tiistai 18. maaliskuuta 2014

Ihmekoira

Tällaista hauskaa rataa oli maanantain treeneissä. Oli takaaleikkausta, niistoa, poispäinkäännöstä, sylikäännöstä ja vähän vinossa olevia linjoja. Kaikki ihan hyviä asioita meille treenattavaksi. Niistoa en vaan osannut, takaaleikkaus on mielestäni tosi epälooginen tapa ohjata ja sylikäännös kaipaa treeniä ihan esteillä. Kuivaharjoittelussa se kyllä sujuu :D Nämä kaikki siis menevät vielä treeniin. Poispäinkäännös on aika kiva ja Jedi hakeutui hienosti tuolla loppusuorallakin oikeille esteille, vaikkeivät ne ihan suorassa linjassa olleetkaan.

Jedi osoitti myös ihan ennennäkemätöntä irtoamista (12-13). Kaksi putkea peräkkäin on aika katastrofi nopean koiran kanssa, mutta onneksi Jedi sujahti putkeen vaikka olinkin kaukana takana, kun vaan tarpeeksi raivokkasti käskytin. Löysin siis sen puolen nyt itsestäni, vihdoinkin! Puomin kontaktit olivat myös tosi nopeat ja varmat.

Keppejä ja keinua treenattiin erikseen kanssa. Kepit menee jo suht varmasti mutta nopeutta ja rytmiä siinä saisi olla enemmän. Sekin siis treeniin. Keinun treenaamisessa tapahtui sen sijaan jotain ihmeellistä.  Aiemminhan ollaan tehty sillä vaan paukutteluleikkiä että Jedi tottuisi siihen inhottavaan liikkeeseen ja pamaukseen. Viimeksi kun vapaavuorolla sitä yritin leikkiä niin Jedi oli selvästi paineistunut eikä olisi tahtonut mennä keinua ollenkaan - ja kun meni, todella hitaasti ja epävarmasti. Siksi kysyin koutsilta vähän neuvoa.Päästin Jedin irti ja mentiin keinun luo, ja jätkä meni itse keinulle kiipeämään. Nopeasti kiiruhdin antamaan nakkia ja kehumaan. Muutkin kerrat Jedi meni ihan innolla, ihan eri lailla kuin viimeksi! En tiedä oliko syynä se että sillä oli parempi vire vai että asiat ovat hautuneet sen päässä, mutta tästä on kyllä hyvä jatkaa. Kuvittelin aiemmin sen keinun olevan ihan tuhoontuomittua :)

3 kommenttia:

 1. Kivannäköinen rata, tämä menee testaukseen! Heh, musta tuntuu että itsekin pidin useimpia (ja pidän edelleen) ohjauskuvioita epäloogisina, mutta sitten kun niitä on treenaillut vähän enemmän niin ne alkavatkin tuntua aika fiksuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, treeniä vaan niin ehkä ne sitten tulevat kuin luonnostaan :) Musta ois vaan niin kätevää valssailla joka väliin! :D

   Poista
  2. Joo! Mäkin yritän usein tunkea sitä valssia joka kohtaan, kun se on nii-in kätevä :D

   Poista