keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Treenikausi avattu taas

 Huh, tässähän on jo kolmet treenit takana enkä ole mitään ehtinyt tänne raapustella! Harmi vain ettei ole ollut ketään kuvaamassa, joten ei ole videota. Videottomat treenipostaukset on aika tylsiä (ainakin omasta mielestäni) mutta nyt on niin kiva fiilis jäänyt jokaisesta treenistä että pakko laittaa ylös!

Ensinnäkin viime keskiviikkona oli meidän ensimmäiset seuratreenit. Tällaista rataa mentiin:


Jujuna oli hankalat keppikulmat ja puomin asettamat haasteet, kun ei saa loikata sen päältä vaan pitää kiertää siitä mistä sekin menee. Kutosella keppien avokulma oli aluksi hankala, Jedi meni kokonaan keppien ohi - tosin siellä olikin sitten toisella puolikkaalla toinen ryhmä treenaamassa, että sekin saattoi houkutella. Pari kertaa kun tehtiin keppejä pelkästään niin se sujui myös radan osana. Kepit mentiin myös toiseen kertaan, tällä kertaa umpikulma sylikäännöksellä ja takaaleikkauksella. Jedi haki kepit aivan superisti kun tehtiin vain edellisen hypyn takaa, mutta radalla oli liikaa vauhtia että se olisi taipunut pujottelemaan, kun tullaan vauhdilla putkesta. Se kesti myös hienosti sivuetäisyyttä, ja meni loppuun asti vaikka jäinkin keppien alkupäähän, mutta sitten lopussa se ei mennyt viimeisen kepin "ohi" vaan kääntyi väärää kautta takaisin, siis pyörähti. Pitää siis harjoitella keppejä niin että on palkka edessä jottei Jedi lähtisi oikomaan reittejään minun luo. Täytyy vielä mainita että Jediteki tosi hienoja keinusuorituksia kerta toisensa jälkeen, vaikka kysessä olikin puukeinu eikä sellaisella olla päästy treenaamaan!

Maanantaina oli sitten vuorossa treeniä viime vuoden Agirodun avoimen radan malliin. Tässä ratapiirros, linkkinä kun ei ole minun tekemäni. Toivottavasti näkyy, vähän hailakalta näyttää ainakin tältä näytöltä. Vaikeinta oli loppu, kolmanneksi viimeisin hyppy piti tehdä poispäinkäännöksellä eikä niitä mitenkään kamalasti olla tehty. Lisäksi Jedi tuli putkesta, vauhdilla. Toinen vaikea paikka oli nuo hypyt 12 ja 13, poikittaiset hypyt ei edelleenkään ole meidän vahvuuksia. Mutta Jedi hoksasi kummassakin paikassa mitä sen tulisi tehdä, ja niin me vaan tehtiinkin lopuksi rata nollana läpi! Jei! Kaikki kontaktit toimi myös aivan superhyvin.


Sitten vielä tämän päiväiset treenit! Klikkaamalla saa isommaksi, näyttää aika tihruiselta ainakin nuo numerot.

Rata ei nyt mikään supervaikea ollut, mutta ainakin alussa oli tuo hyppyhässäkkä juuri sellaista mistä ollaan kaivattukin treeniä. Nämä treenit olivatkin aika ainutlaatuiset, koska ne meni aika lailla täydellisesti :D Ensin tehtiin koko rata ja saatiin ekalla yrittämällä nollana läpi. Sen jälkeen paneuduttiin vähän minun liikkumisiini, kun jään ihan liikaa varmistelemaan. Kun pääsin aikaisemmin liikkeelle, tuli Jediinkin enemmän vauhtia kun tuli vähän takaa-ajoasetelmaa. Mutta yhtäkään suurta virhettä ei sattunut koko treenin aikana, esteet mentiin oikeassa järjestyksessä ja ei tullut kieltoja tai muitakaan pysäytyksiä. Oli aika epätodellinen tunne! Ainoat kaksi pientä virhettä oli mielestäni ihan positiivisia virheitä: Jedi nousi alussa seisomaan, kun oli niin innoissaan, mutta istui kuitenkin heti kaukokäskyllä, sekä se tuli yhden kerran vähän läpi puomin kontaktista. Pysähtyi kuitenkin maahan ja se kuitenkin yritti pysähtyä, joten en noteerannut koko hommaa. Ollaan kuitenkin yritetty saada puomille lisää vauhtia.

Aika harvoin treeneissä päästään koko rataa puhtaasti läpi, joten nyt on aika varma olo meidän tekemisistä. Mulla olikin toiveissa saada rutkasti varmuutta tämän vuoden aikana, nyt ollaan ainakin askel lähempänä sitä. Treenit on mennyt nyt niin hienosti ja kaikki kontaktitkin toimivat vihdoin, joten päätin että mennään jo helmikuussa kisaamaan. Olin aiemmin ajatellut että vasta huhtikuussa oman seuran kisoissa, mutta mikäs tässä, koen että ollaan kisavalmiita ja tarvitaan kuitenkin rutiinia kisaamiseen, eihän siihen muu auta kuin kisaaminen! Onneksi viikkoa ennen noita virallisia kisoja on samassa hallissa möllikisat, päästään vähän tutustumaan halliin. :)

Ainoa ikävä tai noh, "ikävä" juttu on se että Jediä ei jostain syystä oikein enää kiinnosta lelut hallissa. Kotona ja ulkona kyllä leikkii ihan samalla ärrierimeiningillä kuin aiemmin. Olen miettinyt että onko hallissa mahdollisesti käynyt juoksuinen narttu, tai vaihtoehtoisesti Jedi on vain itse keksinyt että hajut ovatkin oikeasti aivan supermielenkiintoisia. Se nimittäin alkaa heti kulkea nenä maassa kun tulee tauko treenin aikana. Se menee kuitenkin yhtä lujaa ja on edelleen yhtä innoissaan treenaamisesta. Mutta olen nyt palkannut sitä namilla ja pitänyt sylissä sen aikaa kun saadaan kouluttajalta neuvoja. Jos tää on hormoonihöyryistä johtuvaa niin kastrointi houkuttaa kyllä taas hieman enemmän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti