maanantai 3. elokuuta 2015

Liebster awardsTämä haaste on pyörinyt viime aikoina koirablogeissa, meidät haastettiin niin Maaliin kastetut hännänpäät -blogista kuin Kaapo agiliitää -blogistakin, kiitosta vaan!

 "Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienimmätkin blogit saavat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle." 

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille. 


Tämä on kiertänyt jo niin monessa blogissa, etten kyllä keksi keitä osaisin enää haastaa. Ajattelin kuitenkin ajankulukseni vastata molempien blogien antamiin kysymyksiin, ettei tämä meidän blogi muuttuisi ihan kokonaan pelkiksi kisapäivityksiksi...Ensin Maaliin kastetut hännäpäät:

1. Mikä väri sopii parhaiten koirallesi?
 - En oikeastaan osaa edes katsoa tällaisia asioita eikä niillä oikeastaan ole minulle väliä. Jedille sopii aika hyvin kaikki värit, kun se on niin suureksi osaksi mustaa ja valkoista. Tai sanotaanko kuitenkin että kirkkaat värit sopivat parhaiten.

2. Onko koiraasi koskaan pistänyt/purrut käärme?
- Ei onneksi.

3. Millaiset blogit pääsevät lukulistallesi?
- Mielenkiintoiset! Koira-aiheista enimmäkseen agilityblogit ja sellaiset, jotka sisältävät sheltin. Luen jonkun verran myös käsityöblogeja.

4. Miten koirasi käyttäytyy hihnassa?
 - No jaa... Jedi osaa mennä käskystä reunaan ja ei vedä, mutta sillä on tapana tuijotella vastaantulevia koiria provosoiden, se on aika rasittavaa. Joskus se myös räyhää rullaluistelijoille.

5. Suositko joitain tiettyjä merkkejä esim. Hurtta collection, Ratia, Jokke jne.?
- En, ostan pantoja ja muita tarvikkeita vain tarpeen mukaan ja sen mikä on paras hinta-laatu -suhteeltaan.

6. Kuinka kauan olet pitänyt blogiasi pystyssä?
- Helmikuussa 2013 aloitin eli sellaiset kaksi ja puoli vuotta.

7. Mitä mieltä olet blogien yhteistyöpostauksista?
- Enpä oikeastaan mitään... Useimmiten eivät kiinnosta minua, joten jätän lukematta.

8. Mikä on lempipuuhasi koirasi kanssa kesällä?
- Yleisesti ulkoilu, uiminen, juokseminen ja lenkkeily. Jaksaa itsekin paremmin kuin talvella pimeässä ja kylmässä.

9. Mikä on mielestäsi koiramaailman kiinnostavin harrastus?
- Kyllä se agility on minut imaissut syövereihinsä...

10. Onko koirallasi paljon leluja?
- Ainakin vanhempieni mielestä :D Onhan niitä aika iso korillinen.

11. Haluatko saavuttaa jotain koirasi kanssa? Mitä?
- Haaveissa olisi saada Jedistä agilityvalio ja päästä SM-kisoihin. Jos me ei niitä saavuteta niin ei haittaa, mutta pitäähän sitä olla kunnon tavoitteita että jaksaa treenata. :) Lyhyemmällä aikavälillä tahdon päästä tekemään hyviä, ehjiä suorituksia myös kolmosten radoilla sekä vielä yleisemmin saada kaikki kondikseen niin että minä olen tyytyväinen ja Jedi voi kirmata radalla täydellä luotolla siihen, että se saa ohjeet selkeästi ja ajoissa, niin treeneissä kuin kisoissakin.Sitten Kaapo agiliitää:

1. Jos ottaisit pennut NYT, minkä rotuinen se olisi ja mikä sen nimeksi tulisi?
 -Rotu pysyisi shelttinä. Nimi on vähän hankalampi juttu ja näitä pyörittelen päässäni päivittäin - ainakin kymmenelle seuraavalle koiralle löytyisi nimi :D Mutta juuri nyt jos tuli pentu, sen nimen tulisi tietysti sopia Jediin, joten siitä tulisi joko Rudi tai Uudi.

2. Jos pitäisi aloittaa jonkin uuden lajin treenaaminen, mikä se olisi? 
- Rallytoko vaikuttaa sellaiselta hauskalta ja vauhdikkaalta ja ylemmissä luokissa myös varsin haastavalta harrastukselta.

3. Jos olisi pakko vaihtaa rotua, minkä rotuisen ottaisit? 
- Tähänkin on aika monta vaihtoehtoa... Joko parsoni, kooikerhondje tai mudi. Tosin en vain pysty kuvittelemaan itseäni kävelylenkillä taluttelemassa minkään muun rotuista koiraa kuin shelttiä.

4. Jos voisit muuttaa jotakin treenaamassasi lajisa, mitä muuttaisit? (esim. agista rimojen 
 laskeminen)  
- No tuo esimerkki on jo aika hyvä. Tahtoisin myös että kisaradoilla tuomarit katsoisivat tarkemmin, että kontakteille tulisi turvalliset lähestymiskulmat jottei koirat lähtisi kiipeämään liian sivusta ja putoaisi - haasteet voisi löytyä ihan muista paikoista.

5. Mikä on salainen tavoitteesi treenaamassasi lajissa, jota et ole ääneen uskaltanut sanoa?
 - Tämän sanoin jo aiemmin eli agilityvalion titteli. Toistaiseksi meidän vaan täytyy saada kisavarmuutta. Jedin vauhti ei myöskään kovin helposti riitä, mutta meillä on monta vuotta aikaa treenata, tulla paremmiksi ja toivottavasti sitten joskus kerätä niitä sertejä.

6. Koirasi/koiriesi hassuimmat tavat?
 - Jedi rakastaa sukkia. Kun se kuulee, että jossain joku ottaa sukat jalasta ja ne tippuvat lattialle, se syöksyy saalistaen nappaamaan ne sivummalle ja sitten tökkii niitä kuonollaan.

7. Koirasi/koiriesi huonot tavat?  
- Kuten aiemmin hihnakäytökseen liittyen sanoin, rullaluistelijoille räyhääminen (jos en ole tarpeeksi nopea ja ehdi kieltää) ja vastaantulevien koirien tuijottelu.

8  Joku hetki kun olet ollut koirastasi erityisen ylpeä?  
- Kyllä se yhdellä kisapäivällä kolmosiin nousu tuntui aika mukavalta! 

9. Erikoisin kommentti jonka olet koirastasi saanut?
 - "Sehän on ihan nokkasiilin näkönen!"

10. Haaveiletko kasvattamisesta? Miksi, miksi et?
- Tavallaan joo... Nytkin jo mietin kivoja yhdistelmiä ja mitä koiria voisi yhdistää (ihan vain KoiraNetin tietojen perusteella, heh) ja kaikkia kivoja nimiä. Todellisuudessa se on kuitenkin aika paljon kinkkisempää puuhaa. En myöskään ainakaan toistaiseksi halua omistaa narttukoiria, ja liisaus-sijoitus -rumboihin en tahtoisi ryhtyä. Mutta en tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jos joskus omistan sellaisen koiran, joka toisi rotuun uutta ja olisi oikeasti upea, terve, hyväluontoinen ja sopisi rotumääritelmään ja astuttaminen olisi mielestäni kannattavaa, voisin siihen ryhtyäkin.

11. Hassuin, edustavin ja vauhdikkain kuva koirastasi?  
-Tämä oli kamalan vaikea :D Etsin jokaiseen nyt kaksi, kun en osannut päättää...

HassutEdustavat 
 Vauhdikkaat


2 kommenttia:

  1. Ootko miettiny koikkeria enemmänkin? Mulle ei muun rotuista oo näillä näkymin tulossa piiitkäään aikaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kanssa samoissa treeneissä käy yksi tosi makea koikkeri (käsittääkseni Maggien puoliveli), sellainen tänne kiitos! :D Vaikuttaa tosi kivalta ja mielenkiintoselta rodulta, ainoa mistä en ole niin varma on metsästystausta kun on tottunut tohon shelttiin joka on niin pätevää paimenkoiraa että kun on vapaanapidosta kyse; ei lähe mihinkään mun luota. Noin muuten koikkeri on ihan unelmarotu! Etenkin ulkonäön puolesta.

      Poista