lauantai 8. helmikuuta 2014

Tylsä elämä


Nykyään tulle tänne vähän harvemmin kirjoiteltua, mutta ei ole nyt lähiaikoina ollut mitään kirjoiteltavaakaan. Maanantain aksat jäi välistä oman sairasteluni takia. Huomenna menen sitten omatoimisesti treenailemaan - kello 9. Koiran myötä menee viikonlopun unetkin, mutta ehkä se on sen arvoista! Tykkäisin kuitenkin käydä vähintään sen kerran viikossa treenaamassa.

Tällä hetkellä Jedi makailee tyytyväisenä karvamatolla. Käväistiin nimittäin kamulenkillä tutulla porukalla, Manun, Xidon ja Edin kanssa. Jedi käyttäytyi melkeinpä jopa mallikelpoisesti, mikä oli kyllä mukavaa vaihtelua sen teiniperseilyyn! Sieltä se aikuistuminen alkaa jo pilkottaa nurkan takana. Nyt kun nämä pentu-urootkin alkavat lähennellä enempi murrosikää niin Jedi sai vähän pippurisempaa kohtelua. Teki varmasti ihan hyvää, ettei se ole aina se pomo ja leikkien päällikkö.Tricoloreilla on aina hauskempaa?


Excuse me, do you have a moment to talk about the Nakki?
Vetoleikkejä! Jaaaaa Jedi voittaa.

 Tajusinpa tässä yksi päivä ettei Jedille vaan taida nappulat sopia. Viime aikoina se on syönyt Orijenia eri laaduissa, se on ollut ainoa nappulamerkki joka on edes jotenkuten maistunut sille. Annoin sille metsälenkillä illalla noin desin nappulaa ja aamulla se teki ulos kolmet jätökset ja päivän aikana oli tullut yhdet sisälle. Se siis menee sen elimistön läpi eikä kasvata massaa sitten ollenkaan. Harmi, koska kyllähän se minun mielestäni on varsin laadukas merkki. Siirsin sen siis kokonaan pois nappulalta.

Jedihän on nyt syönyt enimmäkseen NEUta, joka on ollut maistuvuudeltaan ihan jees. Silloin tällöin jättää syömättä. Vaihtelun vuoksi ajattelin tehdä vähän "omaa" Neuta, varsinkin kun en oikein luota siihen että Neussa olisi kalsiumia tarpeeksi, kun se ei sisällä luuta vaan sisällysluettelossa lukee vain AB-piimä, mistä  kalkkia voisi saada.


Tuolta näytti kokkailut ennen uuniin menoa. Siinä on siis sika-nauta-jauhelihaa, naudan maksaa, kolme kananmunaa, yhden munan kuoret, voita, kalaöljyä, merilevää, naudanrasvajauhoa sekä kalkkia ja vitamiiniseosta kymmenen päivän tarpeen verran. Laskeskelin että tuosta reilusta kilosta tulisi Jedille noin kymmenen päivän ruuat, mutta ainakin maksa kutistui uunissa sen verran että tuli vain kahdeksan annosta. Eipä tuon niin väliä! Jedille muuten kelpaa kaikki ihmisille tarkoitetut tuotteet paljon paremmin kuin koirille tarkoitetut. Mushin sisäelinseokset on ihan yökök mutta tuo puhdas naudan maksa oli herkkua.

En laittanut ollenkaan kasviksia tai riisiä koska en usko Jedin niitä tarvitsevan, lisäksi Neussa niitä on että sieltä se saa varmaan tarpeeksi. Tuossa oli nyt todella paljon rasvoja kun Jediä yritetään lihottaa mutta tästähän voi soveltaa kaikenlaista. Kun kalaöljyt ja merilevät saa tuonne piilotettua niin ehkä Jedille saisi poroa tai riistaakin syötettyä jos vastaavaa mössöä kokeilisi eri lihoilla!

1 kommentti: