tiistai 30. joulukuuta 2014

Mennyt vuosi

Parhaat uutiset heti alkuun:
Varsin hieno rivi, etten sanoisi!Täytyy sanoa että olen todella tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Oikeastaan kaikki tavoitteet tuli täytettyä, osa jopa upeasti. Pieni katsaus siihen mitä vuosi sitten asetin tavoitteiksimme.


  •   Jedille lisää lihasta ja painoa. Tämä on ihan tärkeimpänä. Parin viikon sisään Jedi on laihtunut taas hirveästi (paino 6,3 kg), kun se jostain syystä piti paastoa. Totta puhuen tuo koira on tällä hetkellä niin luuta ja nahkaa että minua ahistaa kun ajattelenkin asiaa.

 -Jedillä on nyt enemmän massaa ja se painaa melkein kilon enemmän kuin tuolloin vuosi sitten. Lihasta sille toki saa tulla, mutta enää en luonnehtisi sitä sanalla laiha. 

  •   Luustokuvissa käyminen, tammi- tai helmikuussa.

-Jopa kaksi kertaa! 

  • Arkielämässä: ohitukset ja luoksetulo vielä    paremmiksi. Jedi tulee varsin mallikkaasti luokse, mutta on tässäkin parantamisen varaa. Ohitukset sen sijaan vähän niin ja näin, Jedi ottaa aina hirveästi kierroksia vastaantulevista koirista vaikka ajoittain ihan nätisti ohittaakin.

-Sanoisin, että molemmat ovat varsin hyvällä mallilla. Ainakin kun Jedi liikkuu minun kanssani. Jedi on oppinut miten toimia eri ihmisten kanssa, muun perheen kanssa lenkkeillessään se saattaa joskus rähistä muille koirille mutta ei ikinä minun kanssani. Luulisin, että se luottaa minuun enemmän ja tietää ettei sen tarvitse rähistä, sillä jos joku koira tulisi päälle niin minä hoitaisin tilanteen. Muihin se ei ihan yhtä paljon luota.

  • Agilityssä: kaikki esteet valmiiksi, A:lle juoksukontaktit, vauhtia ja irtoamista, ehkä käydään mölleissä ja jos oikein hurjiksi ruvetaan niin ehkä jopa virallisissa starteissa? Saa nähdä, sillä sen aika koittaa vasta sitten kun minä luotan Jediin ja itseeni tarpeeksi -Agilityssä mentiin niin paljon pidemmälle kuin mitä tuolloin olisin kuvitellutkaan! Vuosi sitten en oikeastaan vielä ajatellut kisaamista ja pidin meitä vielä liian osaamattomina mölleihin. Huhtikuussa sitten tuli kouluttajalta patistusta mölleihin ja tajusin että ei meillä ole mitään hävettävää ja että ollaan jopa aika hyviä. Ahkerasti treenattiin ja elokuussa mentiin ekoihin virallisiin, mikä oli ollut vain todella utopistinen ajatus ja puolivitsillä tehty tavoite. Mutta niin sitä vaan syttyi kipinä kilpailemiseen ja saatiin jopa ensimmäinen LUVA! Jedi on niin valtavan kiva kisakaveri, ei ole koskaan vierastanut muita paikkoja tai ottanut liiaksi häiriötä kisatilanteesta, vaan aina tekee täysillä hommia. Mitä A:n juoksukontaktiin tulee, se kyllä oli jotenkuten olemassa mutta ei toiminut. Ehkä myöhemmin sen ehtisi opettaa ihan kunnolla, sitä ennen mennään pysäytyksellä.

  • Tokossa: Alon liikkeet kuntoon, tällä hetkellä hyppyä lukuun ottamatta kaikki on ainakin aluillaan. Lisäksi voisi noudon ja kaukot saada mallilleen. Käydään jatkoryhmän treeneissä. Ennen kaikkea, pidetään hauskaa ja tehdään tokosta yhtä kivaa hommaa kuin agilitystä.

-Tokonkin tavoitteet on vähän niin kuin täytetty... :D Hauskaa ainakin pidettiin, käytiin jopa yksissä jatkotason treeneissä ja kyllä se osaa alon liikkeet sekä noudon ja kaukot. En tiedä miten tokon käy jatkossa, välillä lenkin jälkeen teetän Jedillä pieniä seuraamiskuvioita ja se tekee innoissaan töitä lapaspalkasta. Mutta en usko että meidän kummankaan motivaatio riittää tokon tavoitteellisempaan treenaamiseen, agility on se meidän juttu.


  •  Kierretään kaikki mahdolliset mätsärit koska se on niin hauskaa! ;) Näyttelyissä käydään ainakin alta kahden viikon päästä Lahden ryhmiksessä (hui) ja riippuen siitä miten siellä pärjätään niin muissakin. Tästä nyt on hankala mitään tavoitteita laittaa, koska enhän minä pysty tuon koiran ulkomuotoon vaikuttamaan, paitsi ehkä harjaamalla sen oikein nätiksi. :D

- Käytiin useissa mätsäreissä, varsin voitokkaastikin. Myös kolmessa näyttelyssä pyörähdettiin.

  •   Joko Dobo-kurssille osallistuminen tai sitten ostan välineet kotiin.

-Ostin välineet. Vielä kun ehtisi tutustua kirjaan tarkemmin ja doboilla vähän ahkerammin.

  •  Ennen kaikkea pidetään hauska vuosi yhdessä! Ja nautitaan siitä että Jedi on vielä ainoa koira taloudessa... ;)
 -Check! Toista koiraa ei näillä näkymin ole vielä moneen vuoteen tulossa vaikka vuosi sitten olikin valtava pentukuume. Jedissä on ihan tarpeeksi koiraa näihin tarpeisiin!

  

Tämän vuoden aikana mun ja Jedin välinen suhde on hitsautunut entistä paremmaksi, olen itse oppinut koirien kouluttamisesta hirveästi enemmän ja osaan olla rauhallisempi ja selkeämpi ja Jedi on yksinkertaisesti saanut järkeä päähänsä. Usein vanhoista koirista sanotaan että ne toimivat kuin ihmisen ajatus, minusta tuntuu että Jedi on sellainen jo nyt. Innolla odotan mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan. :)

 Ensi vuoden tavoitteista kirjoitan vähän myöhemmin. Tänään vielä vetäistään hallilla vuoden viimeiset treenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti