sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pieni elossaolopostaus

Kun ei ole ollut edes treeneistä mitään raportoitavaa  niin on vähän tänne kirjoittelu jäänyt. Jos nyt vähän laittaisi arkijuttujakin :)

Pari viikkoa sitten käytiin shelttiporukalla lenkillä. Yhdellä tytöistä taisi olla juoksut pian alkamassa ja sen kyllä huomasi Jedistä, ei oikein jaksanut totella minua. Oli ärsyttävää. Mutta minkäs sitä mahtava uros vaistoilleen voi.

Koko porukka, ei ollut kuvan otto kovin helppoa...
Jedi ja "tyttökaveri" Sanni
Lumetkin kävivät pikaisesti maassa. Jedi on kyllä selvästi talven lapsi, sitä riemun määrää kun ensilumi satoi. Lenkillä se hyppelehti yrittäen saada lumihiutaleita kiinni ja lumipalloja voisi jahtailla loputtomiin... Toivottavasti tulisi pian hanget taas maahan, toivoo Jedi!

Nyt jännäillään 10. päivä miltä Jedin selkäranka näyttää. Toivoisin niin kovasti ettei sieltä löytyisi mitään mikä asettuisi Jedin tulevan agilityuran tiellä, mutta jos jotain niin vakavaa löytyy niin tietysti silloin etsitään muuta puuhaa. Vähän mietityttää myös että koska oikein lopetellaan tätä taukoa, joulukuun lopussa olisi mahdollisesti möllikisat mutta ennen sitä sietäisi kyllä käydä ainakin muistuttelemassa kontakteja ja vähän treenata hyppytekniikkaa... Saapi nähdä mitä tehdään. Vaikka onhan tietysti se mahdollisuus että tauko jää ikuiseksi jos selkä on sökönä, mutta se selviää sitten, sitä ennen ajatellaan positiivisemmin.

lauantai 15. marraskuuta 2014

Melko hyvä hylky ja vähän nolo hylky

Ihan turhaan epäilin Jediä kun maanantaina mölleihin suunnattiin. Se oli vieraassa hallissa kuin kotonaan, rääkyi ihan samaan tapaan kuin ulkokisoissakin! Ei mutta oikeasti se oli jopa aika kiltisti. Pysyi hiljaa ihan suhteellisen hyvin ja teki hienosti kaikkia pieniä tokojuttuja vuoroa odotellessa. Ja tavoitteenahan oli se ettei se tee lentokeinua tai loikkaa A:n kontaktin yli, eikä voi sanoa että se jompaakumpaa olisi tehnyt. Tavoitteet siis täytetty!

Koko reissun tavoitehan oli katsoa miten keinu toimii kisatilanteessa, mutta tietystikään koko radalla ei ollut keinua. Muilla kontakteilla oli vähän toivomisen varaa, luulen että puomilla Jedi vähän arpoi että onko kyseessä keinu vai puomi ja A nyt vaan tarvitsee hirveästi vahvistamista ja hienosäätöä. Ei tuo kovin kaunis suoritus siltä osin ollut. Mutta muuten saldona vain väärä putkensuu ja kielto. Tuo hylkäyskohta olisi ollut niin helppo estää vaikka valssilla tai yksinkertaisesti paremmalla haltuunotolla. Sinne jäi suklaalevypalkinto, nyyh!




Hyppyradalla oli muutama kiva kohta jotka onnistui, kuten pimeä putkensuu ja riskinotto kepeillä - meni loppuun asti vaikka otin etäisyyttä! Mutta tuo lopppu oli vähän nolo. Tajusin vasta radalta tultuani että esteet ovat vähän poissa linjalta putkesta tultaessa ja olisi ollut järkevämpää olla toisella puolella. Saattaa myös olla että olisi auttanut jos olisin käskyttänyt että menehyppyhyppy pelkän menemene sijaan. Positiivista ainakin on se ettei Jedi meni tosiaan eteenpäin eikä tullut minun tyköni räksyttelemään. Pitää kuitenkin vielä treenata näitä loppusuoria...



Olipahan uusi kokemus mennä radalle ihan ensimmäisenä. Minejä ei ollut yhtään ja oltiin ensimmäisiä medejä. Muistin kuitenkin radan. Neljänkympin hypytkään eivät enää tuota Jedille vaikeuksia, ainoastaan ekan radan kiellossa tuli Jedille "rimakauhua" mutta totuuden nimissä olisin myös voinut ohjata vähän pidemmälle ja saatella enemmän.

