tiistai 31. joulukuuta 2013

No mutta mitäs sitten ensi vuonna

Vuosi vaihtuu ja joka toisessa koirablogissa luetellaan seuraavan vuoden tavoitteita. Näin teemme mekin! On sitten vuoden päästä valtavan hauskaa katsoa, kuinka hyvin me näistä tavoitteista suoriuduttiin. Missä ylitetään odotukset, missä epäonnistutaan surkeasti ja nauretaan sille kuinka naiivi olin vuotta nuorempana ...? Hah, ehkä kuitenkin toivotaan tuon ensimmäisen täyttymistä ja pysytään positiivisina.


Harmittaa kyllä etten viime vuonna suunnitellut mitään, mutta eipä minulla ollut silloin mitään suunniteltavaakaan. Himmaillaan kotona ja opitaan tavoille. En kyllä silloin olisi voinut kuvitella missä me ollaankaan nyt! Toukokuun lopulla kirjoitin kesän suunnitelmista näin: Suunnitelmissa on mätsäreitä ja tokossa sekä näyttelytreeneissä käymistä, vähän olen suunnitellut että voisi käydä agilityäkin treenamassa pentu- tai alkeiskurssin. Ihan vain meidän molempien iloksi, tosin eihän sitä koskaan tiedä vaikka 
innostuisimme molemmat siitä! 
 Ja nyt on agilitystä tullut meidän rakkain ajanviettotapa ja tokokin on aika lailla hienomman näköistä kuin tuolloin olisi edes ajatellut.



Noh, itse asiaan siis. Mitä tavoitteita asetan meille ensi vuodeksi?


  • Jedille lisää lihasta ja painoa. Tämä on ihan tärkeimpänä. Parin viikon sisään Jedi on laihtunut taas hirveästi (paino 6,3 kg), kun se jostain syystä piti paastoa. Totta puhuen tuo koira on tällä hetkellä niin luuta ja nahkaa että minua ahistaa kun ajattelenkin asiaa.
  •  Luustokuvissa käyminen, tammi- tai helmikuussa.
  • Arkielämässä: ohitukset ja luoksetulo vielä    paremmiksi. Jedi tulee varsin mallikkaasti luokse, mutta on tässäkin parantamisen varaa. Ohitukset sen sijaan vähän niin ja näin, Jedi ottaa aina hirveästi kierroksia vastaantulevista koirista vaikka ajoittain ihan nätisti ohittaakin.
  • Agilityssä: kaikki esteet valmiiksi, A:lle juoksukontaktit, vauhtia ja irtoamista, ehkä käydään mölleissä ja jos oikein hurjiksi ruvetaan niin ehkä jopa virallisissa starteissa? Saa nähdä, sillä sen aika koittaa vasta sitten kun minä luotan Jediin ja itseeni tarpeeksi.
  • Tokossa: Alon liikkeet kuntoon, tällä hetkellä hyppyä lukuun ottamatta kaikki on ainakin aluillaan. Lisäksi voisi noudon ja kaukot saada mallilleen. Käydään jatkoryhmän treeneissä. Ennen kaikkea, pidetään hauskaa ja tehdään tokosta yhtä kivaa hommaa kuin agilitystä.
  • Kierretään kaikki mahdolliset mätsärit koska se on niin hauskaa! ;) Näyttelyissä käydään ainakin alta kahden viikon päästä Lahden ryhmiksessä (hui) ja riippuen siitä miten siellä pärjätään niin muissakin. Tästä nyt on hankala mitään tavoitteita laittaa, koska enhän minä pysty tuon koiran ulkomuotoon vaikuttamaan, paitsi ehkä harjaamalla sen oikein nätiksi. :D
  •  Joko Dobo-kurssille osallistuminen tai sitten ostan välineet kotiin.
  •  Ennen kaikkea pidetään hauska vuosi yhdessä! Ja nautitaan siitä että Jedi on vielä ainoa koira taloudessa... ;)

Kuvat eilisistä aksatreeneistä, kiitos Miralle kuvaamisesta!

1 kommentti:

  1. Ihana blogi sulla.
    Voisitko käydä kurkkaamassa minun sheltti blogin?
    http://shetlanninlammaskoirasanni.blogspot.fi/?zx=56cddf372ef46c43

    VastaaPoista