torstai 1. tammikuuta 2015

Viime vuoden viimeiset treenit

Uusivuosi meni meillä kohtuullisen rennoissa tunnelmissa. Jedi nukkui ja leikki normaalisti, paitsi kun kävi äitini kanssa ulkona. Silloin se haukkui raketteja mileti taukoamatta. Välillä tuon koiran mielenmaailman on niin valtavan kummallinen. En nimittäin usko, että se olisi pelännyt - se unohti raketit heti kun tuli kotiin, ja kun itse olin sen kanssa ulkona niin se ei reagoinut mitenkään, mitä nyt vähän höristeli korvia. Kirjoitin vähän aika sitten kuinka Jedi välillä vanhempieni seurassa rähisee muille koirille ja luulen että kyseessä on luottamuspula, Jedi ottaa ohjat omiin käsiinsä... Mietin että onko tässä kyseessä sama juttu, se kokee ettei ole äitini kanssa tarpeeksi turvassa ja yrittää haukkua paukkeet tiehensä. Mutta nämä ovat vain oletuksiani enkä osaa lukea koiria vielä kovinkaan suurella varmuudella. Saa nähdä jos parin vuoden päästä vien Jedin luonnetestiin että mitä se saa puolustushalusta, kyllähä se luonnekuvauksessakin haukkui aaveille kuin mikäkin, vaikka lopuksi vähän kantti pettikin.

Mutta niihin treeneihin! Kerrankin olin suunnitellut treenit etukäteen ja oikein piirtänyt radankin valmiiksi. Yritin tunkea sinne mahdollisimman paljon treenilistan rästejä, kun sen lyhentäminen on ollut vähän laiskanpuoleista. Mutta aika hyvin ollaan loman aikana saatu asioita yliviivattua sieltä! Nyt oli siis treenattavana ennakointi renkaalle, välistävedot, loppusuorat ja vinot hypyt. Rimat ihan vaan 5 cm, kun tahdon Jedille lisää vauhtia ja mielestäni turhaa rasittaa liikaa hyppimällä aina kisakorkuisia hyppyjä.Nyt tulevana vuonna meillä on vähän uudet kuviot agilityn treenaamisessa! Saattiin seuralta ryhmäpaikka joten treenataan nykyään KSSK:n opissa, mutta käydään silti vielä lisäksi samoissa treeneissä missä tämä puolisentoista vuotta ollaan käyty yksityisellä. Ei kuitenkaan ihan joka viikko käydä kaksissa ohjatuissa, jos on kisoja, valmennuksia tai paljon asioita mitä pitäisi treeneata vaapaavuoroilla niin reilusti jätetään jommatkummat väliin. En usko että Jedi tarvitsee saatika jaksaisikaan enempää agilityä/viikko kuin se noin kaksi treeniä.

Tein vähän niin kuin uudenvuodenlupauksen, että pistän ylös kaikki ne rahat mitä agilityyn menee vuodessa! Tuolla ylälaidassa löytyy ihan erillinen sivu näillä laskennoille. Hieman pelottavaa on, että vuotta kulunut yksi päivä ja rahaa on palanut miltei satanen!

Tauon aikana tuntui ettei agility enää edes kiinnosta, mutta nyt kun ollaan päästy taas treenaamaan niin mulla on kamala palo jo kisoihin! Mietinnässä olisi että startattaisiin jo helmikuun alussa. Se riippuu täysin kontakteista, pientä hiomista vileä tarvitaan että ne olisivat kisavalmiit. Saa nähdä missä tilanteessa ollaan tämän kuun lopussa, silloinhan tuo pitää päättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti