se oli todella tuskallista. Mulla on paha tapa aina vain rynniä eteenpäin kun päässä juskyttää että pakko ehtiä tuonne ja tuonne. Tämäkin oli siis varsin hyvä treenausaihe meille.


Tokalla pätkällä oli sitten kinkkinen kohta nuo kaksi estettä putkien välissä. Ne siis olivat vähän vinossa ja keskenään aika samalla lailla, hankala selittää mutta siis jos toinen olisi ollut vähän lähempänä kameraa niin siinä olisi ollut välistäveto. Näitä koiralle vinosti lähestyttäviä hyppyjä on meidän treeneissä ollut aika vähän eikä Jedi osannut hakea toista hyppyä, vaan lähti minun liikkeeseeni mukaan ja meni ohi, tai sitten meni sen takaakiertona. Aika kauan yritettiin sitä kohtaa ja Sampo sanoi minulle että minun liikkeeni ja ohjaukseni oli kyllä ihan oikein, mutta jostain syystä Jedi ei vaan hahmota. Yritettiin sitten opettaa tuo kohta Jedille ihan alkeista, eli Sampo oli esteen toisella puolella lelun kanssa. Jedi vain tuppasi edelleen menemään sen ohi, kun lähti liikkeeseeni niin vahvasti mukaan. Lopulta Sampo ehdotti että ohjaisin vastakädellä ja kappas, magically Jedi meni sen heti! Sampo vaan vähän varoitteli ettei kannata sitä vastakädelläohjausta ottaa tavaksi, alkaa nimittäin menettämään tehoaan. Luultavasti se taikatemppu tässä oli rintakehän suunta, sitäkin voisi kaiken muun seassa joskus miettiä!
  Videolle en jaksanut näitä lelun kanssa opetushetkiä laittaa ja viimeinen yritys vastakäden kanssa ei valitettavasti tullut videolle. Pari pientä kohtaa kuitenkin...


Kolmas pätkä vaikutti aluksi kinkkisimmältä kaikista mutta yllätyksenä se meni heti virheettä - mitä nyt luulin vahingossa rataan kuuluvan yhden ylimääräisen hypyn, mutta hei, suunniteltuja virheitä ei lasketa! ;) Toki siinä oli vähän kauneusvirheitä ja niitä korjailtiin. Tässä pätkässä oli putkijarrun paikka, yksi niistä asioista joka on ollutkin treenilistalla! Videolla ei nyt valitettavasti ole kuin tuo ensimmäinen yritys, kun kuvaaja oli unohtanut kameran niin ettei kuvassa näy kuin puolet esteistä.Lopuksi yritettiin koko rataa. Siinä vauhdin hurmassa en ihan kaikkia jippoja muistanut toteuttaa, mutta eipä tuo mitään. Kunhan jatkossa muistan kaikki Sampolta saadut neuvot ja yritän niitä treenata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti