tiistai 10. syyskuuta 2013

Verikokeissa

Jedi, Littleshet's Mysterious Dark Moon:

  • Jedi-koira tuotiin Univet Kouvolan Eläinlääkäriasemalle hyytymistekijöiden tarkastamista varten. Jedista oli eilen otettu verinäyte geenitestiä varten ja veren hyytyminen pistokohdassa oli ollut hidasta (noin 10 minuuttia). Jedi on muutoin ollut pirteä ja täysin terveenoloinen.
  • Perustutkimus; limakalvoilla ei todettu mustelmia tai verenpurkautumia, imusolmukkeet normaali, limakalvoväri normaali. Sydämen auskultaatiossa pieni vinganhtava sivuääni vasemmalla edessä (I/VI). Hengitysäänet normaalit.
  • Jedistä otettiin verinäytteet, joista tarkastettiin hyytymistekijät (aPTT, PT), pieni verenkuva, proteiiniarvot (alb, tp). Lisäksi Saksaan lähetettiin verinäyte tutkittavaksi von Willebrandin taudin varalta (vWB faktori).
  • Verinäytteessä punasoluarvot olivat hieman alle normaalin (hematokriitti, hemograliini, punasolujen keskitilavuus). Punasolujen kokonaismäärä oli alarajalla. Verihiutaleiden määrä oli normaali, samoin veren proteiiniarvot ja hyytymistekijät aPTT/PT. vWB faktori -arvo tulee 1-4pv kuluttua ja soitan siitä teille arvon tultua. Päätös jatkohoidosta tehdään tuloksen tultua.
  • Jedi pidetään levossa. Ulos vain hihnassa ja lenkit rajoitetaan rauhallisiin kävelylenkkeihin. Ei riehumista tms. jossa Jedi saattaisi vahingoittaa itsensä. Mikäli ongelmia ilmenee, ottakaa yhteyttä.
Siinä Jedin eläinlääkäristä saadut kotiutusohjeet. Itse olin vähän pää sumussa koko ajan, että näin varmaan selkeintä. Varsinkin kun eläinlääkäri mainitsi sivuäänestä meinasin pillahtaa itkuun. Miksi tällä koiralla menee nyt kaikki niin huonosti, pieni viaton otus. Hän sanoi että sivuääni voi johtua siitä, että aortta tai jokin on hieman liian ahdas, jossain on reikä tai sitten punasoluja on vähän jolloin veri on laihaa ja tulee erilainen pyörre tai jotain. En siis tosiaankaan muista tarkalleen mitä sanottiin. Punasolujen määrähän on alhainen, joten saattaa olla että sivuääni johtuu siitä. Mikäli Jedillä ei ole von Willebrandin tautia alias verenvuototautia niin sitten ryhdytään tutkimaan punasolu/sydän -asiaa. Ainakin sydän pitäisi ultrata tai miten se tutkitaan, en taaskaan muista mitä lääkäri sanoi.

Jedi oli todella reipas. Oli ihan outo paikka, joten aluksi se vähän sähläsi ja yritti haastaa erästä odotusaulassa ollutta pentuparkaa leikkiin. Koko tutkimusten ajan se oli todella rauhallisesti, vain kun pistokohtaan laitettiin laastari piti vähän parkua kun karvat vähän repiytyivät... Diiva. 

Näytteenoton jälkeen Jedi melkein nukahti.
Eläinlääkäri oli todella mukava. Kaikki ovat olleet hirmu mukavia koko tämän verihässäkän aikana, geenitutkimuksen näytteenottajakin käski laittamaan illalla viestin että sheltillä on kaikki kunnossa ettei hänen tarvitse huolehtia. Kiitos myös kaikille mukavista kommenteista! Nyt pitää vain olla kärsivällinen ja elää vähän aikaa epätietoisuudessa.

Saas myös nähdä miten Jedi kestää kun saa mennä nyt vain hihnalenkkejä. Olisiko kellään superhyviä virikevinkkejä, temppuilua ja aarteenetsintää me ollaan nytkin harrasteltu joka ilta... Mutta jotain missä sen ei tarvitsisi riekkua ja mikä varmasti väsyttäisi sen? 

2 kommenttia:

  1. No voi Jediä :/ Onpa tosi harmillista! Täällä ainakin jännätään tuloksia!

    VastaaPoista
  2. Voi harmi! Toivottavasti saatte pian selvyyden tilanteeseen.

    VastaaPoista