maanantai 9. syyskuuta 2013

Upee koira


Tällaista mentiin tänään. Koko rataa ei missään vaiheessa menty, pätkissä 1-4, 5-10 ja 10-12. Kepit mentiin ihan hitaasti, koira ei siis siitä rasittunut. Radan lisäksi harkoiteltiin kontakteja.

Mitä itse opin: Pitää. Oppia. Rytmittämään. Meinasin mennä täysiä koko radan, vaikka erityisen tärkeää maltti oli 3-4-5 välillä sekä 6-7-8-9. Ei kiire, koira voi mennä vähän matkaa myös ihan vierellä.

Mitä koira oppi: puomihan on ihan sikakiva juttu! Ensin nostin sen alastulolle, josta se meni kontaktiin, siitä sitten vähän kerrassaan niin että se meni myös koko tasaisen kohdan. Sehän meni niin lujaa että! Ja vain kerran meni kontaktit vähän ohi. 

Koira meni jälleen kerran varsin mukavasti, nyt vain se että saisin itse opittua ohjaamaan kunnolla. Sehän ei tosin kehity kuin vain tekemällä ja tekemällä. Eli aika kauan saan vielä tuskastella! Turhauduin vähän tänäänkin kun tiesin, miten pitää mennä mutta silti se vauhdin huumassa unohtui ja menin liian nopeasti, sivuun, jalkaterät osoittivat väärään suuntaan -> koira meni ohi. Ja en osaa siitä lopettaa sujuvasti niin että käskisin sen tekemään jotain ja sitten palkka, vaan jään aina ihmettelemään. Ja kun turhaudun, muistan vielä vähemmän ja menee vielä huonommin. Positiivista tässä on se että koira ei ainakaan näyttänyt ottavan turhautumisestani itseensä, ei reagoinut lainkaan vaan teki yhtä innolla.

Ja jee, Jedi ei enää hauku radan vieressä! Vähän se saattaa vinkua, kun muut tekevät, mutta mun korviinhan se on jo kuin hiljaisuus verrattuna entiseen! En tiedä mikä sen sai lopettamaan, mutta hhyvä näin.



Muistakaahan myös kaikki koirien omistajat, kannattaa oikeasti hommata koiralle se vakuutus! Ollaan nimittäin huomenna verikokeisiin. Pelkkien verikokeiden hinta on 200 €, mikäli niistä ilmenee jotain mitä pitää hoitaa niin taas maksaa lisää. Vakuutus onneksi korvaa niin että tältä kertaa maksettavaksi jää vain 70€, ja tietysti toivotaan ettei mitään ilmene eikä tule lisää rahanmenoa.

Ja joku oli löytänyt tähän blogiin hakusanalla 'ei jaksa enää lenkkeillä'. Aijaijai! Kuvaako tuo meitä? En muistaakseni ole moista tänne kirjoittanut, kyllä me vielä ollaan ihan lenkeillä käyty! :D


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti selviätte pelkillä verikokeilla, eikä niistä löydy mitään ikävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin! Tai mikäli jotakin löytyy että on helposti hoidettavissa eikä haittasi Jedin elämää mitenkään...

      Poista