perjantai 26. syyskuuta 2014

Parit treenit

Vähän videota ohjatuista treeneistä. Ensimmäinen on ihan kuun alusta ja jälkimmäinen tältä viikolta.

Ensimmäinen päivä tätä kuuta miellä oli kivan simppeli rata, jossa oli kuitenkin mukana sellaisia pieniä juttuja joita ollaan tehty vähän, kuten nuo poikittaiset hypyt sekä rytmitystä, joka oli ollut aiheena juuri edellisenä päivänä olleessa Kokkosen Sampon koulutuksessa. Saatiin nolla aikaan, mikä on varsin harvinaista treeneissä. Tuntuu että ihan aina on jotain niin kinkkistä ettei ehditä sitä tunnin aikana hiomaan kuosiin. Tykkään kyllä itse että on sellainen helppo rata, jossa on yksi tai kaksi pientä kinkkisempää ja treenausta tarvitsevaa kohtaa. Jää itselle ja koiralle parempi mieli ja motivaatio :)




Tuosta kyseisestä treenistä lähinnä jäi mieleen se, että minun käteni huiskivat ihan kamalasti ja niitä pitäisi saada kuriin, sekä Jedin hyppytekniikan parantaminen. Jedillä pidettiin rimoja alhaalla ehkä turhan pitkään, vielä pari kuukautta sitten oli aina välillä 10-30 cm. Sitten tuli kisaamiset kuvioihin ja äkkiä nostettiin sinne neljäänkymppiin. Mä vähän veikkaan että Jedi on tiputtanut riman ja se on tuntunut sitten koivissa epämukavalta, joten se hyppää ihan turhan korkealle välttääkseen tätä. Hyppytekniikka on siis ihan ykkösprioriteetti tällä hetkellä. Taloudellisempi hyppäämistapa pitää koiran nivelet paremmassa kunnossa pidempään.

Meidän koutsi on nyt jonkin aikaa estynyt kouluttamaan, joten saa nähdä loppuvuoden treenit menevät. Ts. saadaanko maanantaisin tuuraavaa kouluttajaa paikalle vai mennäänkö vapaavuoroilla. Tämän viikon treeneissä oli siis toinen kouluttaja. Rata oli taas varsin helppo (sen voi päätellä aina siitä että saadaanko lopuksi nollaa vai ei - no tällä kertaa saatiin!), mutta Jedillä oli jostain syystä hirveästi virtaa ja teki sen takia ihan hassuja virheitä, kuten jätti kepit kesken ja varasti puomilta, asioita joita se ei ole koskaan tehnyt sen jälkeen kun sille on ko. esteen suoritustapa opetettu.

Aluksi treenasin erikseen keppejä ja puomia muistinvirkistykseksi. Meinasin lähettää Jedin putkeen ja siitä kepeille, mutta se päättikin hakea suoraan kepeille useamman metrin päähän. Hieno, höpsö otus. Saatiin kouluttajalta hirveästi kehuja kepeistä ja puomista, itse näin vain turhauttavan hitaat suoritukset molemmissa mutta ehkä sitä voisi itsekin vähän höllätä. Voisihan otus suorittaa ne paljon huonomminkin! Veikkaan että se, että laitan Jedin menemään puomin uudelleen, kun se varastaa vähän syö vauhtia huonommaksi, mutta on mulle kuitenkin tärkeämpää suorituksen varmuus kuin vauhti.


Putket olivat aika pimeitä ja Jedi taisi ensimmäisellä kerralla kaaduta siellä, joten se päätti useamman kerran mieluummin kiertää tai kääntyä takaisin. Piti siis pariin otteeseen pysähtyä ja palkata yksittäisestä putkisuorituksesta (näitä en laittanut videolle). Tosin, kuten videolta näkee, niin menen ainakin alussa turhan kauas Jedistä eikä se siis edes näe putkensuuta. Siinäkin siis varmaan osittain syy.

Mitäs nyt muuta. Omaan silmään Jedin hyppytekniikka näyttäisi tuolla videolla taloudellisemmalta kuin edellisessä, mutta kyllä meidän silti täytyy sitlä hyppytekniikkaa treenata.

Loppukevennyksenä lentävä karvapallo! Ostin kakkoskameraksi Nikonin peilittömän järkkärin, S1:n, lähinnä siksi että vanha uskollinen järkkärini (Canonin 500D) ei ota videota vaihtuvalla tarkennuksella. Vaikka videointia kameraa ostellessani enimmäkseen ajattelinkin, on tässä ihan kivoja ominaisuuksia jotka helpottaa esimerkiksi tilannekuvien ottamista. :)


1 kommentti: