sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sosiaalikoira

Neulomisapua.

Se joka sanoi shelttien olevan seurallisia koiria, oli täysin oikeassa. Jedi tahtoo työntää pienen mutta pitkän kuononsa kaikkialle minne sen perhe menee. Yritäpä neuloa tai yritä korjata pistorasioita, ehei, karvainen kaveri tulee viereen häiritsemään seuraamaan. Itse en siis remonttireiskaksi ryhtynyt, vaan veljeni, mutta minun hommani oli pitää Jediä poissa jaloista ja se ei ollutkaan mikään helppo juttu... Se kyllä uskoi kiellot mutta unohti ne parissa minuutissa ;)


 


Jedi myös tahtoo nukkua siellä missä on eniten ihmisiä/siellä missä minä olen. Jos kaikki katsovat telkkaria olkkarissa, Jedi toimii lammaspaimentaljana lattialla. Jos minä menen sohvalle torkuille, Jedi tulee varmasti viereen. Jos mökillä on yksi ihminen laiturilla ja yksi istuskelemassa terassilla, Jedi asettautuu täsmälleen puoliväliin tarkkaillakseen kaikkea.

Jedillä on myös sosiaalikoiran tärkeä virka. Se pitää tästä tehtävästään kovin paljon. Melkeinpä aina, kun menemme vierailemaan esimerkiksi isovanhemmillani, Jedi tulee mukaan. Se nauttii siitä kun se saa paljon huomiota, olihan se heti kymmenviikkoisena mukana kun kiersimme jouluna sukulaisten luona. On myös ihana nähdä kuinka Jedi tuo iloa mukanaan, hymy nousee aina niin parivuotiaiden kuin kahdeksankymmentävuotiaiden sukulaisteni huulille.

Tietystikin isänpäivän johdosta Jedi oli taas vieraisilla, niin pappaa kuin vaariakin moikkaamassa. Se on vaan niin ihana, kun se malttaa olla hetken kainalossa ikäihmisten rapsuteltavana ja sitten vähän ajan päästä taas leikit jatkuu :) Jedi on saanut molemmat isoäitini kieritettyä tassunsa ympäri niin, että molempien luona on sille paljon leluja odottamassa retuuttajaa! Tai ehkä he pelkäävät sitä että koira nappaa jotain arvokkaampaa suuhunsa...

En tiedä mikä merkitys tällä tekstillä nyt oli. Pientä tajunnanvirtaa. Ja vähän onnellista huokailua siitä, kuinka tuo vaan on niin minun koira. Ja meidän perheen koira. Välillä se osaa olla raivostuttava ja erittäin hyvää rukkasmateriaalia, mutta en sitä kyllä mihinkään vaihtaisi, enkä mitään siinä muuttaisi. Se on vaan niin rakas.

Hell yeah, I'm awesome.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti