maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuoden viimeiset treenit

Joululomalla ollaan tokoa harjoiteltu läheisellä hiekkakentällä, häiriössä - keskitytty ihan puhtaasti motivaatioon ja hauskuuteen! Alun perin suunnittelin tekeväni ihan kunnon treenin, melkein kaikkia ALOn liikkeitä mutta Jedi häiriintyikin yllättävän paljon kauempana menevistä autoista ja ohikulkijoista, eikä sateinen sää auttanut asiaa... Niinpä annoin hiiiirveästi kehuja kaikesta minuun kohdistuvasta huomiosta ja katsekontaktista, nameja satio ja leikkiä herui. Siitä Jedi alkoikin ihan itse tarjoamaan seuraamista :) Seuraavana päivänä menin tekemään ihan samaa hommaa, ja Jedi oli kyllä niin innoissaan! Pitää vaan muistaa tehdä useamminkin tällaista treeniä, kyllä se tokokin voi olla ihan hauskaa jos itse niin päätän! Pitää myös muistaa palkata useammin juoksemisella ja riehumisella. Jedi palkkautuu hirmuisesti minun kanssani juoksemisesta, en tiedä miksi mutta se on vaan sen mielestä hurjan hauskaa. Agissakin on kivempaa tehdä vauhdikkaita ratoja kuin kiemuroita joissa Jedi liikkuisi ja minä pysyisin lähes paikallani.

Tänään käväistiin aksaamassa Manun ja Miran kanssa. Olin suunnitellut tekeväni rataa jota näissä treeneissä tehtiin, koska se oli minun mielestäni niin mukava rata muttei päästy sitä tekemään kokonaan. Harmikseni hallissa oli esteet laitettu niin etten tuota rataa kyennyt rakentamaan, ei vaan haba riitä A-esteen siirtelyyn! Keskityttiin siksi sellaisiin esteisiin joita ei usein harjoitella, eli kepit, pussi, rengas ja keinu. A-estekin kuuluisi näihin, mutta olen vihdoin päättänyt että opetan siihen Jedille juoksukontaktit niin pitää ne perusteet tehdä ensin.

Kepit meni tähän tyyliin:

Ei olla vissiin koskaan tehty kahtatoista keppiä ilman välipalkkaa, siihen nähden meni tosi kivasti. Muutama epäonnistunut toisto mutta enemmän kuitenkin niitä onnistuneita! Nyt kun Jedi ymmärtää mitä sen pitää tehdä niin keväällä laitetaan niitä vähän kujaan ja sitä kautta opetetaan lisää vauhtia.

Pussiakin ollaan ennen menty vain niin että joku pitää kangasta inasen ylhäällä, mutta nyt Jedi meni ihan ilman apuja. Se taisi itseasiassa vähän ihastua pussin tekemiseen, kun se itsenäisestikin vain meni sitä innoissaan ja vei lelunkin sinne koppaan piiloon :'D Rengasta ei olla pitkään aikaan tehty mutta kyllä sekin meni, muutaman kerran Jedi meni sivusta. Se taisi olla siinä vaiheessa jo vähän väsynyt, niin yritti vähän "huijata" ettei tarvitsisi ponnistaa - vaikka rengas ihan matalimmalla olikin.

Keinu otti edistyaskeleen, kun tehtiin pamautteluleikkiä jo vähäsen korkeammalla keinulla!


Jedi oli alussa vähän hämillään ja taisi vähän arastellakin, mutta selvästi rentoutui vähän ajan päästä. Täytyy sanoa että Jedi on uskomattoman helppo agilitykoira, vaikka itse teen virheitä niin se tekee silti niin kuin ajattelin ohjaavani! Vielä kun saadaan enempi estehakuisuutta ja irtoamista sekä vähäsen enempi vauhtia niin sitten meitä ei kyllä pysäytä mikään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti