maanantai 9. kesäkuuta 2014

Uimasilla ja yökylässä

Viime keskiviikkona Jedi pääsi käymään koirauimalassa. Jedi ui oikeastaan varsin rauhallisesti ja ihan hyvällä tekniikalla, mitä nyt ajoittain yritti päästä laitoja pitkin pois. Se ei vaan yhtään tykännyt koko hommasta, aina tauolla se tuhisi ja huokaili eikä mennyt veteen vapaaehtoisesti. Yhteensä Jedi ui alta kymmenisen minuuttia, tässä vähän videota.



Lauantaina tulikin sitten Manu kylään. Oli totta puhuen aika rankkaa olla kahden koiran kanssa! Jedi ei oikein osannut rauhoittua vaan oli ihan koko ajan härkkimässä Manua, provosoimassa sitä leikkimään. Illan myötä se osasi lopulta nukkuakin välillä. Yön aikana heräilin useaan otteeseen kun toinen tai molemmat koirista hyppivät mahani päällä... Huomasi kyllä kuinka erilaisia nää kaksi koiraa on, Manu on sellanen sylihauveli joka tunkee mahdollisimman lähelle kun istut sohvalla, Jedi viihtyy useimmiten omissa oloissaan jossain nurkassa. Manu on myös ihmisrakkaampi, kun Jedin rakastaa enemmänkin kaikkia koiria. Tämä näkyi siinä kuinka Jedi olisi tahtonut leikkiä Manun kanssa IHAN koko ajan, mutta Manu ignoorasi Jedin yritykset. Jedi on myös huomattavasti energisempi ja aktiivisempi kuin Manu, tämä lähinnä nukkui koko päivän.


Sunnuntaina käväistiin sitten vielä Miran ja Manun kanssa uimassa. Ensin kannoin Jedin veteen pelastusliivit päällä, ja se ui oikein hienosti ja rauhallisesti. Vähän myöhemmin se lähti pienellä avustuksella uimaan poispäin rannasta. Olin siis syvemmällä houkuttelemassa Jediä ja Mira kantoi sen veteen, Jedi lähti oikein rennosti ja rauhallisesti minun perääni. Siinä sitten tehtiin yhdessä pientä lenkkiä. Jedillä näytti olevan ihan hauskaa! Jos se vaan vielä oppisi itse tekemään sen siirron kävelemisestä uintiin, kun maa alkaa hävitä tassujen alta, niin eihän sitä tiedä vaikka siitä tulisi kunnon vesipeto. Vielä se ei osaa lähteä itsenäisesti uimaan, vaan jää seisomaan siihen kun maha kastuu.




Kieli keskellä suuta, tää on tarkkaa hommaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti