maanantai 10. helmikuuta 2014

Hyvän mielen treenejä

Sunnuntaiksi olin siis varanut hallin tunniksi treeneihin. Edellisenä yönä vaan tuli todella kipeä olo, itkin ja pyörin sängyssä useamman tunnin ja illallinen päätti tulla ulos samaa kautta kun oli tullut sisään... Jedi oli kunnon sairaanhoitajapoju, tuli syliin istumaan eikä siitä liikahtanut. Aamulla oli kuitenkin suht normaali olo vaikka yöunet jäivätkin todella lyhyiksi ja päätin lähteä treenaamaan. Onneksi päätinkin! :)

Jedi meni aivan superisti. Keskityttiin estetekniikkaan, eli otin rengasta, kuutta keppiä, pöytää ja puomia lyhkäsissä ja suorissa radanpätkissä. Rengas sujuu jo melkein aina jos se on ensimmäisenä esteenä mutta radan keskellä Jedi ei vaan tunnu tajuavan että mitä sen pitää tehdä. Tämä menee siis treenilistalle. Kepit menivät aika kivasti, vauhti on vaan aika verkkainen mutta kaikki lähestymiskulmat sujuvat, samaten takaaleikkaus kepeille ja valssi tai persjättö sen jälkeen. Jedi on niin nuori että sitä vauhtia rakennetaan sitten myöhemmin :) Pöytä ja puomi olivat ihan peruskamaa, hyvin sujui. Kaikista mahtavinta oli kuitenkin Jedin irtoaminen! Se on oppinut estehakuisuutta ja radanlukua nyt sen verran että jos on esteitä peräkkäin, ei tarvikaan jäädä katselemaan mammaa vaan voi jatkaa eteenpäin. Ihan uskomatonta, tuo koira oppii asioita itsestään! Nuohan ovat olleet mielessä ja treenilistalla, mutta ei pahemmin olla niitä ehditty katsoa. Mahtava koira. Treenilistalle ne pysyvät kuitenkin vieläkin, vielä löytyy paljon parannettavaa vaikka alulla ollaankin jo.

Maanantain ohjatuissa minulla oli käsissäni kunnon taskuraketti.  Muiden vuorolla se oli ihan sulaa vahaa käsissäni, venkoili ja huusi siihen malliin. Se oli ehkä aika ärsyttävää, mutta omalla tavallaan mielestäni ihan kivakin juttu. Sama meno jatkui nimittäin radalla. Tosi kiva, möllitasoinen ja suoraviivainen rata ja käsissä koira jolla oli ihan mahtava moottori ja vire.


Radalla tuotti ongelmia kepit ja seiskahyppy, kun se oli "väärinpäin". Kepeillä, joita siis taaskin vain kuusi kappaletta,Jedi tahtoi mennä väärältä puolelta sisään ja jarruttelu oli hankalaa kun toinen tuli vauhdilla putkesta. Kyllä sekin saatiin menemään ja mahtava poispäinkäännös seuraavalle putkelle! Seiskahypyllä ensin ihan vain jäin niin kauas että Jedi tuli hypyn toiselle puolelle ja siitä lähetin hyppyyn. Toimi jotenkuten. Opeteltiin sitten vastakäännös, ja taidettiin siihen lisätä persjättökin. En tiedä kuuluuko se vastakäännökseen normaalistikin :D Mutta uutta opittiin ja saatiin se onnistumaan. Radallakaan ei ollut sellaisia kunnon ongelmakohtia joita olisi pitänyt jäädä pitkäksi aikaa hinkkaamaan, vaan ongelmat selätettiin. Jedi myös irtosi ihan mahtavasti, nuo hyppysuorat mietityttivät aluksi ja ei niistä kuukausi sitten olisi tullut mitään, mutta niin vain Jedi pätevänä jatkoi esteeltä toiselle. Jäi niin hyvä mieli treeneistä!

Hihii, olen aika mahtava! Ei ihan eilen otettu kuva tämä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti