perjantai 6. kesäkuuta 2014

Agilityflow

Otsikko sen takia, kun tuntuu että agility on nykyään helppoa! Jedi on estehakuisempi kuin ennen, osaan ehkä itse ohjata ainakin aavistuksen paremmin (toivottavasti) ja meillä molemmilla on niin hauskaa!

Ja jipii, ekaa kertaa videota meidän ohjatuista treeneistä! Mentiin kahta lyhyttä, suht helppoa rataa. Kuumuuden takia rimat ihan alhaalla. Eka rata meni sinänsä ihan kivasti, mutta tuli paljon kaikenlaisia kaarroksia ja muuta pientä, joista en aiemmin osannut ajatella mitään. Renkaan jälkeen tuli aikamoinen kunniakierros. Ensinnäkin Jedille ei ole mitenkään opetettu ennakointia renkaalla (se menee listalle!), joten eihän siltä voi muuta odottaakaan! Aiemmin on myös ollut niitä rengasongelmia, eli kun pelkäsin että Jedi menee kehikosta tai kokonaan ohi, en uskaltanut valssata ajoissa. Kaiken kukkuraksi siellä oli koira odottamassa renkaan vieressä, luulen että sekin häiritsi Jediä.

Muuria ennen oli pakko tehdä pakkovalssi ja ottaa tosi voimakkaasti haltuun, muuten Jedi menee puomille. Kiipeeminen on niin hauskaa! Muurin jälkeinen poispäinkäännös oli vähän hankala, ei kovin usein tehdä poispäinkäännöksiä ja olin ihan liian hätäinen ensimmäisellä kierroksella.

Toisella radalla oli sitten pituus ja keinu. Se ehdittiin tehdä kaksi kertaa eikä siinä oikein ollut mitään hankalaa kun molemmat meni nollana ;) Kiva fiilis kun kerrankin jokin menee ensi yrittämällä oikein. En oikein tiedä oliko muuria ennen vastakäännös vai jaakotus - en oikein erota niitä, joku viisaampi saa korjata. Toisella kerralla se ei oikein toiminut, kun kaarros valahti silti. Mietin vähän että vaikuttaako se ettei vastakäännöstä/jaakotusta olla oikeastaan paljoa käytetty, eli Jedi ei osaisi sitä lukea. Toinen vaihtoehto on se että itse ohjasin huonosti. Puomin jäkeen pituus oli vähän sivussa, niin että piti tönäistä koiraa oikealle linjalle. Toisella kerralla tönäisin vähän liikaa ja Jedi hämmentyi. Keinu on editynyt huimasti, Jedi menee jo täyskorkeaakin, mutta ei kuitenkaan vielä radan osana. Mietin vähän keretäänkö treenata sitä tarpeeksi, että voisin kuun lopussa osallistua möllikisoissa myös kilpailevien radalle... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti