perjantai 24. huhtikuuta 2015

Juostaan lujaa

Kirjoittelu on jäänyt vähän vähemmälle,  tekosyynä koulukiireet. Ei ole tullut myöskään otettua yhtään kuvia, enkä oikein tykkää kuvattomista postauksista kun omasta mielestä niitä on aika tylsä lukea. Tämäkin on siis nyt tylsä ja kuvaton kertomus, mutta ei voi mitään. Mutta varsin huima huomio tuli tehtyä, sillä nykyään on tällä meidän pikku blogilla jo 50 lukijaa! Varsin huisia. Nuo lukijamäärät vähän sahailee, välillä tulee lisää ja välillä joku jättää lukemisen, mutta mukavaa että näinkin montaa meidän elämä kiinnostaa :)

Meidän kesän projektiksi on valikoitunut juoksu-A. Sillä tulee (toivottavasti) säästymään useampi sekunti kisoissa. Mulla on epäilykseni että tämä tulee auttamaan myös puomin nopeuttamisessa, sillä se alkoi hitautua samaan aikaan kuin aloin pysäyttää A-esteellä. Näin ensimmäisen treenikerran jälkeen on varsin mukavat fiilikset uskon että meillä on mahdollisuus saada aikaan toimiva ja nopea suoritus. Nyt aluksi laitettiin A ihan matalaksi ja vain juoksutin Jediä. Meillä olisi ensi viikonloppuna kisat, joissa tarkoituksena on vielä pysäyttää Jedi A:lla. En usko että Jedi tästä hämmentyy sillä A oli nyt niin matalana. Näitten kisojen jälkeen sitten pidetään kunnon kontaktitauko ja kisataan vasta elokuussa. Mun piti itse asiassa nämäkin kisat jättää välistä, mutta tuli sellainen "mutta kun" -fiilis ja vähän ex tempore päätin että ei sillä nyt ole niin kamalasti väliä vaikkei kontaktit näissä kisoissa niin hyvin toimisikaan. Kokemuksen kannalta :)

lauantai 11. huhtikuuta 2015

0, 5, 0 = kohti kakkosluokkaa!

Tänään oli kisoissa sellainen varsin ihana fiilis, että me tehdään Jedin kanssa samaa rataa ja yhteistyö sujuu. Saatiin kolme varsin kelpoa rataa aikaan. Kontaktitkin toimivat paremmin mitä oletin, hitaasti muttei ihan niin kamalan hitaasti.

A-hyppyradalla vaikeinta oli kepeillemeno. Ajattelin että prkl, minä otan treenin kannalta ja teen takaaleikkauksen, meillä ei ole mitään hävittävää! Ja hyvinhän se sitten toimi. Vähän oli kaarratusta mutta muuten oikein kivasti meni rata, tästä 0 sijalla 2. Hyppyradaltahan meillä on jo nolla viime syksyltä, mutta kun katsoin tuloksia oli meidän perään kirjoitettu että LUVA. Noh, väliäkö hällä.



Toinen rata oli agilityrata. Rataantutustumisessa ajattelin puomin ja A:n välisillä hypyillä tehdä persjätön, mutta rataa odotellessa päätin vaihtaa sen valssiin. Persjättö olisi ehkä ollut kuitenkin parempi vaihtoehto, olisin päässyt liikkelle ehkä paremmin, nyt tuli kielto A:lle. Muuten rata sujui kivasti, ja tuloksena 5 sijalla 3.




Viimeisenä toinen agirata. Vähän meni kalasteluksi ja pelasteluksi, kun Jedi äkkäsi putken, mutta nolla se oli kuitenkin! :D Kontaktit olivat hitaat ja tuli hieman kaarratusta, joten nollan saaneista oltiin viimeisiä, sija siis kolmas. Niin, ja SERT! Kakkosluokka siis kutsuu.



Ihan ei kirkkaimmille palkintopalleille ylletty, mutta kakkosluokassa sitten räjäytetään täydellisillä kontakteilla ja käännöksillä niin ei aikaa tuhlaannu! ;) Kisakalenteri menee nyt uusiksi, ajattelin että jos nyt noissa seuran toukokuun kisoissa kävisi kokeilemassa ja sitten vasta syksyllä otetaan se kisakausi.

Niin ja ihana ystäväiseni Mira oli myös ottamassa kuvia, tässä niistä pari! Kiitos Miralle :)





Palkintoposetus!

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Täydellisyyteen pyrin

Maanantaina treenien jälkeen oli aika huono fiilis ja olin jo tulossa tänne valittamaan kaikesta. En kuitenkaan ehtinyt ja parin päivän jälkeen kaikki on alun tunnemyrskyn jälkeen saatu oikeaan mittakaavaansa. Ei meille mitään maata mullistavaa käynyt, mutta Jedi on oikeastaan ihan tällä viikolla ruvennut menemään puomin ja A:n todella  h i t a a s t i. Hitaitahan ne ovat olleet jo pidempään, mutta nyt mentiin puolet ihan hiipien. Keinu sen sijaan sujuu nykyään tosi hyvin, mikä on vähän ironista suorastaan enkä puoli vuotta sitten olisi voinut kuvitella että meillä olisi tällainen tilanne! Tietysti hidas suoritustapa on vain sellainen pieni virhe joka on koulutettavissa pois, nopeammaksi, mutta se huono mieli tuli siitä että olen jälleen kerran tehnyt jotain väärin; treenatessa olen ajatellut että Jedi innostuisi menemään nopeampaa kun itse juoksisin rinnalla oikeasti nopeasti, mutta maanantaina sain sitten kuulla ja itsekin tajuta, että se, kun itse menen lujaa Jedistä ohi, tulee Jedille vain painetta ja tämä siis hidastaa sitä entisestään. Se tietää, ettei kuitenkaan "voita" minua joten innostavaksi tarkoitettu harjoitus vain lannistaa sitä.

Tästä on tietysti suunta vain ylöspäin ja pakostakin täytyy silloin tällöin todeta olleensa väärässä voidakseen kehittyä, ja meillä on tässä kevään aikana tullut huimasti kehitystä monissa asioissa. Se ei vaan aina ole niin kamalan kivaa kuulla palautetta, jollaista ei ole olettanut saavansa. Se tulee yllättäen, kuin isku palleaan. Olin esimerkiksi ajatellut että Jedi osaa hakeutua takaakiertoihin superisti ja että se on nykyään todella itsenäinen - kunnes kuulin että ei se oikeastaan osaa takaakieroja ja että se on minussa kiinni ja katselee esteiden välillä minuun. Noh, eipä siinä tietenkään muuta kuin tekemään asialle jotain. Tällä hetkellä takaakierrot ovat jo paremmalla tolalla ja esim. saksalainen ja niistosokkari ovat olleet tehotreenissä hyvin tuloksin. Katseluongelmaan ei auta muu kuin antaa tietoa aiemmin. Tästä sitten pikkuhiljaa kehitytään.

Ihan kamalan iloisin mielin ei siis kisoihin olla huomenna menossa. Kirjoitin viime kisojen (reilu pari kuukautta sitten) jälkeen, että nyt treenataan kontaktit kuntoon ja sitten taas kisataan, mutta oikeastaan kontaktit ovat vielä huonommassa jamassa kuin tuolloin. Saa siis nähdä kuinka paljon näiden kotikisojen jälkeen kisataan, vai pidetäänkö taukoa. Ilmot ovat jo menneet joten en viitsi näitä jättää välistä, vaikka kallossa jyskyttääkin se tosiasia että Jedi varmaan hiipii puolet puomista ja jää A:n harjalle töllettelemään. Mutta yritän parhaani mukaan antaa sen jyskytyksen olla ja nauttia kisoista, koska loppujen lopuksi tämä on vain koirahyppelyä ja me molemmat ollaan aloittelijoita - ehkä siis voin antaa itselleni vähän armoa... Jedillä kuitenkin on hauskaa, kävi miten tahansa.