maanantai 11. toukokuuta 2015

Haastellaan

(Liityin Blogloviniin ja jotta voin laittaa tämän blogin omakseni piti tällainen linkki heittää!    Follow my blog with Bloglovin  Sitäkin kautta voi siis seurailla tätä blogia. :) ) Maaliin kastetut hännänpäät -blogi heitti meitä haasteella. Varsin sopivaan aikaan, koska eipä mulla tässä muutakaan kirjotettavaa olisi. Koulukiireet vie paljon aikaa ja siksi pidetään agilitystä vähän taukoa. Ainoa tapahtuma on ollut se viimeviikkoinen koulutus, josta ehkä saan kohta videot ja voin vaikka jotain tännekin raapustella!
 

Mutta se haaste: siis 11 kysymystä ja sitten pitäisi keksiä 11 omaa kysymystä, joilla haastaa seuraavat 11 blogia!

1. Lenkkeilettekö paljon metsässä?
- Tämä riippuu paljon vuodenajasta, kesällä melko paljon, talvella vähemmän. Sietäisi kyllä lenkkeillä enemmänkin, etenkin vaikeammissa maastoissa. Meillä on pari vakkaripaikkaa, toinen soista maastoa ja toinen hiekkakuoppia, niihin on vähän enemmän matkaa mutta kyllä se olisi sen arvoista. Tässäkin on hieman esteenä oma alaikäisyys, kun tarvisi vanhempien kyytiä. Tässä on lähempänäkin metsää, mutta se on aika sellaista tylsää ja tasaista maastoa, toki parempi sekin kuin asvaltti. In conclusion, liian vähän.
 

2. Kuinka usein harjaat koirasi?
- Jedillä on nyt ollut vuosisadan karvanlähtö joten tässä viikon verran ihan päivittäin. Normaalisti ehkä kerran parissa viikossa. 
 
3. Tykkääkö koirasi uimisesta?

- Kyllä Jedi ainakin oppi tykkäämään, viime kesänä ensin ahkerasti kannoin sitä syvemmälle ja pikkuhiljaa se alkoi itsekin uskaltautua, niin että loppukesästä se saattoi pulikoida vartinkin putkeen. Saa nähdä mitä se tänä vuonna sanoo, muistaako vielä mitä siellä vedessä tehdään vai täytyykö pitää toinen uimakoulu. Mun mielestä uiminen on niin hyvää liikuntaa koiralle että laitan Jedin kyllä uimaan joka tapauksessa. 
 
4. Montako pantaa koirallasi/koirillasi on?

- Taitaa olla neljä. Tai viisi jos vanha pentupanta lasketaan mukaan. Niistäkin yksi on saatu lahjana. Valjaita on kahdet. En ole niinkään "pantafriikki", jos ostovimma koiratarvikkeisiin tulee niin ostan leluja.
 

5. Haluaisitko muuttaa jotain koirassasi? Mitä?
- Ainakin tahtoisin Jedin olevan ihan pohjattoman ahne! Mutta joo, tätä on itse asiassa tullut aika usein pohdittua. Periaatteessa kyllä - tahtoisin että Jedissä olisi ihan hieman enemmän taistelutahtoa, vähän enemmän vauhtia, vähän enemmän röyhkeyttä ja noh, sitä ahneuttakin; siis vähän enemmän sitä harrastuskoiran potkua. Mutta toisaalta, tykkään siitä kuinka Jedi on kuuliainen ja aika rauhallinen. Se on niitä koiria että kun sanotaan istu niin sitten myös istutaan, eikä se esimerkiksi ole koskaan ottanut minun liikkeestäni häiriötä mm. pysäytyskontaktien kanssa. Jos se olisi vähän vauhdikkaampi, se ei välttämättä malttaisikaan niin hienosti. Loppujen lopuksi Jedi on harrastuskoirana ollut paras mahdollinen ensimmäiseksi koiraksi, se on rauhallinen ja kiltti, mutta menee kuitenkin suht lujaa. Jos se olisi ihan raketti, olisin ollut itse ihan hukassa kun alkeita opetellaan. Että siltä kantilta en ehkä kuitenkaan muuttaisi Jedissä mitään. Lisäksi, sitä saa mitä vahvistaa, uskon että Jediinkin saa vähän lisää vauhtia ja röyhkeyttä kun sen itsevarmuus kohenee. Ollaanhan me kuitenkin vasta agilityuran alussa.
 
6. Minkä rotuisen koiran haluaisit seuraavaksi?
- Varmaan sheltti sen takia, että onhan noi nyt vaan niin mahottoman helppoja ja monipuolisia, ja mulle on kerääntynyt ihan kiva kokonaiskäsitys mm. siitä, millaiset suvut ovat omaan mieleeni. Toisaalta tuntuu vähän että mun ihannesheltti eroaa aika paljon siitä millainen on rotutyypillinen sheltti, oma ihanteeni on siis sosiaalinen, taistelutahtoinen, hyvällä moottorilla ja hermoilla varustettu sheltti, tietysti toimivalla, sporttisella ulkomuodolla. Siksi olen pyöritellyt päässäni esimerkiksi parsonia ja koikkeria. Mutta niissä on se vika että ne eivät ole paimenkoiria. En siis ihan tiedä.


7. Lempiharrastuksesi koirasi/koiriesi kanssa?
- Kaipa se agility, ei me nykyään muuta harrastetakaan. Toko on jäänyt siitä syystä että noh, se vaan on tylsää :D


8. Onko sinulla "inhokkirotua"? Mikä?
- Enpä oikein tiedä. Kai se oikea vastaus tähän on että ne sairaalloiset, kuten nyt vaikkapa englanninbulldoggi. Noin muuten olen sitä mieltä että suurempi merkitys on yksilöllä sekä omistajalla. 

9. Mikä on paras hetki päivästä koirasi/koiriesi kanssa?
 - Jaa'ah. Ehkä se kun tulen koulusta kotiin ja Jedi on riemuissaan, tai sitten vähän myöhemmin kun pääsen viemään sitä lenkille tai treeneihin.


10. Pidätkö paimenkoirista?
- Juu. Jedi on ainakin sellainen helppo ja ihana pikku paimen, ei lähde koskaan kauas minusta ja löytyy sitä "emäntäni on jumalani" -asennetta. 
 
11. Mikä on lempikoirablogisi?

- Näitä on monia, aika vaikea sanoa. Noin yleisesti minua kiinnostaa eniten shelttikasvattajien blogit sekä agilityaiheiset. En nyt osaa erotella, mikä olisi se yksi ja paras.Sitten pitäisi haastaa 11 muuta blogia. En nyt keksinyt kuin 7, kun aika monessa blogissa jonka olisin voinut haastaa onpi tämä vastikään tehty. :D

A-team
Tinkan elämää
Kun koira tuli kotiin
Pienet prinsessat ft. Paavo
Puikkonokka
Tassutellen
Nero ja Sora 

Ja kysymyksiä.

1. Miten kuvailisit omia koulutusmetodejasi?
2. Mitkä ovat koiranomistamisen huonoimmat puolet?
3. Entäpä parhaat?
4. Olisiko koirien jalostuksessa Suomessa mielestäsi jotain muutettava tai parannettavaa?
5. Mitä koirasi syö(vät)?
6. Kuinka paljon olisit valmis laittamaan koiraan rahaa, mikäli se loukkantuisi ja parantumisesta ei olisi mitään takeita?
7. Kuinka paljon panostat bloggaamiseen?
8. Kuinka paljon opetat koirallesi ns. turhia temppuja?
9. Millainen suhde sinulla on koirasi/koiriesi kasvattajiin?
10. Kuinka paljon lenkkeilette päivittäin?
11. Lempikoirarotusi pelkästään ulkonäön perusteella?

5 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! :)

  Mä oon kyllä sun kanssa siinä mielessä samassa tilanteessa, että oma ihannesheltti ei liippa rotumääritelmän ihannetta läheltäkään :D Mutta kun kerran on hurahtanut, niin mihinkä sitä tästä pääsisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shelties are like potato chips: you can't have just one, vai mitenkäs se menikää... :D

   Poista
 2. Juuri vähän aikaa sitten tein tällaisen 11 kysymystä -haasteen! :D no eipä tuo mitään, tehdään uudestaan :D kiitos haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miä niin yritin kattoo ettei menis kellekää joka vast ois tehny! :D no mut voihan sen jättää vaikka roikkumaa vähäks aikaa jos ei heti innosta taas tehä :)

   Poista
  2. haha :D juu, eipä tällä varmaan mikään kiire ole ;)

   Poista