maanantai 20. lokakuuta 2014

Aikuisikä

Tänään juhlitaan!


Jedi täyttää siis jo kaksi vuotta. Ei kyllä tunnu vielä lainkaan siltä, viimeksi tänä aamuna Jedi sai kunnon iloisuus-/pentuhepulin kun minä heräsin. Pikku ilopilleri <3

"Lahjaksi" Jedi sai heijastinliivin. Meillä oli sille jo kaupasta ostettu liivi, mutta sitä on hankala säätää ja se valuu aina toiselle sivulle. Nyt on sopivan napakka ja oikean mittainen liivi noin uroskoiraa ajatellen...

Tosimiehet pitää pinkkiä ylläään asenteella!
Toteutus oli tällaista tajunnanvirtavirkkausta, joten tulos on vähän sen mukainen. Toisesta nappi"listasta" tuli vähän liian pitkä ja tarkoitus oli laittaa selkään vain yksi iso sydän, mutta nappikaupassa ei ollut kuin heijastinnauhaa niin piti tyytyä vähän pienempiin.


Lanka on Redheart Reflective, joka siis sisältää yhden säikeen heijastavaa materiaalia mutta se ei mielestäni riittänyt joten päädyin lisäämään heijastimia.

Lisäksi Jedi sai isovanhemmiltani kaulapantaan kiinnitettävän magneetin. Esitteen mukaan sen pitäisi lievittää kipuja, parantaa verenkiertoa ja ties mitä. Vähän olen epäileväinen mutta eihän sitä koskaan tiedä! :) On se ainakin ihan nätti koriste jos ei muuta!


Veikkaan kuitenkin että Jedin mielestä paras lahja oli se, kun vietimme pienen temppuhetken, ja se, kun se sai metsässä juosta käpyjen perässä ja kiipeillä kivillä, ja se kun illalla mennään agilitytreeneihin. :) Kohta aionkin pitää parin kuukauden tauon agilitystä. Meillä olisi tällä viikolla ollut agilitykoulutus, mutta kun aikaa ja paikkaa jouduttiin siirtämään niin ilmoitin että emme pääsekään. Samana päivänä on toki mätsäri, jonne on kiva päästä, mutta suurin syy on se ettei vaan ole tarpeeksi motivaatiota tällä hetkellä. Toivottavasti tauon jälkeen sekä minä että Jedi puhkumme intoa!

lauantai 4. lokakuuta 2014

Kympin arvoinen suoritus

Tämän vuoden viralliset kisat purkissa. Oli aikeissa mennä vielä kahden viikon päästä Kotkaan, mutta enpä minä autottomana saakaan sinne kyytiä. Toisaalta ihan hyvä, suunnittelin että seuraava startti olisi sitten vasta huhtikuussa ja tällöin startattaisiin myös agiradoilla. Puoli vuotta aikaa hioa kontakteja ja hyppytekniikkaa, molemmat kaipaavat aika paljon treeniä.

On se yhden ainoa radan juokseminen kyllä vähän ärsyttävää. Siinä sitä vasta alkaa se kutkuttava kisafiilis löytyä! Olisi myös kiva olla mahdollisuus parantaa ja olla tekemättä niitä ärsyttäviä, itsestään johtuneita virheitä jotka siellä ekalla radalla kävi. Niin kuin tänään.

Harmikseni rimat oli kaikilla säkäluokilla keskimmäisessä korkeudessa, medeillä siis 40 cm. Jedi tarvitsee vielä paljon enemmän treeniä ja hyppytekniikan hiomista että niinkin korkeat hypyt sujuisivat joka kulmasta ongelmitta (ja sitten on vielä se 45 cm...) ja osittain siihen meidän suoritus kaatuikin; osittain toki syynä oli oma huolimattomuus ja se, että ei olla hirveästi treenattu poikittaisia hyppyjä.



Rata oli mun mielestä profiililtaan aika kiva, mukavasti haastetta vaikka ykkösluokassa ollaankin. Ensimmäisessä kiellossa lähdin liian aikaisin liikkumaan sivulle, en edes ymmärrä että miksi koska eihän minun olisi tuossa edes tarvinnut liikkua. Ärsyttäviä tällaiset :D Siitä seuraavan putken jälkeen persjättö oli hieman tönkkö ja Jedi vähän pysähtyi, mutta meni kuitenkin hypyn. Toinen kielto tuli poikittaisesta hypystä, mikä nyt ei edes yllättänyt. Näitä pitää vaan treenata lisää. Olisin kyllä voinut vähän hiljentää ennen hyppyä, jolloin Jedi olisi kääntynyt katsomaan että minne jäin ja siten olisin saanut sen ohjattua hypylle. Lopullinen tulos oli siis 10 vp ja neljäs sija (mikä on se kaikista ärsyttävin sija... juuri se ensimmäinen, joka ei saa palkintoa! :D)

Täytyy kyllä sanoa että muuten olen ihan hiton tyytyväinen tuohon rataan! Saatiin tulos! Ajattelin ennen radalle menoa että on niin haastavalta vaikuttava rata että hylky tulee. Erityisen tyytyväinen olen ihan alkuun ja loppuun, päätin mennä hieman riskillä molemmissa ja se kannatti. Videolta katsottuna minun ohjaamiseni näyttää myös yllättävästi aika rauhalliselta eikä kädet huido turhia.

En ole jaksanut kirjoitella viime aikoina kovin aktiivisesti, koska nykyään jaksan jopa panostaa kouluun ja opiskeluun, mikä on toki positiivinen juttu sinänsä. :D Mulla olisi parista treenistä videota mutta en ole jaksanut muokkailla, saa nähdä koska niitä jaksan tänne pistää. Joka tapauksessa blogi tullee hieman hiljenemään tästä eteenpäin.