Nämä möllikisat olivat nyt ihan hyvä päätös tälle "kaudelle". Huomenna oli tarkoitus mennä vielä Lahteen mutta koeviikkokin kolkuttelee niin ei jaksa eikä Jedille selvästikään vieraat hallit tuota ongelmaa niin ei sitä tarvitse treenailla.

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Pientä kontaktitreeniä

Kahdet viimeiset ohjatut on menneet ihan superisti, Jedi on ollut täynnä intoa ja lelua repinyt kera hurjan murinan ja haukunnan. Ollaan myös saatu aina loppujen lopuksi uudet jutut ja ohjauskuviot toimimaan. Ainoa huono puoli on ollut se ettei ole ollut ketään kuvaamassa! Ikinä ei voi kaikea saada.

Tänään käytiin sitten vapaatreenaamassa vähän muistuttelemassa kontakteja. Voi että miten tyytyväinen olin, jälleen kerran, kun treeniä lopeteltiin. Ihan pienet kontaktien muistuttelut siis vain tehtiin, jokaista muutama toisto, mutta kun kaikki menee suunnitelmien mukaan niin mitäpä muuta voisi pyytääkään.

Puomilla ekalla toistolla Jedi varasti, mutta muuten meni aika hyvin. Se oli ihan mukavan nopea verrattuna ~ kuukauden takaiseen kun tuskastelin vähän sen hitauden kanssa. Huomattava kehitys, toki se voisi olla nopeampikin, mutta se kyllä vaikeuttaisi Jedin pysähtymistä. Suunnitelmissa olisi jossain hamassa tulevaisuudessa rakentaa puomille myös juoksukontaktit, niin että Jedi osaisi molemmat ja kisoissa pystyisin valitsemaan sen tavan joka siihen rataan sopii. Ykkösissä ja kakkosissa tällainen puomisuoritus kelpaa mielestäni paremmin kuin hyvin, mutta sitten kun/jos noustaan kolmosiin niin pitää ajatella jokaista pientä kohtaa mistä sadasosasekunteja voi nipistäää. :) Ihan vielä ei siis juoksupuomi ole suunnitelmissa.




A:lla on tällä hetkellä tällainen Pysäytys Ja Nopea Vapautus -tekniikka. Alun perin Jedi meni sen juoksukontaktina tai jos rehellisiä ollaan niin ei minään kontaktina. Kunhan meni. Aluksi sujui hyvin, mutta kun vauhti kasvoi niin se alkoi loikkaamaan yhä korkeammalta. Aikeissa on A:llekin opettaa kunnollinen juoksukontakti. Jedihän osaa boksin mutta juuri tällä hetkellä ei ole oikein mahdollista treenata A:ta tarpeeksi, koska se vaatisi paljon pieniä, lyhyitä treenejä. Ehkä ensi kesänä olisi aikaa Projekti A:han. Tämänhetkinen suoritus on aika hidas mutta kyllä tälläkin ykkösissä vielä pärjää ainakin.



Keinu sujui huipusti :) Olin tosi tyytyväinen näihin kahteen suoritukseen. Näiden lisäksi Jedi meni useamman kerran itsekseen keinulle, siis niin että olin ehkä kymmenen metrin päässä ja se itse vain päätti karata sinne. Höpppänä. :D Annoin aina tietysti hirmuiset kehut ja namit.



Huomenna käydään mölleissä vähän testaamassa miten kontaktit sujuu kisatilanteessa. Olen supertyytyväinen mikäli Jedi ei tee lentokeinua tai loikkaa A:lta ennen aikojaan, mutta pieni epäilys mulla on että näin tapahtuu... Saa myös nähdä miten Jedi reagoi uuteen paikkaan. Ei olla muissa halleissa käyty ikinä agilitya tekemässä kuin omassa treenihallissa. Sunnuntaina käydään myös mölleissä, koska sekin on meille uudessa hallissa ja tahdon käyttää tämän tilaiduuden hyväksi. Möllien jälkeen Jedi ja minä jäädään sitten (vihdoinkin) ansaitulle tauolle. :)