perjantai 16. toukokuuta 2014

Mikään ei ole koskaan varmaa

Edes Jedin puomisuoritukset. :D Eilen oli möllikisat ja osallistuttiin tällä kertaa mölliradalle, siellä ei siis ole keppejä, keinua eikä rengasta. Hassua kyllä, harvoin on myöskään vaikkapa pituutta tai pussia. Rataa vilkuillessani myhäilin että tää on ihan helppo nakki. No ei ollutkaan. Jedi oli ihan täynnä virtaa, eikä olla kahteen viikkoon menty kunnolla aksaa. Se oli siis hyvin innoissaan.Olen tyytyväinen:
 • Jedin irtoaminen
 • Jedin vauhti
 • maltoin mieleni ja uusin kontaktin vaikka siitä tulikin ylimääräisiä virhepisteitä
 • Jedi ei hämmentynyt vieraasta paikasta
 • yksikään rima ei tippunut vaikka oli korkeammalla kuin yleensä (35 cm)
 • kotona videota katsellessa kuulin että joku huusi meille kehuja :D Paikan päällä en kuullut.
En ole tyytyväinen:
 • PUOMI!
 • omaan hipsutteluuni. Vauhtia, nainen!
 • jäin liikaa varmistelemaan muurille -> olin puomin kohdalla liian kaukana takana -> Jedi ei ihan ymmärtänyt että sen pitää ryhtyä kiipeämään, kun oli vielä ihan vieras puomi.

Huomaa kyllä että kaikesta perus irtoamistreenistä on hyötyä. Olen siis melkein joka päivä joko sisällä tai takapihalla tehnyt sitä että sanon Jedille mene ja heitän lelun kun se lähtee. Eikä ole Jedi koskaan irronnut niin hienosti kuin tuolla radalla, jäin yhdessä kohtaa ihan jopa ihailemaan sitä ja menin vähän eri reittejä kuin olin suunnitellut; ei siis tarvinnut saattaa toiselle putkelle vaan takaaleikkasin edellisen esteen. Pitää nyt mennä kaikki mahdolliset möllikisat kokeilemassa, jotta saadaan tuntumaa eri paikkoihin ja esteisiin, ja jotta voisin treenata puomia kisavireessä. Normitreeneissä se sujuu täydellisesti, mutta nyt Jedillä oli niin mahottoman korkea vire ettei se malttanut pysähdellä.

Niin ja tämä suoritus riitti kuudenteen sijaan yhdeksästä. Ihanneaikakin alittui yli kuudella sekunnilla tupsta puomin kiertämisestä ja kontaktilla odottelusta huolimatta.

4 kommenttia:

 1. Kauanko olette harrastanut agilityä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesäkuussa aloiteltiin ja elokuusta lähtien ollaan käyty säännöllisesti viikoittain ohjatuissa treeneissä :)

   Poista
 2. Osaisitkohan neuvoa kuinka voisin opettaa takaakiertoa koiralleni agissa, ollaan otettu muutama kerta mutta ei luonnistu, ei tajua lähtä kiertää takaa ja jos menee niin liian ahtaasti ja tiukasti että rimaa putoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on aika hankala sanoa kun ei koiraa näe luonnossa ja kun en tosiaankaan ole mikään asiantuntija. Jedi oppi takaakierron sillä että ohjasin sen voimakkaasti siivekkeen ohi ja sitten toisella kädellä näytin että sen pitää hypätä. Tiukasti meneminen ei ole ongelma vaan sanoisin että ihan hyvä juttu. Jos vaikka ensin harjoittelette niin että ei ole rimaa ollenkaan, ja sitten kun koira tajuaa takaakierron ja irtoaa sinne jo vähän kauempaa niin vähitellen nostetaan rimaa? Joillekin voi myös opettaa niin että näyttää koiralle että siivekkeen takana on palkka, ja päästetään koira sen perään ja kun on siellä niin käsketään hyppäämään kohti. Tapoja on monia ja näin ruudun takaa on hankala selittää. Kaikista parasta on jos teillä on joku kouluttaja, joka osaa sitten ohjastaa kaikissa tällaisissa ongelmissa.

   Poista