torstai 24. elokuuta 2017

Loki 3 kuukautta


3 kk pönötys

Loki-loksutin on jo niin vanha että sai viime viikolla ensimmäisen rokotuksen. Lääkärissä oltiin tosi reippaita, eikä piikkiä huomattu raksujen syönniltä ollenkaan. 12 viikon iässä painoa oli jo 3,4 kiloa ja korkeutta noin 28 cm. En malta odottaa, että näkee kuinka korkea tuosta oikein tulee :D Tällä hetkellä veikkaan sen jäävän Jediä pienemmäksi. Kovasti se kuitenkin se on kasvanut, enkä usko että se miniksi jää, vaikka siltä vaikutti aiemmin.
Näin iso poika sai jo valjaat. Hienosti antoi  Mustin ja Mirrin myyjän sovitella niitä itselleen. <3


Kovasti se on kehittynyt henkisestikin. Enää se ei öisin huuda, mutta aamulla kyllä ilmoittaa kuuden aikaan kun alkaa olla hätä ulos. Muuten se ei kyllä osaa pyytää ulos, mutta sisäsiisteys on silti edennyt kivasti - ainakin puolet tarpeista tulee ulos, jos vain vie sitä tarpeeksi ahkerasti. Koko ajan myös puree ihmisiä vähemmän, suostuu käsittelyyn rauhallisesti ja on oppinut lopettamaan ei-toivottua käytöstä kiellosta.

Lokin kanssa on osannut ottaa aika paljon rennommin kuin Jedin pentuaikoina. Se ei osaa niin temppuja kuin Jedi tuossa iässä enkä ole sosiaalistamisesta tehnyt yhtä suurta numeroa kuin Jedin kanssa. Silti Loki osaa jo melko hyvin istua ja seisoa sekä jäädä paikalleen, tulla luokse, luopua lelusta sekä maahanmenon alkeita. Tärkeimpänä koen silti nyt sen, että se ns. oppisi oppimaan ja että minun kanssani on kiva puuhailla. :)

Mätsäreissä Sosiaalistaminen on sujunut aika helposti ihan sillä, että Loki on kulkenut kaikkialle mukana. Viime aikoina ollaan oltu Pyhtäällä agikisoissa, Jedin hierojakäynnillä, mätsärissä, Mustissa ja Mirrissä sekä Tykkimäessä. Tosi reippaasti se kulkee kaikkialle edelleen. Hienosti se pystyy myös kaikkialla paitsi keskittymään leikkimiseen ja paikallaoloharjoituksiin ja muihin temppuihin,  mutta myös rauhoittumaan nukkumaan. Tykkimäessä se vähän pelkäsi joitain laitteita ja peliä, josta kuului kovia ääniä. Kävi hetkeksi istumaan ja ihmettelemään, mutta nopeasti se palautui ja totesi ettei tarvi pelätä. Iloisesti otti myös vastaan rapsutuksia lapsilta, aikuisilta ja työntekijöiltä.
Lokin kanssa aloitettiin viime viikolla myös kolmikertainen pentukurssi. Se ei ole niinkään tapakasvatusta, vaan siellä pennut leikkivät keskenään ja ohjaaja selittää meille niiden käytöksestä, kehonkielestä ja eleistä sekä selittää, miten eri tilanteissa kannattaa toimia. :) Lokille on sieltä löytynyt ihan paras kaveri, viikkoa nuorempi shelttinarttu. Painivat keskenään muista välittämättä. :D Kurssin kautta olen oppinut sekä itsekin huomannut sen, että Loki ei mikään kovin dominoiva ole - vastaa minun dominanssiini heti alistumalla. (Minun dominanssiani on siis jo esimerkiksi se, että kumarrun laittamaan sille hihnaa kaulaan, jolloin sen häntä laskee heti.) Itsepäinen se kuitenkin osaa välillä olla, joten napakka sen kanssa saa olla. Sen verran ahnekin se on, että aika usein yrittää komentaa, jos se ei temppuhetkissä saa palkkaa tarpeeksi nopeasti tai kun olen koirille laittamassa ruokaa...

Kisaturisti Pyhtäällä 12.8.

Jedi on päässyt tällä välillä Pyhtäälle kisoihin, joista saatiin kaikilta radalta hylky, käymään mätsäreissä saamassa punaisen nauhan ihan hirmuisen hajamielisellä esiintymisellä sekä näyttelyissä sentään aavistuken paremmin esiintyen, tuloksena EH AVK2. Näkyi ettei olla kehähommia paljon harjoiteltu viime aikoina - koiraparalla oli niin tylsää että piti koko seisomisaika vikistä...

Arvostelu oli vähän tyly mutta suht Jedin näköinen:

Oikeankokoinen hieman lyhytlinjainen uros, jolla riittävä luuston vahvuus. Hyvä kuono-osa. Turhan syvä kallo-osa. Hieman pyöreät silmät. Melko raskaasti taittuvat korvat. Tulisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä ylälinja. Liikkeessä häntä nousee turhan korkealle. Hyvä karvapeite. Hyvät edestakaiset liikkeet, mutta sivuliikkeessä tulisi olla enemmän ulottuvuutta.

Ihan mukava oli pitkästä aikaa käydä kehässä. Pennun kanssa ainakin haluan vähän kierrellä aluksi mätsäreitä ja näyttelyitä, kun ei muita harrastuksia voi ihan vielä aloitella... :) Jedikin sitten päässee siinä sivussa kehään myös. Ensimmäinen suunniteltu tosikoitos pennulle olisi jo lokakuussa Lahden pentunäyttely, kun ikää on juuri sen 5kk että pääsee pikkupentuihin osallistumaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti