sunnuntai 4. elokuuta 2013

Sukuloimassa ja Iisalmi KV

Vietettiin ihan huippu viikonloppu. Lauantaina lähdettiin yheltätoista huristelemaan kohti Kiuruvettä ja kasvattajaa, saavuttiin siinä ennen viittä perille. Olin ajatellut että Jedi muistaisi kasvattajan ja äitinsä, mutta ei se siltä vaikuttanut... Tosin onhan tässä aika pitkä aika viime näkemästä kulunutkin. Kasvattajan luona olikin silloin epätavallisen paljon koiria, kun siellä oli Jedin mummo ja eno, sekä vanhempi soopelisheltti ja valkkari, jotka siis ovat kasvattajan omia koiria. Lisäksi siellä oli Jedin äiti ja tämän em. soopelisheltin äiti, jotka asuvat kasvattajan tyttärellä sekä toisen tyttären isompi koira (ehkä sekarotuinen? en tiedä) ja urossheltti. Tosin nämä isoimmat jätettiin julmasti sisälle ettei leikeissä sattuisi mitään ja samoin tämä tyttären uros koska se ei vieraista uroksista oikein välitä. Vähän ajan päästä olikin jo kunnon rallit pihalla!

Jedin Jolie-mummo ja Uno-eno ovat kyllä aivan ihania. Mummo oli koko ajan kerjäämässä rapsutuksia ja pörisi ihanasti kun niitä sai :D Ja eno taisi vähän ihastua minuun... Se on yleensäkin aivan yltiösosiaalinen ja heti pussaamassa kaikkia, mutta minun syliini se oli ihan koko ajan tunkemassa ja pesemässä naamaani :D Sortsit kun oli jalassa niin reidet tulivat sitten ihan naarmuille. Kun olin ulkona kamera kädessä ja kumarruin rapsuttelemaan sitä, niin se yritti ruveta pussailemaan, pomppasi minua päin mutta osuikin kameraan ja se kamera osui minua sitten naamaan niin että hampaani osuivat huuleen ja siitä alkoi vuotaa verta. Hieman liian intohimoista rakkautta ;D Luna-äiti oli sitten hieman pidättyväisempi, mutta vähän ajan päästä sekin oli rapsutuksia kerjäämässä.



 Jedi ja tällä hetkellä kovin kalju äitinsä. Jedi yritti pari kertaa nousta vähän selkään. Äitiä ja mummoa se uskoi, mutta Uno-parkaa se koetti monta kertaa vähän alistaa ja vaikka Uno murahtelikin niin ei se vaan ottanut uskoakseen. Tunnistaa kuulemma sukulaisiksi, kun näillä muillakin on vähän taipmusta nousta selkään...
 Muitakin samankaltaisia luonteenpiirteitä oli. Unokin vihaa autoilua, ja Luna ja Jolie sekä Lunan siskot ovat olleet vähän nirsoja, mutta se on kyllä helpottanut sitten kun ikää on tullut. (Toivotaan.) Tulee kuulemma Jolien isältä, sillä on ollut liian monta pentuetta ja on jättänyt jälkeensä tätä nirsoilua.
 Rallia Unon kanssa

 Jedi ja Sani-vanharouva

Mihin mää oon oikein joutunut?




 Potretti enon kanssa. Suurin osa yrityksistä näytti enemmänkin tuolta alemmalta kuin ylemmältä, Jedi vaan tykkää pussailla niitä kivoimpia koirakamuja :D


Kolme sukupolvea, Jolie, Luna ja Jedi <3
Olimme kasvattajalla yötä ja hän antoi vähän vinkkejä, kun olimme seuraavana päivänä menossa Iisalmen näyttelyyn. Hän trimmasi Jedin tassut ja näytti miten koiraa voi vähän hieroa, jotta liikkeet olisivat vapaammat. Jedillähän on ilmeisesti vähän jumeja takajaloissa, niin se vaikutti liikkeisiin. Tiistaina ollaan menossa ihan oikealle koirahierojalle.

Itse näyttelyhän meni ihan yli odotusten! Menin sinne hakemaan H:ta, koska Jedi on vielä ihan kehittymätön ja pentumainen ja sen liikkeet eivät tällä hetkellä ole mitenkään erityisen hyvät. Lopullinen tulos oli JUN EH JUK4! Jälkeen jäi vanhempia ja kehittyneempiä koiria. Jedihän oli luokan nuorin. Arvostelu alhaalla.

9 kk. Seistessä hyvin kaunis juniori, joka saa vielä kehittyä. Pitkä rintakehä. Niukemmin, mutta tasapainoisesti kulmautunut. Jyrkkä lantio. Kauniit käpälät. Hyvin kaunis uroksen pää ja ilme. Vahva kuono ja purenta. Kaunis karva. Syvät värit. Vielä pentumaiset liikkeet. Kovin kapea ja sivuaskel kovin lyhyt. Hyvä luonne. Saa asettua ajan kanssa.

Tuomari osasi suhteuttaa Jedin iän arvosteluun, ja totesikin minulle että luonnollisesti tarvitsee vielä aikaa. Ja tottahan se on. Tuo on vielä ihan kesken, jos vertasi Unoonkin, joka on Jediä noin kymmenen kuukautta vanhempi (Uno on siis Jolien toisesta pentueesta, Lunan velipuoli). Se oli paljon tanakampi, ei kuitenkaan lihava. Jedin isän omistaja on sanonut että Jedi on hyvin saman tyyppinen kuin mitä tämä isä Jedin ikäisenä, ja isähän kehittyi hyvin hitaasti. Aluksi sekin sai näyttelyistä H-EH linjaa mutta nykyään se on valio. Eli tästä on hyvä jatkaa, ei sitä koskaa tiedän milloin tulee menestystä ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti