lauantai 28. kesäkuuta 2014

Pitää vähän kokeilla rajoja

Pitkän aksaviikon huipentumana oli meillä eilen möllikisat, joissa mentiin kaiken lisäksi neljä rataa. Ajattelin ihan tarkotuksella testata, kuinka Jedi jaksaa rankempia päiviä, että tiedän viitsinkö sitten virallisiin ilmoittaa sitä kolmelle radalle samana päivänä. Vähän alkoi lopussa vauhti hiipua, mutta asenne säilyi kyllä ihan loppuun asti!

Aluksi oltiin mölliradalla ja se oli aika kivaa menoa. Ekalta radalta tuli vitonen A:n kontaktilta ja melkein väärä putkensuu. Jedi on vissiin aina mennyt A:n niin että matka jatkuu suoraan, ja nyt pitikin sitten kääntyä heti. Kaarrattaminen johtui varmaankin ihan vaan siitä, uskottelen itselleni että kontaktin yli hyppääminen myös ;) Toisella radalla Jedi meni väärään päähän putkea kun lähdin ihan vähän liian ajoissa jo menemään. Tällä kertaa otti kontaktit eikä kaarrattanut, siihen olin tyytyväinen. Videolle meni vahingossa radat toisin päin, eli jälkimmäinen on ensimmäisenä.


Kilpailevien rata olikin enemmän yleisön viihdytystä kuin sujuvaa menoa, mutta oikeastaan kaikille virheille löytyy selitys ja siellä oli paljon mihin olla tyytyväinen, ei siis yhtään kaduta vaikka sinnekin osallistuttiin. Ensimmäisellä radalla keinu oli tosi hyvä, Jedi pujotteli molemmilla kerroilla mallikkaasti ja hyppäsi aina renkaan oikein, ajattelin että se saattaisi olla sille hämäävä kun on ihan eri mallinen kuin millä ollaan treenattu. Eipä mulla ollutkaan tavoitteena kuin onnistuneet kepit ja kontaktit ja ne saatiin!

Mutta tuossa alussa Jedi ohitti muutaman esteen, syynä luultavimmin se että rimat oli korkeammalla kuin mitä ollaan ikinä treenattu. Suoraan mennessä hyppääminen vielä onnistui, mutta takaakierroissa koiran täytyy kasata itseään enemmän ja on vähemmän vauhtia, joten on hankalampi hypätä. Nyt vain pitää alkaa treenaamaan näitä korkeampiakin esteitä silloin tällöin. Toisen putken jälkeen Jedi lähti suoraan A:lle ja se taisi olla oma vikani; tuossahan olisi ollut putkijarrun paikka tai ainakin olisi pitänyt kutsua Jediä paremmin. Ekalla radalla pussi tuotti vaikeukia, koska sen kangas oli vähän jäykempää kuin siinä pussissa jolla ollaan treenattu. Tokalla radalla sitten kannustin Jediä enemmän ja tuli onnistuminen heti ekalla kerralla. Ihan hyvä vaan tottua erilaisiin esteisiin, kun niissäkin on eroja. Tokalla radalla keinu menikin sitten huonommin, se jäi vähän harmittamaan. Varmaan on vaan vielä kokemuksen puutetta kyseisellä esteellä. Mutta molemmilla radoilla meni loppu tosi hyvin, ja Jedi irtoaa suoraan hihnansa luo. Oon vähän harmitellut sitä ettei Jedi pysty ennen rataa repimään hihnaa kanssani, kun se keskittyy vaan raivoamiseen ja radan tuijottamiseen. Kuitenkin  aina radan jälkeen se sitten leikkii ihan täpöllä. Minun pikku wannabe-palveluskoirani, hän on sitä mieltä että palkka kuuluu saada vasta töiden jälkeen ;) <3

Tälläkin videolla meni vahingossa radat väärinpäin, eli ensin tulee se toinen rata.Mutta jälleen kerran jäi oikein hyvä mieli. Vaikka olenkin tällainen perfektionisti ja nolostumista pelkäävä, olin ihan naama Naantalin aurinkona kissavien radan jälkeen vaikkei se nyt mennytkään niin kuin Strömsössä. Kyllä meistä vielä hyvä pari tulee! Ja hei, Jedi pysähtyi joka ikinen kerta puomille ja A:n kontaktikin meni plörinäksi vain kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti