sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Jouluista treenaamista

Aksatauko loppu just nyt, ajattelin viime viikolla kun treeneihin luvattiin vauhtirataa ja pikkujoulutunnelmaa. Maanantaina sitten käväistiin vetämässä vähän rataa. Jedi oli valtavan innoissaan, mutta ei ihan niin sekaisin kuin pelkäsin. Ei siitä varmaan olisi huomannut että kuukauden tauko on takana. Välillä tuon koiran tietynlainen rauhallisuus, kai se sitten viittaa hyviin hermoihinkin, yllättää vaan yhä uudestaan. Treeneissä päästiin pureutumaan poispäinkäännöksiin/takaaleikkauksiin. Varsin kivasti alkoi lopussa ne jo luonnistumaan.

Perjantaina mentiin sitten vapaatreenaamaan minun joululomani alkamisen kunniaksi. Tässä sitä oikeasti huomasin kuinka tarpeellinen oli tuo tauon pitäminen, Jedi ei ole koskaan ollut noin innoissaan kun ollaan yksinään treenattu. Toki se on aina yhdessä puuhaamisesta tykännyt, mutta kunnon agilityvauhdit tulee yleensä vasta sitten kun on muita koiria kierroksia nostamassa. Keskityttiin hyppytekniikkaan ja vähän muuhun pieneen. Hyppytekniikasta perussarjaa ja etäisyyden sekä korkeuden arviointia. Tein jokaista niin että ensin kutsuin toisesta päästä, sitten juoksin rinnalla (molemmat puolet) sekä niin että lähetin lelulle. Jedi oli kaikilla kerroilla niin fiksoitunut leluun ettei eroja oikeastaan ollut, muuten kuin että kun olin kutsumassa niin vauhti oli hieman hitaampi. Pariin kertaan Jedi ponnisti ensimmäiseen hyppyyn liian korkealle ja kerran taisin kuulla pienen kolahduksen rimaan, muuten vaikutti ihan kelvolta tekemiseltä Jedin osalta.

Mähän en ole mikään hyppytekniikan asiantuntija ja näitä siis ihan vaan netin ohjeilla olen teettänyt, mutta varmaan parempi tämäkin kun ei mitään. Tosi kiva olisi joskus päästä ihan kunnon kurssille tai koulutukseen, oppisi katsomaan entistä tarkemmalla silmällä. Jos joku näkee kommentoimisen aihetta niin olisin todella kiitollinen valaisevista mielipiteistä.

Hyppytekniikan lisäksi ajattelin vahvistaa takaakiertoja ja vähän muitakin pieniä ohjauskuviojuttuja. En ollut niin kovin tarkkaan suunnitellut vaan oli vähän tajunnanvirtaa, mutta ainakin Jedi teki juuri niinkuin ohjasin vaikka välistä tajusinkin että hitsi, olis pitänyt lähettää toiseen päähän putkea. :D Poispäinkäännöksiä piti vähän muistutella kun este imi Jediä liian tehokkasti, mikä ei tokikaan ole huono juttu. Muuten Jedi yllätti todella postiivisesti mm. irtoamalla takaakiertoon aika kaukaakin. Videolta pisti silmään se että heiluttelen käsiä kohti taivaita aina välillä... Pitäisi koittaa päästä siitä tavasta eroon.Selkälausuntoja pitää vielä hetki odotella... Melkein joka päivä kävin Omakoirasta tarkastamassa että onko tullut laskua, kunnes se eräänä päivänä ilmestyi lisämaininnalla lausunto edennyt laskutukseen, ei voi enää maksaa verkkomaksuna. Päiväys oli samalta päivältä kuin minä sen huomasin! Kuinka äkkiä niitä pitäisi olla maksamassa että pystyisi netissä maksamaan... Kaiken lisäki on juuri joulupyhien aika eli postin tulossa saattaa kestää aika kauankin, etten vaan pääsisi pois tästä epätietoisuuden tilasta. Äh! Onneksi on sentään loma, eli aika menee tuplavauhtia normaaliin verrattuna. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti