torstai 31. joulukuuta 2015

Pitkästä aikaa

Tai no, pitkästä ja pitkästä. Loppujen lopuksi eihän tässä ole kuin päälle kaksi kuukautta kun viimeksi  kirjoitin - mutta aika pitkältä ajalta se silti tuntuu.

En ole myöskään kuvaillut, joten kuvat aika surkeaa puhelinlaatua. Pahoittelut!

Tällä väliajalla ollaan enimmäkseen taukoiltu. Omassa elämässäni on ollut pienoisen agilitymasennuksen lisäksi kaikenlaista kivaa ja vähemmän kivaa kommellusta, jotka ovat vieneet treenimotivaatiota entisestään. Mutta mikäpä tässä, kunnon tauko aina silloin tällöin tekee ehdottomasti vain hyvää.

Marraskuussa ehdittiin käydä vielä kamppailemassa seuranmestaruuksista. Nekin meni vähän miten meni kun siinäkin kohtaa oltiin jo pari viikkoa oltu tekemättä aksahommia. Loppujen lopuksi, kolmansina tultiin kotiin! Karsintaradalta saatiin nolla, toiseksi nopeimmalla ajalla. Kokonaistuloksen saamiseen olisi pitänyt saada tulos myös toiselta radalta, no ei saatu, mutta kun tuloksen saaneita oli vain yksi niin toisen ja kolmannen palkinnot jaettiin karsintaradan perusteella. En valita!

Käväistiin myös vuoden viimeisissä treeneissä ihan vain joulun kunniaksi! :D Ne menivätkin yllättävän hyvin. Erityisen yllättynyt olin siitä että Jedi kääntyi todella hyvin! Taisi tehdä tauko hyvää. Pitäisi vaan tämän linjan jatkossakin.


Siinä nopeat kuulumiset. Koska vuosi vaihtuu ja tämä on tyypillinen koirablogi, on tavoitteiden katsastusaika!

Viime vuonna asetin tavoitteeksi:

 • Jedille parempaa lihaskuntoa 
 • kontakteista varmat ja nopeat
 • kepeistä nopeammat
 • osallistutaan myös agilityradoille ja kisataan ahkerasti
 • noustaan kakkosiin
 • enemmän muunlaistakin aktivointia, muutama metsäjälki
 • ennen kaikkea pidetään  hauskaa yhdessä ja pysytään molemmat terveinä ja hyväkuntoisina.

Osa täytettiin, erinomaisestikin, osaan jäi vähän toivomisen varaa. Ei tehty yhden yhtä metsäjälkeä ja tuo muunlainen aktivointi oli muutenkin hyvin heikonlaista... Kepit ja kontaktitkin tulivat kyllä paremmiksi mutta en ole vieläkään tyytyväinen. Ehken koskaan tule olemaankaan, onhan tämä laji vähän loputon suo!

 Lihaskuntoa Jedillä sen sijaan on varsin mukavasti, ainakin viime vuoteen verrattuna - onhan toki tälläkin saralla melkein aina parantamisen varaa. Kisattiin ahkerasti ja noustiin kakkosiin, ja vähän enemmänkin! Tulokset eivät ole minulle todellakaan tärkeintä, enkä tuotakaan tavoitetta asettanut veren maku suussa, vaan sellaisena pienenä persukseen porkaisijana. Olisin silti hyvin tyytyväinen, vaikka kisattaisiin vieläkin ykkösissä. Tärkeintä on tuo hauskanpito ja että me molemmat nautitaan, sekin on onneksi toteutunut. Ollaan tehty juuri sen verran, että meillä on ollut hauskaa yhdessä. Silloin kun ei tunnut treenaamiselta niin paras on olla treenaamatta. Nyt taas tauon jälkeen on fiilis että ollaan valmiita palaamaan agilityn pariin :)

Mitäpä sitä sitten keksisi ensi vuodeksi? Jotain tavoitetta olisi mukava olla...


 • SM-nollat kasaan. Itse osallistuminen on vielä vähän niin ja näin, mutta jos siltä tuntuu niin olisi kiva että se olisi mahdollista. Jos ei, niin sitten vaan jätetään karkelot välistä.
 • Kivoja, ehjiä ratoja. Sertit on kyllä ihan mahdollisia jos saadaan pakka kunnolla kasaan, joten se taas tällaisena pienenä ehkä-tavoitteena.
 • Enemmän metsälenkkejä!
 • Omistajan kunto ja elämäntavat paremmiksi
 • Jedillekin parempaa kuntoa
 • Pidetään agility jälleen ja edelleen kivana ja stressittömänä harrastuksena. Jos ei huvita, niin ei huvita!

Ja kaikille lukijoille oikein hyvää uutta vuotta! Pitäkää karvakamuista huolta tänä paukkeen päivänä!Niin ja tällainen pieni jälkikirjoitus vielä, että minähän pidin viime vuodelta kirjaa siitä kuinka paljon agility maksaa. Koko vuoden kuluiksi tuli 1 381,40 €. Sillähän saisi jo shelttipennun! Aika paljon enemmän tosiaan meni rahaa kuin olisin kuvitellut, etenkin kun loppuvuosi taukoiltiin varsin ahkerasti.

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea pitkästä aikaa teidän kuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) jospa tässä vuoden lähdettyä käyntiin olisi meillä enemmän mistä kertoa ja itselläkin kirjoitusintoa :D

   Poista
 2. Kovasti iloa ja hauskoja hetkiä alkaneeseen vuoteen!

  En uskalla miettiä kuluja koirien osalta. Meillä ei mene kisamaksuihin niinkään, mutta ruokaan menee ihan reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toki samoin sinne!

   Joo joskus jos tekisi listaa ihan kaikista koiramaisista kuluista niin varmaan loppusumman nähtyäni pyörtyisin. :D Vaikkei tuo pieni sintti hirveästi ruokaa kulutakaan!

   Poista