maanantai 6. marraskuuta 2017

Lokakuun menot ja meiningit

Lokakuu tuli ja meni. Siihen mahtui aika paljon kehäilyä ja vähän agilitya, mutta myös Jedin synttärit! Pieni enkelini on jo viisivuotias. <3 Kyllä nyt kun on ppentu kontrastina huomaa, kuinka järkevä, kiltti ja luotettava Jedi nykyään on.


Samaan aikaan Lokillekin tuli ikää täyteen jo 5 kuukautta. Korkeutta on nyt 36 cm. Vähän on kasvu hidastunut, mutta aika reilunkokoinen siitä vaikuttaisi tulevan. Lokille oltiin varattu jo eläinlääkäri katkenneen maitokulmurin poistoon, mutta juuri sopivasti pari päivää ennen sitä se lähtikin ihan itsestään irti. Hampaita onkin tippunut sen suusta kuin plussapalloja, ja helppo on ollut niitä laittaa
liikkeelle kun se taistelee leluista niin intohimoisesti. :D Vielä on yksi maitokulmuri paikallaan, ja kun muut lähtivät todella helposti ennen kuin uusia oli edes näkyvissä, veikkaan, että se joudutaan vielä poistattamaan. Uusi hammas on jo tukevasti näkyvissä, mutta maitohammas ei liikahdakaan.


Kehissä tuli pyörittyä kahden mätsärin verran. Sekä Jedi että Loki ovat olleet tosi nätisti ja esiintyneet hienosti, ja tässä syksyn aikan molemmat ovat aina olleet sijoituksilla vaikka on ollut isojakin luokkia. :) Paljon on siis palkintoja tullut kotiin! Ensin oltiin Porvoossa 14. päivä, siellä Jedi oli punaisten neljäs ja Loki punaisten kolmas. Siitä heti seuraavana päivänä suunnattiin Kotkaan, jossa Jedi taas punaisissa neljäs. Loki taas pisti todella parastaan ja voitti punaiset ja oli lopulta BIS3. <3 Vähän naureskelin, että vihdoin jossain todella arvostettiin, miten mielettömän hienosti Loki menee vaikka se on vielä niin vauva. Ainakin omasta mielestäni pentukehässä on aika eri asia, onko koira vasta neljä kuukautta vanha vai jo melkein sen vuoden... :) Mutta kaikilla tuomareillahan on tietysti omat mielipiteensä! Tärkeintä tietysti pitää hauskaa ja itse olen pennusta ollut joka kerta ihan super ylpeä.

Mätsärin järjestäjien ottama kuva 

Mätsäriviikonloppu olikin hyvää loppuharjoittelua Lokin ensimmäiseen näyttelyyn Lahdessa 29. päivä. Ihan ekaksi pitää kyllä taas hehkuttaa tuota pentua, kun se on vaan kaikkialla niin mahtava <3 Hirveästi koiria ja melua ja ahtaat tilat, mutta silti se on ihan koko ajan vain fokus minussa ("mitä tehdään, sano mitä mun pitää tehdä niin tottelen") tai jos mitään ei tapahdu, se osaa ottaa ihan vaan rennosti. Jedi oli tuossa iässä täysin erilainen!


Aika kauan olikin pelkkää odottelua, kun kehät olivat reilusti yli tunnin myöhässä. Sitten kun kehässä pyörähti sen kahden minuutin verran, niin tuli taas vähän kyseenalaistettua koiraharrastuksen mielekkyyttä. :D Noh, sai Loki ihan hyvän arvostelun kuitenkin!


5kk. Hyvän kokoinen. Hyvin kehittynyt rintakehä ikäisekseen. Sopusuhtainen luusto. Hyvin kulmautunut. Kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Saksipurenta, maitohampaita. Pentukarvaa. Kantaa häntää ylhäällä liikkeessä. Oikeanlaiset korvat. Avoin ja luoksepäästävä. -PEK2

Ei se häntä toki yhtään ylhäällä ole... :D 
Loki oli toinen kahdesta pikkupennusta ja kunniapalkintoa ei tullut. Vähän ihmettelin, koska mielestäni tuo arvostelu on lähinnä kehua. :) Mutta onhan Loki vielä ihan vauva ja tietysti esimerkiksi hännänkanto vähän pilaa yleisvaikutelmaa. Lokihan kantaa häntäänsä usein ihan kippuralla selän päällä, seistessäkin - etenkin jos sillä on kivaa, eli aina kun sen kanssa treenaa jotain, kuten kehässä :D Kun itse olen liikkeessä neutraali, niin se on vähän alempana, ja seistessä sen saa alas ihan vain laittamalla. 

Joka tapauksessa oli sen verran kivaa ja Lokia kehuttiin sen verran paljon, että mepä lähdetään messariin! Helsinki Puppy Show kutsuu. Siellä varmaan onkin ihan aavistuksen enemmän hälinää...


Vähän ollaan agilityakin tehty! Jedi pääsi "synttärilahjana" Kylliäisen Katin koulutukseen 21. päivä. Ollaan hänen opissaan oltu aiemminkin, vuosi sitten oli koko syksyn kestävä koulutuspaketti. Mielestäni todella mukava ihminen ja loistava kouluttaja. Tällä kertaa oli kunnon juoksurataa. Sain aika paljon itsevarmuutta omaan liikkumiseen ja siihen, että ehdin kyllä ohjauksiin. Jedikin kulki tosi kivasti.

Siitä olikin siis hyvä lähteä kisoihin viikkoa myöhemmin! Lahdessa juostiin kolme rataa. Ekalla radalla putki-puomi-erotteluei toiminut, toiselta saatiin aika kummallinen putkikielto - Jedi oli melkein menossa, kun kääntyi pois. Vika rata oli hypäri ja näytti kaikkein kinkkisimmältä, mutta mepä tehtiinkin nolla! Ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Sijoitus ihan hienosti kovassa seurassa neljäs. :)Olin ihan varma, että lopussa putkien välinen osuus on meille täysin mahdoton, mutta selvittiin. <3


Ollaan myös ehditty käväistä Repovedellä ja Loki näki ensimmäistä kertaa lunta! Vähän siis kuvia lopputunnelmiin - pitäisi ehkä päivittää useammin niin ei tuntuisi aina että on miljoona asiaa kirjoitettavana.

2 kommenttia:

  1. Ihana Loki! Se on kyllä tosi kivan näköinen jo tässä vaiheessa, toivottavasti pääsen näkemään sen livenäkin vielä jonain päivänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä vaan ihan hirmu ihana, niin ulkonäöltä kuin luonteelta. <3 Jospa vielä joskus satuttais samaan tapahtumaan. :)

      Poista