tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kolmanneksi Jediritari

Maanantai ei ollut mikään normaali maanantai. Treeneissä ensin Jedille kävi pieni haveri puomilla ja sitten pääsin itse kokeilemaan lainakoiraa - mutta kirjoittelen näistä enemmän sitten kun saan videota.

Jedin pienen onnettomuuden jälkeen mietin että viitsinkö sitä viedä tänään mölleihin. Sille ei kuitenkaan onneksi jäänyt mitään traumaa kroppaan taikka päänuppiin, ensin tietysti katottiin että se ei onnu eikä muutenkaan liiku epänormaalisti ja sitten annoin sille muuta ajateltavaa juoksemalla hallia pari kertaa päästä toiseen ja sitten vain yksi iloinen puomisuoritus. Ei jäänyt pelkoa puomia kohtaan, mitä nyt ylösmeno oli aavistuksen hitaammanpuoleinen. Tänään vielä kopeloin sen huolellisesti ja moneen kertaan, ei aristellut yhtään mistään ja Jedi oli erittäin iloinen ja energinen ja päätin siksi mennä kuitenkin kisaamaan.

Kisapaikalla lämmittelin sen sitten vielä ekstrahuolellisesti. Tällä kertaa Jedi oli enemmän oma itsensä kuin viime mölleissä, se huusi ja riuhtoi hihnassa kun hää tahtois radalle! Saatiin vähän paheksuvia katseita osaksemme, mutta itse en voinut kuin nauraa - ei sitä oikeasti saa hiljaiseksi jos ei ole koko ajan karjasemassa ja se vähän tappaisi tunnelmaa niin paras vaihtoehto on vain hyväksyä tilanne. Lisäksi koira kuulosti vaan niin huvittavalta, kuin pikkulapsi joka ei saa tahtoaan läpi. Ulinaa, mölinää.

Eka rata meni tosi hyvin, ainoastaan hyvin pienestä kiinni ollut kieltäytyminen. Mutta puomin kontaktin Jedi otti oikein hienosti. Estesuorituksena se oli kuitenkin hiukan hidas, eli sille taisi ihan pieni epävarmuus jäädä eiliseltä. Laskin Jedin etenemän ja se oli 4,8 metriä sekunnissa, eli varsin nopeaa menoa kiellosta ja normaalia hitaammasta puomista huolimatta! Videolta jäi ihan alku pois. Mentiin rata myös toiseen kertaan, mutta kännykkä ei suostunut lataamaan sitä vaan herjasi verkko-ongelmaa. Eipä se niin haittaakaan, koska se rata oli aika lailla yleistä kaaosta. Ensin alun valssissa Jedi valahti selkäni taakse, sitten se otti jonkun supermiesloikan A:n harjalla, niin että sydämeni taisi ottaa ylimääräisen lyönnin ja siksi jäi myös kontakti ottamatta. Kieltoja tuli samassa kohtaa kuin ensimmäisellä radalla varmaan viisi kertaa, kun tahdoin saada Jedin irtoamaan sinne eikä niin että saattelen sen loppuun asti, eihän meillä ollut enää mitään hävittävääkään. Myös puomilta tuli karmea läpijuoksu. Voisi kuvitella että ensimmäisellä radalla sählätään ja tokalla parannetaan! Otin toisella radalla myös enemmän riskejä ja annoin Jedin irrota putkiin kauempaan, ja luottaminen kannatti. Ihan turhaan saattelin ekalla radalla noinkin pitkälle!

Sijoituttiin tuolla ekan radan vitosella kolmanneksi, kun osallistujia taisi olla jotain kymmenen paikkeilla.  Palkintojen jaossa tosiaan huudeltiin että kolmanneksi sijoittui Jediritari, ja minä ehdin jo hetken pähkäillä että tarkoittaako se meitä vai oliko osallistujissa koiraa nimeltä Jediritari. :D Tällä kertaa jäi tosi mukava fiilis, ei sen takia että rata meni paremmin vaikka sekin on kivaa - mutta Jedi oli innokkaampi, nopeampi ja innostui jopa ajoittain repimään kanssani hihnaa, kunnes sen piti taas haukkua radan tapahtumia ja hihna tippui pois sen suusta :D Mutta tärkeintä on että sillä oli sitä intoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti