sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Saanko minä maksaa ja kärsiä?

Nyt on Jedin ruokavaliossa tehty pienoisia muutoksia. Sillä on ollut tasaisin väliajoin ongelmia paskomisessa - se ei vaan meinaa tulla. Lisäksi se on liian hoikka, tällähetkellä säkä ehkä n. 37 cm ja painoa vain 5 kg. Korkeutta on tullut lisää, mutta paino ei ole muuttunut kolmen kuukauden aikana paljoakaan. Lisäksi se nirsoili paljon, saattoi päivän aikana syödä vain neljäsosadesinkin, mikä tietysti mös selittää hieman laihuutta. Sille ei vaan ruoka maistunut. (Tai olisi se nameja syönyt, mutta en kuitenkaan halunnut opettaa sitä liian nirsoksi.)

Siksi päätin että ruokaa täytyy vaihtaa, nykyinen ei vain sovi. Kiinnostuin raakaruokinnasta, mutta pari kompastuskiveä tuli vastaan - raha ja tila, sekä se että onhan se astetta vaikeampaa, kuivaruokaa voi antaa vain että nappulat kuppiin ja se on siinä. Ajattelin, että kokeillaan sekaruokintaa, ja jos se toimii hyvin, yritän perehtyä aiheeseen enemmän ja ehkä kokeilla ihan raakaruokintaa. 

Eilen siis astelin Mustiin ja Mirriin ruokaostoksille. Ostin Royal Caninin Mini Junior -nappulaa (ihan vaan sen takia, että saatiin siitä näyte erkkarissa ja Jedi tykkäsi hirmuisesti, toimi ihan naminakin!) sekä muutama Maukas-pötkö. Pistin kuppiin siivun liha-sisäelin-kasvissekoitusta ja sekaan vähän nappulaa, ja kuppi ihan nuoltiin tyhjäksi! Aloin melkein ja huutamaan hallelujaa, koska se nirsoilu on ollut todella ärsyttävää. Tällä hetkellä mennään siis niin, että kuppiin tulee suuri osa lihaa + vähän nappulaa, ja sitten namina ja aktivointipalloissa, aarteenetsintäleikeissä ym. tuota nappulaa. Meillähän on ANF pentunappulaa sekä Brit Care Activity nappulaa yhteensä vielä varmaan viisi kiloa jäljellä, että kestää jonkun aikaa ennen kuin loppuvat, mutta kyllä ne näyttävät siinä ruoan seassa menevän, onneksi.

Samalla aloitin tarkemman painon tarkkailemisen, joka viikko on punnitus. Alkupaino 5,2 kg. Toivotaan että nyt alkaa vähän painoa kerääntymään! Ainakin olen todella toiveikkaalla mielellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti