maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kyllä se koira eilen vielä oli ihan puhdas...

Tsih :D Ainakin Jedillä oli hauskaa... Oltiin siis käymässä meidän suvun omistamassa metsässä tuollaisen parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä, ja se oli kyllä aikamoinen paratiisi! Oli kunnon pelto, jossa Jedi sai mennä tuhatta ja sataa ympäriinsä, ja tosi ihana, vihreä metsä jossa oli kumpuja ja risuja mutta kuitenkin pieni polku ihmisille! Ja parasta kyllä oli aivan valtavat hiekkakuopat. Niillä on hyvä keräillä sille massaa, kun pitää niitä mennä ylösalas. Pitää käydä siellä useammin!
Tää oli vielä kaikista pienin!
Huomenna saadaankin vähän kommenttia siitä että onko tuon koiran lihasmassa kasvanut, kun Jedi pääsee taas hierojalle.

Olen nyt tajunnut miksi Jedi jättää silloin tällöin kokonaan syömättä. Sillä taitaa olla närästystä. Se aina silloin tällöin röyhtäilee ja pureskelee usein lelujaan, ilmeisesti helpottaakseen ikävää oloa. Kun se yksi päivä oksensi keltaista nestettä niin piti mennä apteekkiin ostamaan sille jotain lääkettä. Mukaan tarttui Molkosania, ihmisten tuote mutta käy koirillekin. Se ei varsinaisesti ole lääke vaan luontaistuote, mutta toivon mukaan helpottaisi Jedin oloa. Närästyshän useimmiten johtuu hieman epäsopivasta ruoasta, mutta en millään tahtoisi ruveta taas vaihtamaan sen ruokaa... Niin kauan kesti löytää ruoka joka maistuisi ja kerryttäisi vähän massaakin. Pitää seurailla auttaako tuo Molkosan ja ruokaan lisättävä maitohappobakteeri yhtään.

Pakko vähän hehkuttaa tuota koiraa. Aksatreeneissä se meni ekaa kertaa A:ta eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Lisäksi kuusi keppiä sujui kivasti ja irtoaminen oli jotain ihan uudenlaista! Oli kunnon loppusuora, hyppy-putki-hyppy jolla mä jäin auttamatta jälkeen, mutta kun tarpeeksi hädissäni huusin että hyppyhyppyhyppy niin sieltä putkesta se sinne sinkosi sen kummempia ihmettelemättä :D Kohtapuoliin meillä onkin kaikki muut esteet hallussa paitsi keinu, se tosin onkin se kaikista inhottavin. Kepit vaan kaipaavat vielä aikalailla hienosäätöä.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti löydät avun Jedin närästykseen, niin ei tarvitse enää tuhota leluja! Minulla on kokemusta tuollaisesta koirasta ja eihän se mukavalta tunnu.

    VastaaPoista
  2. kokeile lisätä ruokintakertoja kolmeen päivässä. meillä auttoi närästykseen

    VastaaPoista