torstai 6. kesäkuuta 2013

Niin paljon tekemistä

On tapahtunut niin paljon, mutta en ole päässyt kirjoittelemaan, koska tietokone on ollut huollossa. Varoitan siis mahdollisesta jaarittelusta ja pitkästä, sekavasta tekstistä.

Maanantaina kävimme näyttelyharkoissa. Kuuman sään vuoksi paikalla oli vain viisi koiraa, kolme pienissä. Tuli siis mukavaa tehotreeniä! Jedi meni erittäin hienosti kuumasta säästä huolimatta ja ohjaaja kehui että selvästi ollaan harjoiteltu. Pöydällä ollessa vetäjä kysyi että tämähän oli siis tyttö. -Eeei, kun poika. -Aijaa, sillä on karvaa niin paljon etten tajunnut edes kopeloida. Juu, täällähän ne on! :D Sukupuolileima hukassa? Jepu sai muuten taas kehuja kauniista turkista ja korvista, melkein joka mätsärissä tuomari mainitsee jommankumman!

Tiistaina käytiin vihdoin tokossa. Tunnin ohjelmassa oli sosiaalistamista, kontaktiharjoitteita, luoksetuloa sekä rauhoittumista. Sosiaalistamisessa tehtiin sitä perinteistä "pujotellaan muiden koirakkojen välistä" -juttua, mikä ei sujunut ihan niin hyvin kuin mahdollista... Osittain Jedi meni ihan nätisti, mutta ei silloinkaan vilkaissutkaan minuun vaan tuijotti eteenpäin. Ehkä se kuitenkin riittää, sillä kadulla ohituksissakaan en ole siltä vaatinut katsekontaktia. Paikallaan pysyminen muiden pujotellessa sujui parremmin, ja Jedi napitti hienosti minua (suurimman osa ajasta) silmiin.
            Kontaktiharjoitteissa Jedi sen sijaan loisti ja sai kehuja ohjaajalta. "Extrana" pyysin Jediltä ihan perusasentoa, vaikka tunnilla harjoiteltiin ihan vain katsetta. Siitäkin saimme kehuja.
           Luoksetulo oli aika mielenkiintoinen... :D Ohjaaja piti Jedistä kiinni, kun minä juoksin kauemmas ja kutsuin Jedin luokse. Katsoin että voi että, sieltä se tulee niin lujaa että, hiaaano poika! Mutta sitten se menikin ohi. Kääntyi takaisin ja meni taas ohi... sitä jatkui vähän aikaa, kunnes lopulta tuli ihan luokse. Syy oli siinä, että Jedin hihna raahasi perässä, ja se veti siitä vähän kierroksia ja alkoi riehua sen kanssa. Muiden kanssa naurskeltiin, ettei helle paljoa paina :D
          Rauhoittumisharjoitukset eivät menneet enää ihan putkeen, koska oli ollut kuuma päivä, olimme ihan auringon alla ja Jedi oli väsynyt ja janoinen. Toistin ne sitten kotona ja ne sujuivat ihan nappiin.
          Vielä ehdin kaksi kertaa käymään tokossa, sitten on rippileiri ja sen jälkeen toko jää kesätauolle. Aion käydä näissä ihan aloittelijoiden tunneilla nämä kerrat ja sitten syksyllä mennä jatkoryhmään. Hitaasti, mutta varmasti aion tässä asiassa edetä, koska ei meillä ole edes mitään kisa-aikeita.

Keskiviikkona lähdettiin Manupojan ja Miran kanssa kesäreissulle Lahteen mätsäriin, koska se oli mäyräkoirakerhon järjestämä ja paras mäyräkoira palkittaisiin! Menimme samalla kyydillä ja minua hieman pelotti aluksi, miten automatka sujuisi.


Kuten kuvista näkyy niin ihan nätisti ne pojat olivat :)

Itse mätsärikin meni aika mukavasti, sekä Jedi että Manu saivat punaisen nauhan mutta Manu ei kuitenkaan sijoittunut. Jedi tuli hienosti punaisten kakkosiksi. Palkinnoksi tuli taas pokaali ja ruusuke, sekä koiran juomapullo (joka tulee varmasti käyttöön) muovinen ruoka-astia (sen voi viedä mökille) ja, kaikkein huvittavinta, Helsinki Winner 2012 -paita koossa XL. No, sitä voi käyttää yöpaitana.

Paras mäyräkoira -kisassa Manu ei pärjännyt, vaikka se oli kyllä kaikkein komein ja persoonallisin makkara siellä. Sokea tuomari ;)










Vähän aikaa sitten vaikutti siltä, ettei mätsäreitä olisi koko kesäkuussa mutta kohta on tulossa varsinainen putki ;)

Vielä pieni ilonaihe loppuun, maanantaina päästään kokeilemaan agilityä! Ihanaa että päästiin näin aikaisin, ajattelin että joskus syksyllä alkaisi pentu-/alkeisagilitykurssi mutta päästiin nyt ihan yksityisoppiin. Saa nähä miten Jepulla menee kun en ole sen kanssa mitään pohjatyötä tehnyt, ts. harjoitellut mitään irtoamista yms.

2 kommenttia:

  1. Onpa teillä mennyt tässä(kin) mätsärissä hienosti! :) Mua kanssa himottais jo kovasti lähteä Noppapojan kanssa mätsärihommiin, mutta vielä pitäis muutama viikko odotella tehosterokotuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yleensä nää menee meillä sen takia hienosti kun osallistujia on aina niin vähän ;)

      Poista